Över för den här gången

Vad skönt det är att vara ledig hela helgen. Ingen skola och plugg att tänka på, bara njuta av att vara ledig. Efter den kluriga tentan igår hade jag en heldag på stan med familjen som kom upp och hälsade på. Visade även runt dem på skolan som nästan var folktom i det fina vädret. Köpte en vit blus och ett par jeansskjorts i längre modell på Zara. Snart ska butiken i Göteborg öppna, har stora förväntningar på den.

Kollat på fotboll nu i eftermiddag. Solen sken och det var härligt att ligga i gräset och ta det lugnt. Hyrt film som ska ses ikväll. Nu blir det våfflor inne hos farmor.

Lördag

image439













- Vit topp H&M
- Ziptröja Diesel
- Jeans Nudie
- Gul/vita ballerinas Fred Perry
- Dunväst




Best dressed

image436image437image438

Det är fredag vilket innebär att Vogue listar veckans bäst klädda. Toppar listan gör Reneé Zellweger i en klänning från Carolina Herrera. Andraplatsen tar Victoria Traina i en klänning Christian Lacroix. Trea kom Lauren Davis i en Nina Ricci klänning.

Tenta Fredag

image435














- Vinröd topp Filippa K
- Grovstickad kofta MQ
- Jeans Nudie
- Röd dunväst
- Vita sneakers



Tenta imorgon

Uppe tidigt imorse för att gå igenom allt ännu en gång inför tentan imorgon. Har känt hela dagen att jag kan det som behövs för att klara tentan. Det är vad jag hoppas på för vår lärare har varit väldigt hemlighetsfull om tentan. Det enda han sagt är att vi inte ska lära oss allt utantill utan att det handlar om förståelse, kunna se olika samband. Jag hoppas jag har det nu efter de få dagar vi haft på oss att tentaplugga. Den här kursen är utan tvekan den mest intensiva jag läst under mina fyra år på universitetet. Tre praktikfall och en tenta på fem veckor kallar jag högt tempo. Alla inlämnade arbeten är godkända, bara tentan kvar.


Torsdag

image434












Eftermiddagen och kvällen tillbringas på biblioteket. Sista rycket innan tentan imorgon.

- Rosa kortärmad topp French Connection
- Hoodie Gant
- Slappa jeans Nudie
- Vita sneakers



Bikinijakt

image432image433

Nelly gör det verkligen svårt att hålla i pengarna. Dessa två bikinis från
Vitamin A hade jag gärna haft på stranden i sommar. Guld gör sig bra mot brännan och den tvåfärgade sticker ut ur mängden. Har aldrig tänkt på att mixa färger och mönster på över- och underdel. Med rätt kombo kan det vara riktigt snyggt.

Rosa shopping

image431

Som många säkert anat är rosa en av mina absoluta favoritfärger och jag kan inte vara annat än glad när det vimlar av rosa plagg i butikerna. Det har blivit några inköp den senaste tiden...

- Kortärmad kofta Lindex (budgetfynd)
- Pikétröja från MQ's kollektion 365 Sunshine
- Chockrosa Linne InWear

Tisdag

image430












Redovisning imorse av sista praktikfallet. Nu blir det tentaplugg i myskläder.

- Svart, ribbat linne Filippa K
- Röd topp Mango
- Jeans Acne Hex Pure
- Klocka DKNY
- Halsband med fyrklöver


Värmen håller i sig

Man blir verkligen så glad av att titta på nyheterna och vädret. Om de håller vad de lovar ska värmen hålla i sig veckan ut. Låter perfekt eftersom jag är helt ledig från skolan i helgen. Tentaplugget fortsatte idag med obligatorisk eftermiddagspromenad i solen. Fötterna börjar göra ont, inte alls bra.

Viktig innebandymatch på tvn som jag inte får missa, samtidigt som jag måste förbereda mig inför morgondagens presentation. Skönt att praktikfallen är snart över så jag kan lägga all koncentration till tentan på fredag. Ytterliggare 5 poäng att lägga till mina redan 145.

