Hej

Framme i Karlskrona efter en intensiv dag. Skolan tidigt imorse för föreläsning och grupparbete. Ny kurs betyder nya praktikfall och vi har mindre än en vecka på oss att göra klart det första. Stressigt, ja.
4 timmar tog tåget från Göteborg till Karlskrona. Fördrev tiden med veckotidningar, lite sömn och senaste USA-avsnittet av Greys Anatomy. .

Onsdag

47849-326















Fullspäckad dag. Först till skolan för föreläsning följt av grupparbete och d-uppsats. Tar sedan tåget ner till Freddan.

- Skjortklänning Zara
- Strumpbyxor Lindex
- Knästrumpor H&M




Rosa teknik

47849-366

Framtidens teknikprylar för tjejer är här. Mobiltelefoner, mediaspelare och digitalkameror i rosa. Har aldrig funnit så mycket på marknaden som nu, och mer lär komma. Jag skulle kunna köpa någon av ovanstående bara för att de är fina att titta på. Överst på önskelistan står nog mobilen, har inte kommit ut i butik än men jag ska hålla ögonen öppna.

- Mobil från SonyEricson Z310i
- Datormus från Kensington
- Digitalkamera från Sony DSC-W55

Tisdag

47849-365



















En försenad outfitbild idag för blogg.se krånglade för mig imorse.

- Topp med knyt KapAhl
- Jeans &denim / H&M
- Guldhjärta

Sunset Heat

47849-363











Måste bara tipsa om Escadas nya doft, Sunset Heat.
Luktar verkligen jättegott. Både den orangegula flaskan och doften får mig att tänka på sommaren. Detta blir definitivt mitt nästa parfymköp. Finns både för dig och pojkvännen. Varför inte matcha era dofter.



Måndag

47849-362















Ny vecka och ny kurs börjar idag.
Ledigheten är med andra ord slut.

- Svart, ribbat linne Filippa K
- Klänning H&M
- Strumpbyxor Lindex
- Knästrumpor Lindex
- Guldhjärta



Metallic

47849-359
















Hittade denna metallicklänning hos Asos. Finns i silver och svart. Perfekt festplagg i vår och sommar tillsammans med enkla accesoarer. Bra köp !

Stammis

Tidig fika imorse med en vän. Det är tredje gången denna veckan jag är på caféet, börjar bli en riktig stammis. Skulle tagit en promenad men gatorna är hala som is. Resten av min sista lediga dag har jag tillbringat framför tvn och Desperate Housewives. Samlingxboxar är verkligen en hit, perfekt att slå på när man vill döda några timmar. Fick Greys Anatomy säsong 1 och 2 i födelsedagspresent. En av mina absoluta favoritserier.


Best dressed



Ny vecka betyder att Vogue listar veckans bäst klädda. Etta den här gången blev skådespelerskan Diane Kruger som sågs på Berlins filmfestival i en klänning med släp från J. Mendel. Tvåa hamnade Sienna Miller i en Emanuel Ungaro klänning, tätt följd av Eva Birthistle i en kort silverklänning från Chanel.

Lördag

47849-354

















Njuter av min två dagars ledighet. Ska in till stan för en fika med några vänner. En utflyttad kompis som jag inte träffat sedan jul är på besök hemma.

- Svart, ribbat linne Filippa K
- A-linje kofta Lindex
- Jeans Nudie


Slut som artist

Det får bli ett kort inlägg, ögonlocken är tunga och helst av allt vill jag sova nu. Kan säga såhär att tentan var inte lika svår som jag trodde den skulle vara, men att jag är långt ifrån säker hur det gått. Satt nästan hela tiden ut och efter en kort springtur och ett snabbt skoinköp kom jag till stationen och såg att tåget var inställt. Det var bara att vänta en timma på nästa. Tog en fika på Espresso House med min pendlarkompis. Klockan hade redan blivit halv nio innan jag kom hem. Har ätit kinamat och nu blir det sängen. Är slut som artist.

