Best dressed

image513

Vogue har listat veckans bäst klädda, och toppar listan gör modellen Natalia Vodianova i sin Givenchyklänning. På andra plats återfinns Kirsten Dunst svart klänning från Rodarte. På tredje plats hittar vi Jemina Kahm i en Azzaroklänning.

Valborgsmässoafton

image512













- Grått, ribbat linne Filippa K
- Storskjorta ASOS
- Leggins Lindex
- Svarta ballerinas med rosett Vagabond






Aktiv förmiddag

Började denna morgon med en kopp svart kaffe följt av en timmas morgonpromenad. Precis ätit frukost och nu blir det duschen innan plugget drar igång. Dagens mission är att fortsätta med teoriskrivandet till uppsatsen och försöka hitta fler forskningsartiklar i de ämnen jag fått i uppgift att skriva om. Det är verkligen trist att plugga en dag som denna när de flesta är lediga men vår deadline närmar sig med stormsteg och om en månad ska uppsatsen vara klar.

Vad ska ni läsare göra idag?

Klockrent

image509
Det var "
den lilla svarta" som dominerade på den röda mattan under MTV Australia Music Awards. Men den som fick mig att titta lite extra var Natalie Bassingthwaighte, som var klädd i kjol från Prada tillsammans med en guldig topp. En klockren kombo, precis så vill jag se ut !


Söndag

image508













- Rosa topp French Connection
- Hoodie GANT
- Jeans Nudie
- Vita tygskor Converse





Sol

Strålande sol och varmt på min lediga dag. Var i stan med Mamma och Pappa för att titta på en examenspresent till mig. Hittade två jättefina ringar som jag står och väljer emellan. Eftersom de jag använder nu är diskreta och i guld önskar jag mig något liknande. 

Har även tittat på fotboll och varit ute på en powerwalk/joggingrunda. Grillat och färskpotatis står på menyn ikväll tillsammans med rosévin. Ska bli gott.

Lördag

image507










- Grått, ribbat linne Filippa K
- Empireskuren topp Gina Tricot
- Jeans &denim / H&M
- Halsband Madebyme
- Svart kavaj Eve of Eden
- Svarta ballerinas med rosett Vagabond





Tre favoriter

image505

Tre favoritoutfits från Us Magazines Hot Hollywood fest:
Lindsay Lohan, Marisa Miller & Ashlee Simpson.

Den vita tubklänningen hade jag inte tackat nej till, faktiskt något av det finaste jag sett på länge. Tänker mig bruna ben och högklackat en varm sommarkväll . . .

Veckans kap

image504

Veckans kap blir detta pärldiadem från butiken
Glitter. Jag gillar diadem och använde det nästan varje dag. Skönt att få bort håret från ansiktet och dessutom är det en fin accesoar. Kostade bara 34,50 och det är inte mer än en vanlig veckotidning. Fanns även i ljusrosa.


Fredag

image502















- Svart topp Filippa K
- Förklädeskänning ONLY
- Leggins Lindex
- Svart kavaj Eve of Eden
- Svarta ballerinas med rosett Vagabond





Espresso House

Träffade Helena och Madde tidigt imorse för att fortsätta skriva på uppsatsen. Suttit i två dagar nu med våra intervjufrågor och imorgon ska vi träffa vår handledare som ska säga sitt. Hitills har vi bara fått positivt respons och det känns bra. Arbetet flyter på och vi ligger inom uppsatta tidsramar.

Var en sväng förbi ett kaosartat ZARA som idag öppnade sin butik i Göteborg. Redan på eftermiddagen var det godbitarna utplockade och kvar hängde bara storlekar som L och Xs. Fanns säkert mycket snyggt någonstans i kaoset men jag orkade inte leta. Mötte sedan upp en kompis för fika på Espresso House Vasastan. Satt i solen och njöt av våra scones med iste.

Torsdag

image501









Påväg till skolan för arbete med uppsatsen.

- Vitt, ribbat linne Filippa K
- Skjorta med puffärm Topshop
- Jeans Nudie
- Halsband Madebyme
- Svart kavaj
- Vita tygskor Converse





Babydoll

image500
Söt
babydoll klänning i pastellrosa eller vitt från Asos. Denna typ av klänning är fin till sommaren när man blivit brun. För en tuffare look är skinnjacka fint till, eller en kofta om det känns för "uppklätt". Väcker ha-begär hos mig, som alltid.