I min väska..

image429

Under tentaveckan är väskan proppfylld med kurslitteratur, anteckningsblock och pennor. Inte mycket annat som får plats, förutom mobil och plånbok

- Kollegieblock i rosa och svart från Marimekko
- Vit miniräknare Texas Instruments
- Transparent mapp
- Pennfodral från Ordning&Reda
-
Årsredovisning i koncerner
-
Redovisningens språk


Paus i tentaplugget

Nu kan jag inte sitta inne längre, måste ut i vårsolen. Behöver faktiskt en paus i tentaplugget för jag har suttit och räknat sedan 11 imorse. Går lite segt idag men det beror nog på vädret. Hoppas att energin kommer tillbaka efter promenaden. Skippar nog dunvästen idag, blir för varmt men däremot följer Ipoden med, som alltid. Måste byta ut låtarna snart, börjat tröttna på dem.


Glöm inte klockan

Kalaset blev lyckat. Ätit god mat och busat med småbarnen. Sjöng Singstar och lekte Twister. Ibland är det kul att bli barn på nytt. Mitt nyfödda kusinbarn hade växt jättemycket, ingen liten kille längre.
Inledde dagen med en långpromenad. Var precis lagom varmt när jag gick iväg, räckte med en tunn tröja och dunjacka för att inte frysa. Ska försöka hinna med en sväng imorgon med. Blir så mycket piggare av att komma ut, får helt ny energi.

& glöm inte att ställa fram klockan en timma inatt.

Lördag

image428




















Ska iväg på kalas hos en av mina kusiner. Skönt avbrott i tentaplugget.

- Svart linne H&M
- Mönstrad wrapklänning Gina Tricot
- Strumpbyxor Lindex
- Röda pumps Din Sko
- Nagellack Mavala London
- Guldhalsband



Pizza

Härliga fredag. Ska bli så skönt att slippa gå upp tidigt imorgon för att åka till skolan. Någon lång sovmorgon lär det inte bli för jag måste börja tentaplugga. Om exakt en vecka är det dags igen.

Idag har jag och gruppen förberett vår presentation och opponeringen till tisdagens seminarie. Snart, snart är det över. Efter skolan blev det en runda på stan. Gick runt och trängdes med folk, märks att det är lönehelg. Nu blir det pizza och Lets Dance. För det är jag värd.

Best dressed

image425image426image427

Vogue har även denna fredag listat veckans bäst klädda. Etta denna veckan blev Sienna Miller i en vintageklänning från Balenciaga. Två hamnade Cameron Diaz en svartvit Gucciklänning och trea kom Naomi Watts i en sidenklänning från Calypso.

Finfredag



Klänning denna dag, det är ju fredag !

- Grått, ribbat linne Filippa K
- Klänning H&M
- Strumpbyxor Lindex
- Guldhalsband
- Nagellack Mavala London



Naglar

image422









Nu ikväll har jag förenat nytta med nöje. Läst igenom H&M's årsredovisning samtidigt som jag målat naglarna i färgen
Mavala London. Tre lager för att vara på den säkra sidan samtidigt som man skyddar nageln från att bli missfärgad. Nästa gång ska jag prova mitt senaste köp, det silvriga lacket



Färdiga!

Äntligen (!) är vi klara med det tredje och sista praktikfallet. Jag som hade förutspått ytterliggare en sen kväll i skolan idag. Tur att man har fel ibland. Hade möte med vår handledare för d-uppsatsen. Gick igenom upplägget och vad som förväntas av oss. Ska träffa honom igen efter tentan för att spåna vidare på ämne och problemformulering.

Det är härligt väder i Göteborg, strålande sol. Ska springa några ärenden på stan innan jag åker hem. Tänkte gå förbi H&M och se om det finns något kvar av Madonnas kollektion. Annars är ju nätet ett alternativ men jag vill gärna se plaggen i verkligheten innan jag köper något.