Tenta fredag

47849-353












Skriver tenta senare i eftermiddag. Första gången jag inte har den på morgonen. Föredrar helt klart att få
det gjort så att man är ledig sedan.
Nu går jag bara och väntar ...

Tentatröjan är med idag, brukar ge
mig tur. Det kan behövas.

- Mjuk och bekväm hoodie PEAK
- Jeans Nudie



Badkläder eller underkläder?

47849-352




När ni ser den här bilden, tänker ni badkläder eller underkläder? Detta set kommer från Nellys nya märke Beach Bunny Swimwear. Färgerna är läckra
men för mig känns detta inte som något jag skulle gå omkring på stranden med.

Candy Shop Bikini & In Too Deep Bikini
kan bli din för en tusenlapp per del. Överpris?!



Kurslitteratur

Trots att jag är begravd i kurslittertur tvingas jag beställa ytterligare några böcker inför nästa kurs. Finns inget tråkigare att lägga pengar på och jag vill inte veta hur mycket det blivit genom åren. Fyra år på universitetet har kostat. På måndag börjar externredovisningen och till den kursen behöver jag böckerna Årsredovisning i koncerner samt Redovisningens språk. Hade mycket hellre lagt pengar på roligare läsning.

Fighting Eel

47849-351












Fighting Eel är ett märke jag aldrig träffat på tidigare. Deras plagg är i enkla snitt med få detaljer. Gillar den här trefärgade a-line klänningen. Finns även liknande i svart och lila för de som gillar enfärgat. Känns kanske inte aktuell nu men till vår och sommaren är längden perfekt. Det gäller att vara ute i god.

Finns hos activeendavors




Ut i snökaoset

Bloggen har gått på halvfart de senaste dagarna men efter helgen ska det bli bättre igen. Tillbringar all vaken tid åt plugg inför fredagens tenta. Suttit hängd över böckerna i myskläder hela dagen. Nu blir det ombyte för jag har några ärenden på stan. Ska lämna in ett par jeans som måste läggas upp, tror aldrig det har hänt förut. Anmälde mig till ett spinningpass vid sex, tar emot att gå dit men jag får bita ihop. Vet att jag kommer vara mycket piggare efteråt.

Det snöar !


Klänningslexikon

47849-350
Babydoll, a-linje eller bubbelklänning. I vår
är varianterna många och för att inte helt gå vilse i jungeln har net-a-porter gjort ett "lexikon" över alla vårens siluetter.

-
The baby doll 
- The trapeze 
- The tunic 
- The sac 
- The a-line
- The bubble

På bilden, den danska supermodellen Freja i en tunikaklänning från Matthew Williamson. En klar vardagsfavorit och dessutom lättburen. Inga konstiga snitt eller former.









Bild Style.com

Snö påväg

47849-349

När man ser den här bilden över vädret imorgon är det bara att sluta drömma om en tidig vår. Har redan börja falla små flingor utanför fönstret. Får erkänna att det kan vara mysigt med snö på marken. Vi på västkusten är inte direkt bortskämda med det. Brukar aldrig bli riktiga vintrar här.

Tisdag

47849-348




Hade redovisning imorse av vårt andra praktikfall. Gick snabbt och smärtfritt. Ytterligare en sak att bocka av på måste-göra-listan. Bara en tenta kvar.

- Svart, ribbat linne Filippa K
- Farfarströja Filippa K
- Jeans Nudie
- Halsband Madebyme


Dagens önskning


47849-347

Denna empireskurna klänning från Burberry hade varit ett perfekt vardagsplagg. Får ett extra pluspoäng för rosetten i sidan, något som jag gillar. Finns även i svart men grått känns roligare, speciellt när det blir en användbar färg i höst.