Onsdag

image498











- Vitt, ribbat linne Filippa K
- Rosa kofta H&M
- Jeans Nudie
- Svart kavaj
- Vita tygskor Converse






Regnbågens färger

image497
H&M har börjat få in mer vårnyheter och den mest färgglada är dessa
tubklänningar. En för varje tillfälle, från diskret svart till somrigt blommig. Den randiga föll mig mest i smaken. Lika snygg till stranden med ett par sandaler som med högklackat till festen. Assocearerna avgör tillfället. För 149 kr kan man faktiskt beställa mer än en. Och det bästa av allt, den är i bomull.

Beslutsångest

Har världens beslutsångest just nu och jag vet inte vilket alternativ jag ska välja. Båda har sina fördelar och nackdelar och oavsett vad jag väljer kommer jag att bli nöjd. Hade varit lättare om det funnits ett alternativ, bara att tacka ja till det och sedan gå vidare. Innan samtalet imorse hade jag bestämt mig men nu står jag på ruta ett igen. Önskar någon kunde säga vilket som är bäst men i slutändan är det bara mitt beslut. Vilka lyxproblem man har.

Shoppat

image495

Det blev lite shopping för min del under besöket i Växjö. I Vilabutiken hittade jag denna söta topp med rosettryck. Föll för den direkt. Har länge letat efter ett par stilrena jeansskjorts i längre modell utan hitta några som passar, men på H&M sprang jag på dessa från &denim kollektionen. Känner på mig redan nu att de kommer användas flitigt i vår och sommar.

Lördag kväll

image493












En försenad bild av lördagskvällen outfit.

- Svart omlottlinne H&M
- Jeans Acne Hex Pure
- Klocka DKNY
- Örhängen med sötvattenspärlor
- Pumps Din Sko



Mysklänning

image492




Dagens att-göra är att börja med teorikapitlet i D-uppsatsen. Hade gärna suttit framför laptopen i denna mysklänning från Juicy Couture. Färgen är riktigt uppiggande och behövs en grå och regning dag som denna. Lika användbar nu som till sommaren, perfekt som strandklänning.

1599 :- hos
DryLake




Rapport från Växjö

image491

Jag och vännerna på Sivans

Hemkommen efter en mycket trevlig helg med vännerna i Växjö. Åkte ner tidigt på lördagen och var framme vid lunchtid. Efter en matbit (supergod sallad) blev det en sväng på stan för shopping. Hittade en söt topp och ett par jeansskjorts. På kvällen var det utgång på universitetsets kårhus, Sivans.

Best dressed

image490

Det är ännu en gång dags för Vogue att lista veckans bäst klädda. På förstaplatsen kom
Kirsten Dunst i en haute coutureklänning från Christian Lacroix. Två blev Chloe Sevigny i en kortkort (och supersöt) Pradaklänning. Och trea den här veckan kom Miuccia Prada i kläder från det egna märket, Prada.

Lördag

image489










Mot Växjö . .

- Vitt, ribbat linne Filippa K
- Rosa farfarstopp Filippa K
- Jeans &denim / H&M
- Mönstrad sjal Gina Tricot
- Trenchcoat H&M
- Vita tygskor Converse




Växjö imorgon

Nu har jag packat klart för min lilla weekend i Växjö. Tidigt imorgon bitti åker jag och vännerna ner för att hälsa på en kompis som studerar på univesitetet. Shopping på stan, middag och utgång på kvällen är vad som är planerat hitills. Kommer hem igen på söndag eftermiddag. Hoppas alla får en trevlig helg.


Klippning + Slingor

image487

Äntligen blev det fredag och besök hos min frisör. Hade inte alls tänkt att klippa så mycket men efter övertalan fick min frisör som han önskade. Jag har klippt upp håret där bak men sparat längden längst fram. Håret är slingat i en lagom ljus nyans. Frisyren påminner faktiskt om
Vicktoria Beckhams. Håret känns mycket friskare och starkare än förut, trivs med både färg och längd.