Från blond till blond



I kändisvärlden är makeovers vardagsmat och ett måste för att inte glömmas bort. M-K Olsen har de den senaste tiden gjort frekventa besök hos frisören för att byta hårfärg. Från platinablond till rödblond och nu gyllenblond färg. Jag gillar den senaste versionen bäst, ser mest naturligt ut.
Men hur bra kan det vara för håret?

Bild People

Godkänd tenta

Fick tillbaka resultatet från tentan i ekonomistyrning och jag klarade den !
Nu återstår det bara en tenta och en d-uppsats innan jag får min magisterexamen

Otroligt skönt.

Onsdag

image416










Påväg mot skolan. Har sista föreläsningen i kursen externredovisning sedan blir det arbete med praktikfallet. Solen skiner ute.

- Vitt, ribbat linne Filippa K
- Bomullströja Gant
- Jeans Nudie





Händelserikt

Det har hänt mycket de senaste dagarna. Freddan kom i fredags kväll och tidigt imorse åkte han hem igen. Haft några mysiga dagar tillsammans och som vanligt gick tiden för fort. Blev en snabb sväng till Göteborg igår för att träffa en barndomskompis till Freddan.

Det känns skönt att veta att vi ses snart igen. Åker ner några dagar efter sista tentan för att fira påskhelgen i Blekinge. Behöver något att se fram emot när det är som mest att göra. Idag var precis en sådan dag. Åkte vid 8 och kom hem vid 8, en härligt 12-timmarsdag i skolan. Kommer med största sannoliket bli likadant imorgon, och på torsdag.

Nu, Desperate Housewives

Tisdag



En försenad dagens outfit. Skyller på skolan.

- Vinröd topp Filippa K
- Kofta i a-linjemodell Lindex
- Jeans Nudie
- Klocka DKNY



Kabelstickade clutchar

image414

Hos
Amanda hittade jag dessa fina clutcharna från Margaret Nicole. Kabelstickade med en rosett för en söt look. Det som jag gillar mest är att det går att beställa en egendesignad väska där man själv väljer färg på garnet och rosetten. Jag gillar kombinationen rosa väska och blå rosett. Fint till sommaren.

Måndag

image413














- Vitt, ribbat linne Filippa K
- Kofta MQ
- Jeans Acne Hex Pure
- Halsband Madebyme
- Klocka DKNY



B Bag

image412

Fendis B Bag har funnits på marknaden ett tag och den snyggaste varianten enligt mig är den i rosa. Svarta väskor har man tillräckligt många av och då är denna ett kul inslag i samlingen. Fin som accentfärg, piffar upp en hel outfit.
Finns hos net-a-porter.

Söndag

image410














Myskläder idag, finns inget härligare.

- Velourhoddie H&M
- Linne Hanky Panky
- Velourpants H&M



Turban

image409


Tack vare Pradas vårkollektion har turbanen blivit het . Jag är inget fan av det men på andra kan det säkert vara snyggt. För ni som inte vill knyta en egen (hört att det ska vara svårt) finns det färdiga att köpa.
Shopintution har två varianter varav en har en söt blomma på sig. 

Hiss eller diss?

Överraskning

Ni anar inte vad jag blev överraskad igår kväll av Freddan. Han bestämde sig för att komma hit en dag tidigare än planerat för att överraska mig. Gissa om jag blev chockad när jag såg honom. Trodde knappt det var sant. Han hade bestämt detta sedan länge och jag anade såklart inget. Hela familjen visste utom jag.

Solen skiner och snart ska vi iväg och titta på fotboll.

Best dressed

image405image406image407

Fredag igen vilket betyder att Vogue listar veckans bäst klädda. På förstaplatsen hamnade Kerry Washington i en solgul klänning från Oscar de la Renta. Andraplatsen kneps av Eugenia Niarchos (mer känd som Stavros syster) i en klänning från Giambattista Valli. Min personliga favorit Daria Werbowy som blev trea gick på fest i en glittrig jacka från Zara och South Paw jeans.