Hos Net-a-porter

Långfika

Efter lunchen åkte jag till biblioteket  för att tentaplugga. Ett tips är att inte titta på gamla tentor om du redan är osäker på hur mycket du kan. Det är verkligen inga lätta frågor vi kommer få på fredag. Långa, utredande svar krävs för att få godkänt och vg vågar jag inte ens spekulera om. Mötte upp två vänner för en fika. Tanken var att jag skulle hinna tillbaka till bibblan men fikan blev längre än planerat. Så går det när vi har mycket att prata om.

Fick precis reda på att jag är en av de i gruppen som ska redovisa imorgon. Kvällen som skulle tillbringas framför tvn är plötsligt ett minne blott. Blir istället att förbereda presentationen till morgondagens seminarie

Måndag

47849-346










Hemma för lunch och klädombyte till något mer pluggvänligt. Träffa några vänner för en fika i eftermiddag.

- Vitt linne H&M
- Vit skjorta Soaked in luxury
- Byxor STOCKH LM
- Halsband Madebyme


Spinning

Tro det eller ej men jag har varit och tränat idag. Det är pinsamt längesedan jag köpte träningskort och jag vill helst inte tänka på när jag använde det senast. Trotsade min ihållande förskylning och bokade jag upp mig på ett en timmas spinningpass. Kom precis därifrån, trött men full med energi (hhm?). Ska duscha, äta en bit mat och sedan fortsätta med tentaplugget. Suttit hängd över böckerna hela dagen. En helt vanlig söndag alltså.


Måns

47849-345

Helt klart den bästa omgången hitills, hittade flera bra låtar bland deltagarna. Måns var favoriten och att han skulle gå direkt till final var självklart. Svängig låt men en refräng som fastnar, har redan börjat nynna på Cara Mia.

Enough

Nu får det räcka för idag, det är ändå lördag och då kan man inte sitta och plugga sent in på kvällen. Hade inte skadat kunskapsmässigt, det är mycket att lära.

Har länge saknat svarta finbyxor i garderoben, och det är något som borde finnas där. Behöver ett par de kommande veckorna när det inte funkar att komma i jeans. Vet inte hur många byxor som provades idag men tillslut hittade jag ett par på MQ från STOCKH LM.


Som schlagerfantast blir det såklart Melodifestivalen ikväll. Nyfiken på startfältet, sägs vara det bästa denna säsongen.


Lördag

47849-344

















En snabb sväng på stan innan dagens tentaplugg drar igång.

- Långärmad tee Peak
- Jeans Nudie
- Varm jacka + skinnhandskar
- Skinnstövlar



Silvershorts

47849-343

Här är silvershortsen jag hittade på Mango igår. Sitter skönt på och det är lagom tighta. Jag gillar silverfärgen och det lutar åt att jag behåller dem.

Here we go again

Idag är första dagen på en mycket tråkig tentaplugg-vecka. Alltid lika jobbigt att ta sig in till biblioteket och öppna böckerna. Samma ångest varje gång. Det är bara att bita i det sura äpplet och önska att det snart är över för den här gången. Om en vecka så.

Best dressed



Vogue utser veckans bäst klädda, och denna veckan står sångerskan Lily Allen överst på prispallen, i en härlig Pradaklänning. Tvåa kom Drew Barrymore i en klänning från John Galliano. Och på tredje plats hamnade societetstjejen Olympic Scarry i en pälskreation från J. Mendel.

Håller ni läsare med?

Grupparbete

Det gillar verkligen grupparbeten på Handels. Får nya uppgifter hela tiden. I tisdags hade vi redovisning och inlämning av praktikfall 1 där vi diskuterade budgetens vara eller icke vara. Vi var den enda gruppen på seminariet som verkligen tog ställning i frågan. De senaste två dagarna har vi suttit instängda på biblioteket för att bli klara med det andra praktikfallet. Tar alltid länge tid än man tror och vi blev inte riktigt klara idag.

I väntan på tåget blev det en sväng på stan och inne på Mango hittade jag ett par skjorts i silver/metallic. Har dem hemma på prov.