Couscous

Träffade gruppen tidigt imorse för att komma igång med det tredje (och sista) praktikfallet i externredovisningen. Just nu är de iväg och handlar lunch, jag hade med mig egen idag. Couscoussallad med kyckling, tänkte vara lite nyttig såhär på dagen för ikväll åker godiset fram. Om jag hinner blir det nog en promenad efter skolan, det är ju så fint väder ute. I helgen ska det bli sämre igen, typiskt när man är ledig.

Fredag

image404











Äntligen fredag.

- Ribbat linne Filippa K
- Skjorta Soaked in luxury
- Jeans &denim / H&M
- Klocka DKNY
- Halsband Madebyme




Som en marräng

image403

Eva Longoria som nyligen fyllt 32 firade sin födelsedag i NY med vännerna. Klänningen är som en stor marräng. Gillar den puffiga nederdelen och de diskreta broderierna. Lägg märke till den "lilla" förlovningsringen.

ZARA

En kortdag i skolan denna torsdag. I samband med sista föreläsningen i koncernredovisning lämnade vi in praktikfallet och läraren gick igenom den rätta lösningen. Det ser ut som vi gjort ett bra arbete. Skönt.
Påväg hem stannade jag i Kungsbacka för ett snabbt besök på ZARA som hade premiär idag. Första butiken på västkusten. Stod en halvtimma i kö till provrummen där det var trångt och jättevarmt. Hade med mig ett tiotal plagg men inga kändes bra.

Om en stund ska jag och tjejerna hem till en kompis som precis fått barn. Köpt några söta presenter till lillkillen och vi får hoppas att de passar.

Torsdag

image402















- Svart, ribbat linne Filippa K
- Kofta med stora knappar MQ
- Jeans Acne Hex Pure




Silver

image401

Behöver verkligen ett par nya promenadskor och ett par silvriga från Nike hade inte varit fel. Finns bla hos La Redoute. Snygga och praktiska på samma gång. Och varför inte passa på att vara stylish när man är ute och går.

11 timmar

Det har blivit sena kvällar i skolan den senaste tiden och idag är inget undantag. 11 timmar sedan jag åkte till skolan och jag kommer inte hem än på ett tag. Ögonlocken är tunga efter många timmar med praktikfallet. För en stund sedan blev vi (äntligen) klara. Det var tungt i slutet, ingen i gruppen orkade hålla koncentrationen uppe.

Sitter i biblioteket och väntar på tåget hem.
Inte mycket folk kvar såhär sent på kvällen.

Onsdag

image400











Det ser ut att bli soligt, synd att jag ska vara inomhus hela dagen

- Topp Filippa K
- Förklädesklänning ONLY
- Strumpbyxor Lindex
- Knästrumpor Lindex




BARBIE LOVES M.A.C

image399


MAC har inlett ett samarbete med "Barbie" som har resulterat i limiterad sminkkollektion bestående bla av läppglans, ögonskugga, puder och lipliner. Alla i söta, rosa förpackningar.
Det  kan inte bli annat än bra, jag vill ha allt !

10 timmar

Dåligt med bloggande idag och som vanligt är det skolans fel. Åkte hemmifrån 8 imorse och kom hem för en stund sedan. Efter föreläsning och inhandling av lunch satte vi oss med praktikfallet. Körde fast med koncernredovisningen tills vi efter några timmar kom på vad som var fel. Imorgon måste vi bli klara för inlämningen är på torsdag. Dagens höjdpunkt var eftermiddagsfikan, bärpaj och latte från Smula. Första gången jag åt vaniljsås med gaffel, det var en utmaning i sig ska jag säga.


Tisdag

image398














- Svart, ribbat linne Filippa K
- Farfarströja Filippa K
- Jeans Nudie
- Halsband med fyrklöver
- Klocka DKNY



Daria

image395image396image397

Jag slutar aldrig förvånas hur vacker Daria Werbowy är, och hur bra hon blir på bild. Vilken blick, vilka kläder. Bilderna är från Brasilianska Vogue's aprilnummer där hon pryder omslaget. Titta och njut.