Torsdag

47849-338















Blir bekvämt med hoodie idag. Jag och resten av gruppen ska stänga in oss på biblioteket för att färdigställa vårt andra praktikfall.

- Svart, ribbat linne Filippa K
- Hoodie Fornarina
- Jeans &denim / H&M
- Skärp i skinn Sisters


Alla hjärtans dag

47849-337


Alla hjärtans dag idag och älsklingen befinner sig mer än 20 mil bort från mig. Känns tråkigt att inte kunna träffas en dag som denna. Annat var det förra året när vi var sambos. Då bjöd Freddan på trerättersmiddag hemma i lägenheten. Allt var jättegott och vi hade en riktigt mysig kväll.

När jag kom hem från skolan hade ett blomsterbud varit och lämnat en bukett blommor från Freddan. På en av tulpanerna hängde ett kort med en söt hälsning.
Tack så mycket älskling !


Tisdag

47849-335














Imorse ringde klockan tidigt. Har redovisning av det första praktikfallet idag och sedan blir det grupparbete för hela slanten, därav att datorn följer med.

- Svart, ribbat linne Filippa K
- Röd topp Filippa K (alla hjärtans dag ju)
- Jeans Nudie



Två varianter

47849-33447849-333

Klänningar är alltid aktuellt oavsitt årstid, till det kalla vädret vi har nu passar det bäst tillsammans med tjocka strumpbyxor. Asos senaste tillskott är dessa två varianter. En förklädesklänning och en med utan ärmar två fickor längst ner. Båda är fina med linne, skjorta eller en vanlig bastopp under. Allt efter smak och tillfälle.

Trendspaning

47849-331

Det råder ingen tvekan att metallic är en av de hetaste färgerna just nu. På Grammy Awards hade var och varannan besökare klänningar i metallic. Snyggast av dem alla var Vanessa Minnillo som bar en kort silverklänning med matchande kuvertväska och skor.
Hillary Duff, Fergie och söta Idol-vinnaren Carrie Underwood var några av många andra som ville glänsa lite extra på röda mattan.

Jakten på den perfekta metallicklänningen har börjat...

Måndag

47849-330


















Övning i redovisningsmodeller står på dagens schema. Efter skolan blir det fika med en kompis

- Vit bastopp Filippa K
- Kofta MQ
- Jeans Nudie
- Halsband Madebyme


Som en tegelsten

47849-329

Min Nokia mobil har den senaste tiden börjat krångla. Förra veckan var det värre än vanligt och idag åkte jag in till stan för att lämna in den. Som inbytestelefon fick jag denna tegelsten, lika stor som min första mobil. Blir nästan pinsamt att ta upp den ur väskan, om den ens får plats i mobilfacket. Jag är tveksam. Det enda positiva jag kan hitta på den är att knapparna är större. Ingen risk att slå fel nummer.

Busy girl

Planering är A och O denna veckan. Inför varje dag måste ett visst antal kapitel i kurslitteraturen läsas för på fredag börjar tentaplugget. Känns som det var igår jag skrev beskattningstentan men i själva verket är det många veckor sedan. Har ingen föreläsning idag och det är skönt. På torsdag måste praktikfall 2 vara klart så det blir att sätta sig med det i dagarna. Har redovisning av det första imorgon.

Usch vilken tråkig vecka jag har framför mig.

Daria i VOGUE

47849-328


Den så vackra supermodellen Daria Werbowy pryder omslaget till brittiska Vogue's marsnummer. Fastnade direkt när jag såg bilden. Färgkombinationen är verkligen fin och klänningen med. Vill ha.

Det är andra månaden i rad som tidningen väljer att ha en äkta modell på första sidan, något som blivit allt ovanligare. En trend som jag tycker borde brytas.

Vad säger ni, modell eller kändis på omslagen?

L*Space

47849-327












När det är flera minusgrader ute är bikinis kanske inte det första man tänker på men butikerna har redan börjat fylla på med vårnyheter. L*Space som finns hos Nelly har flera bikinis som får det att bränna i plånboken. Bikinin på bilden som har det söta namnet Dolled up är min favorit. Överdelen är jättesöt men trosorna känns inte lika spännande.

Födelsedagskalas

Hade kalas för släkten igår och det blev en trevlig kväll. Åt god mat och mamma hade bakat en jättegod efterrätt som var kladdkaka och cheesecake i ett. Mums. Efter maten tittade vi på melodifestivalen, förutom de allra minsta som hellre sprang framför tvn. Var en dålig omgång så man missade inte så mycket faktiskt. Förstår inte hur hon med gitarren kunde gå vidare.

Nu blir det söndagsmiddag hos farmor och sedan ska jag försöka gå ut och få lite luft. Behöver energi för att orka sätta mig med plugget.

Lördag kväll

47849-326

















Födelsedagskalas med släkten ikväll. Äta gott och sedan titta på melodifestivalen.

- Skjortklänning Zara
- Strumpbyxor Lindex
- Halsband Madebyme
- Klocka DKNY

Lördag

47849-323

















En sväng på stan med brorsan. Sol och minusgrader ute idag. Fryser.

- Topp Fcuk
- Hoodie Gant
- Jeans Nudie
- Varm jacka + mössa + halsduk
- Skinnstövlar

Hanky Panky

47849-322

Hanky Panky är utan tvekan de skönaste trosorna som finns. Har några par som jag fått från Freddan i present och jag älskar dem. När jag såg att Nelly hade ett erbjudande att köpa två stycken för ett bra pris var jag tvungen att slå till. Blev ett par svarta och ett par vita. Fick dessutom 10% rabatt för att jag är studerande. Detta måste vara veckans kap.

Långt ifrån frisk

Strålande sol ute och här ligger jag i min säng och är dunderförskyld. Började må dåligt redan förra helgen och det har inte direkt blivit bättre. Vill mer än gärna bli frisk igen, hatar att vara sjuk.
Skulle egentligen varit i skolan nu men alla i gruppen bestämde sig för att stanna hemma. Alla ligger efter i läsningen eftersom praktikfallen tar upp all tid. Blev klara med det första tidigare i veckan och igår efter föreläsningen började vi på det andra. Känner att det kommer ta tid att färdigställa det.


Dofta jordgubb

47849-321

Mitt presenttips inför alla hjärtans dags är produkter från Strawberry serien på Body Shop. Kan lova att det doftar jättegott och lukten sitter kvar i flera timmar. Provade deras body lotion och jag doftade jordgubb resten av dagen. Vem vill inte göra det såhär i vintermörkret. Klart uppiggande.

Torsdag

47849-320
















Tidig föreläsning idag.

- Svart topp Filippa K
- Kofta H&M
- Jeans &denim / H&M



Födelsedagstårta

47849-319

Måste bara visa en bild på min födelsedagstårta som är köpt på Stålboms konditori & tårtbutik. Sockerkaksbotten i choklad, passionsfruktmousse och dekorerad med frukter och choklad. Smakade lika gott som den ser ut att göra.


Ipod Nano

47849-318
En av födelsedagspresenterna jag fick igår var en Ipod Nano i silver. Har länge velat ha en för min gamla mp3-spelare börjar snart spela sin sista vers. Var inne ett tag på att köpa en i rosa men silver känns mer hållbart i längden. Min kärlek för rosa kanske inte alltid håller i sig.

Tisdag kväll

47849-317



















Födelsedagsfirande med familjen och farmor.

- Grå skjortklänning Vero Moda
- Knästrumpor Lindex
- Klocka DKNY
- Halsband Madebyme (Freddans present)


24 år idag

47849-316

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det min födelsedag,  Hurra Hurra Hurra.
Väcktes imorse av sång och presenter innan det var dags att åka till skolan för föreläsning och grupparbete. Ikväll blir det firande med familjen och farmor. Äta gott och kanske öppna en eller två paket till.