Härligt väder

Åh vilket underbart väder vi haft idag. Det är så himla synd att jag varit inomhus största delen av dagen. Solen sken in genom fönstrerna när vi satt i biblioteket och skrev på praktikfallet. Jag blir mycket mer motiverad att plugga när det är fint väder. Och piggare. Om det är tack vare solen eller inte kan jag inte svara på, men vi var effektiva idag. Satt och jobbade på utan en massa avbrott, förutom köp av eftermiddagkaffe. Kanske, kanske blir vi klara imorgon.

Känner att jag måste utnyttja de få soldagar vi har så nu ska jag ge mig ut på promenad tillsammans med Ipoden.


Måndag

image393












Lång dag i skolan väntar denna måndag med föreläsning och grupparbete.

- Svart, ribbat linne Filippa K
- A-linje topp H&M
- Jeans Replay
- Guldhalsband




Tulip

image391image392 

Ursnygg tulpankjol från Acne. Gillar verkligen formen och den söta rosetten. Har inte sett något liknande än men jag hoppas någon av kedjorna tar in en snart. Snyggt tillsammans med ett ribbat linne. Jag vill ha !

Om vartannat

Helgen är snart slut trots att det känns som den precis började. Dagens planer är att försöka komma ikapp med läsningen och gå på ett spinningpass senare ikväll. Blev ingen träning i fredags för skolan drog ut på tiden. Det är ingen lätt match att hitta ett ämne till d-uppsatsen som ingen annan skrivit om.
Solen skiner om vartannat och helst hade jag velar vara utomhus idag. Tyvärr måste skolan prioriteras annars ser det mörkt ut att klara tentan.

Mina schlagertips

Blir en nagelbitare ikväll. Förra året kändes Carola självklar till segern men iår ser jag ingen solklar vinnare även om media målar upp The Ark som favoriter. Laddat med guacamole, nachochips och en massa godis.

Mina favoriter till segern: The Ark och Måns Zelmerlöv
Uppstickare: Sanna Nielsen och Sonja Aldén


. . . Come closer, cara cara mia

Gold

image389

Bild Hollywoodrag

Hillary Duff i svart miniklänning och leggins i guld. Kan inte bestämma mig om jag gillar det eller inte. Hade varit kul och prova för att se hur det ser ut, men jag skulle inte våga gå utanför dörrarna i det. Inte tillräckligt modig, däremot kan en topp eller accesoar vara snyggt.


Best dressed

image385image386image387

Tiden går och det är dags för en ny lista över veckans bäst klädda. Inte oväntat är det Oscarsgalan som dominerar listan. På första plats kom Reese Witherspoon i en mörklila klänning från Nina Ricci. Andraplatsen kneps (förvånande) av Kirsten Dunst i en coutureklänning från Chanel och trea blev Cate Blanchet i en Armani Privé.

Fredag

image384













En grå dag så att säga.

- Mönstrat topp med knyt H&M Trend
- Jeans &denim / H&M
- Guldhalsband
- Diadem



Utmanad

Jag har blivit utmanad av annalundholm, here we go...

Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1. Jag hatar fötter, både mina och andras. Tycker de är fula och äckliga.


2.
Trots mina 176 cm är jag kortast i min familj.


3.
Jag spelade dataspelet Counter-Strike aktivt under hela gymnasietiden. Var med i flera "klaner" och åkte på LAN.


4.
Träffade min pojkvän på Internet.


5.
Jag är pedantisk och mina föreläsningsanteckningar måste vara flawless. Kan sudda ut ord/meningar flera gånger för att jag inte är nöjd med hur jag skrivit dem.


6.
Jag ser (för) mycket på tv. Vet inte hur många serier jag följer.

Nu utmanar jag . .  Beckram, Malin, Tesan, Ombytlig, Eliza och Camilla att göra sin egen lista.


Salinas

image383


Även fast det är långt kvar till sommaren kan jag inte låta bli att börja titta efter nästa bikiniköp. Utbudet är redan helt Ok trots att vi bara är inne i Mars månad. Redan förra året fastnade jag för Salinas som finns hos Nelly men innan jag tog mig i kragen och skulle beställa var alla storlekar slut.
 