Bild från Kortdesign

Födelsedags-tisdag

47849-315




















24 år idag.

- Svart, ribbat linne Filippa K
- Mönstrad topp H&M Trend
- Jeans Nudie
- Guldhjärta


Roses

47849-314












H&M är aldrig sena på att snappa upp trender och den här klänningen är inget undantag. Rosor spås bli hett i vår. På Alexander McQueens visning kunde man hitta rosor som detalj både på skor och kläder.



Ensam igen

Tidigt imorse satte sig Freddan på tåget för att åka hem. Alla mysiga dagar är över för den här gången. Det känns tyst och tomt utan honom. Känns tråkigt att vi iår varken får fira min födelsedag eller alla hjärtans dag tillsammans. Annat var det förra året när vi bodde ihop i vår lilla etta. Det var tider det. Snart kanske vi får uppleva det igen.


Saknaden är stor.


Måndag

47849-313
















Försöker pigga upp en annars seg måndag med lite färg. Ibland fungerar det faktiskt.

- Svart, ribbat linne Filippa K
- Polotröja MQ
- Skärp i skinn Sisters
- Jeans &denim / H&M

Rosor och halsband

47849-312

Eftersom Freddan inte kommer vara hos mig på min födelsedag nästa vecka fick jag presenten några dagar tidigare. Presenten som var ett halsband från Madebyme hängde på en av rosorna som Freddan överraskade mig med.

Halvsjuk

Känt mig trött och hängig de senaste dagarna. I fredags började halsen krångla och jag kände att en förskylning var på ingång. Sovit som en tok men ändå är jag konstant trött. Kan inte lägga mig ner utan att somna. Låg nerbäddad under hela melodifestivalen igår med feber fast idag är temperaturen normal igen. Både jag och Freddan måste plugga fast ingen av oss orkar ta tag i det. Har en inlämning som ska vara klar tills på tisdag och jag har inte börjat än.

Strålande sol

Vilket härligt väder vi har idag, klarblå himmel och strålande sol. Varit en sväng på stan, tittade på en Ipod jag nog ska önska mig födelsedagspresent och så hittade jag ett par jättesöta vårskor. Vita ballerina med rosett längst fram. Sköna att gå i. Hatar att köpa skor som sedan inte går att använda.

Senare i eftermiddag ska vi på innebandy. Toppmöte mellan Warberg och AIK.

Lördag

47849-311



















En dag på stan i strålande sol

- Bastopp i grått Filippa K
- Kofta Sisters
- Jeans Nudie
- Halsband med fyrklöver

I paketet låg

47849-310

H&M-beställningen kom idag, snabb leverans måste jag säga. Skjortsen och bikinin kommer om några veckor. I paketet låg den a-linjeformade jackan/kavajen och denna vita klänning. Jackan var inte alls som jag förväntat mig, kände mig stor som ett hus i den. Satt konstigt i ryggen så den åker tillbaka. Klänningen blir en keeper. Tunt och härligt tyg. Kommer bli välanvänd i vår och sommar.

Fredag

47849-309

















Fredag och Freddan på besök, kan det bli bättre? Hade gärna stannat hemma idag men skolan *plikten* kallar

- Omlottröja KapAhl (budgetfynd)
- Jeans Nudie

Besök

Träffade min grupp imorse för att sätta igång med vårt första praktikfall, där vi ska analysera och avgöra om ett företag ska använda budget eller inte. För er läsare låter det inte nog så spännande och det kan jag till viss del hålla med om. Trots det hade vi intressanta diskussioner om saken. Nog om det, efter skolan mötte jag upp Hanna och Tess för en fika innan jag skulle hämta Freddan på stationen. Blir mysigt att spendera helgen med sötis.


Torsdag

47849-307




















- Ribbat linne Filippa K
- Empireskuren topp H&M
- Jeans Nudie

- Guldhjärta