Vad som gör att jag gillar Salinas bikninis är de härliga färgerna och roliga detaljer som rosetter på både trosa och bh. Sticker ut ur mängden. Bandeauöverdelar verkar bli poppis denna säsongen. Har lite svårt för det men det är nog en vanesak.

Torsdag

image382















- Svart, ribbat linne Filippa K
- Mönstrad omlottopp Gina Tricot
- Kofta MQ
- Jeans Nudie



Praktikfall

Träffade gruppen tidigt imorse för att gå igenom opponeringen inför morgondagen. Det är inte lätt att sätta sig in i och förstå en ny redovisningsstandard på en dag. Efter mycket diskussion fick vi tillslut skrivit ner några punkter vi ska ta upp imorgon på seminariet.
Resten av dagen har gått till att läsa kurslitteratur, förbereda min del av presentationen och träna. Fördelen med spinning är att det går att ta ut sig totalt. Är fortfarande skakis i benen.

Webbis

image380

För ca två veckor sedan födde en kompis till mig en kille, Lukas. Den lille var över 50 cm lång och vägde mer än 4 kg, en stor (liten) pojke. Nästa vecka ska jag och tjejerna hem Josse och hälsa på. Ska bli så roligt att få träffa honom, känns konstigt att en kompis fått barn. Nästan overkligt.

Jag är tillbaka

Bloggen är tillbaka igen efter några dagar i ide. Hoppas allt krångel är över och att det i fortsättningen ska fungera att blogga utan strul.
Kom hem i söndags kväll efter besöket hos Freddan. Hade gärna stannat längre men det går inte att vara borta från skolan något mer. Igår satt jag och gruppen en bit in på kvällen för att färdigställa vårt första praktikfall i externredovisningen där vi skriver om en internationell redovisningsstandard. Lämnade in arbetet idag och på torsdag är det redovisning och opponering. Får nästa uppgift redan på fredag. Puh det är mycket att göra.


Måndag

image379














På grund av allt krångel med bloggen visas måndagens klädval idag istället.


- Topp Filippa K
- Kofta Sisters
- Jeans Nudie
- Halsband Madebyme


Inspirerande

47849-378

Modellen Daria Werbowy i en klockren partyoutfit från Verscace. Förutom att springa på fester syns hon dagligen på Paris Fashion Weeks visningar, med prestigeuppdrag från Lanvin till Hermés

Best dressed

image37647849-373image377

Ännu en gång är det dags för Vogue att lista veckans bäst klädda. Förstaplatsen kneps av Demi Moore i en Matthew Williamson klänning. Tvåa kom skådespelerskan Diane Kruger som för andra gången på tre veckor hamnar på en top 3 plats. På tredjeplatsen hamnade Anouck Lepere i en Balenciagakappa.


Lördag

image371


















- Topp Mango
- Omlottkofta Mango
- Jeans Acne Hex Pure
- Guldhalsband


Fredag

47849-369












Under dagen byttes finbyxorna ut mot jeans.

- Svart, ribbat linne Filippa K
- A-linje kofta Lindex
- Jeans Nudie
- Halsband Madebyme



Personlighetstest

Varit mycket krångel med blogg.se de senaste dagarna, därav det dåliga bloggandet från min sida. Imorse gjorde jag något som jag aldrig gjort förut, ett personlighetstest. Bara några timmar efter ena intervjun igår ringde de och sa att jag gått vidare i intervjuprocessen. Testet bestod av 140 frågor där jag skulle kryssa i vilket alternativ som passade bäst in på mig. Vissa svar kändes självklara men de flesta var kluriga, får veta hur det gick om några veckor.

Let's Dance, hockey och middag framför tvn ikväll. Freddan hade hittat ett spännande recept med kyckling och mangochutney som ska prövas.


Torsdag

47849-368












Sen outfitbild men dagens schema har varit fullspäckat. Varit på två intervjuer på olika orter. Båda kändes bra och det är skönt.

- Linne H&M
- Topp Gant
- Finbyxor STOCKH LM