Fredag

image485












- Svart linne H&M
- Röd topp Filippa K
- Jeans &denim / H&M
- Skinnskärp Sisters
- Trenchcoat H&M
- Vita tygskor Converse




Fröken envis

image484

Jag är så nära att klicka hem den här
toppen från Junk Food. Är på jakt efter roliga tee´s och inte bara tråkiga, men nödvändiga basplagg. Little Miss Stubborn passar verkligen in på mig, för jag är envis som synden. Fin till blåjeans, vill ha !

Metodskrivande

Är hemma från skolan idag för att skriva på uppsatsen. Gruppen har delat upp metoden på tre delar där jag ska skriva om uppsatsens trovärdighet. Metodkapitlet är absolut det tråkigaste i hela uppsatsen och det känns inte som jag kommer någonvart. Dessutom är vädret tråkigare än tråkigast, mulet och regn. Vilken seg torsdag, skönt att det snart är helg.

Vägra hög midja

Har sagt det länge, hög midja på jeansen/byxorna är inte smickrande för någon. Nu har jag fått det bekräftat igen, av Jessica Simpson. Tacka vet jag den här & den här modellen.

I fokus - Kate Middleton

image482

Brittiskan Kate Middleton är ett hett namn i medierna just på grund av uppbrottet med pojkvännen prins
William. Uppmärksamhet har hon även fått över sin klädstil spm är klassisk med många dräkter och huvudbonader. Baskrar och pälsmössor hör inte till ovanligheterna. Oavsett om det är skidåkning i Alperna eller hästtävlingar är klädvalet flawless. Färgerna är enkla och stilrena men ibland något mer uppseendeväckande.
Helt enkelt, en stilikon för den klassika preppylooken.


Onsdag

image481












Hemma igen efter 6 timmars tågåkande. Puh.

- Grått, ribbat linne Filippa K
- Mönstrad topp H&M Trend
- Jeans Nudie
- Guldshalsband
- Trenchcoat H&M
- Vita tygskor Converse


I valet och kvalet

Är på snabbvisit i Karlskrona över dagen för en sak som kan vara av betydelse i framtiden. Det blir spännnade att se hur allt slutar, står just nu mellan två alternativ. Tyvärr måste jag åka tillbaka imorgon igen men jag och Freddan får nästan en dag tillsammans. Det är bättre än inget.

Har även ätit årets första kulglass. Efter mycket velande blev det polka även om jag var sugen på choklad. Alltid svårt att välja mellan favoriterna. Många tycker jag är tråkig som aldrig provar något nytt, får lova mig själv att i sommar ska jag pröva andra smaker. Kommer ju nya spännande sorter varje säsong.


Tisdag

image480












- Vitt, ribbat linne Filippa K
- Vit skjorta Soaked in luxury
- Svarta kostymbyxor Stockh lm
- Trenchcoat H&M
- Svarta ballerinas Vagabond




Grattis brorsan

Ett stort grattis till min lillebror som fyller 21 år idag. Var uppe tidigt imorse för att gratulera honom och ikväll blir det mer firande med god mat och tårta från Stålboms. Massa godsaker att avnjuta ikväll. Mums.


Måndag

image478









En mycket trött bloggare idag. 

- Svart, ribbat linne Filippa K
- A-linje topp Lindex
- Jeans &denim / H&M
- Svart kavaj
- Väska Nypd
- Vita tygskor Converse




Innebandy

Inledde denna söndag med en timmas morgonpromenad i det fina vädret. Åt frukost och satte mig sedan med uppsatsen. Solen hade nästan gott i moln när jag kom hem och lika bra var det. Tillräckligt tungt att tvingas sitta inomhus och plugga på min lediga dag. Ska fortsätta med skrivandet nu, har en bit kvar innan jag kan lägga ner för dagen.

I eftermiddags var jag, pappa och brorsan på innebandy. Warberg spelade den avgörande semifinalen i slutspelet inför en fullsatt arena. Efter några nerviga slutminuter vann tillslut Warberg som spelar final nu på lördag. Härligt!

Söndag

image476













- Svart a-linje topp Gina Tricot
- Jeans Nudie
- Halsband med fyrklöver
- Svart kavaj
- Vita tygskor Converse




Marina ränder

image474

Marint inspirerande kläder återkommer varje sommar till mångas glädje. Därför är det inte fel att investera i toppar, kjolar och accesoarer med marint tema. Detta blå/vit-randiga linne från McQ föll mig i smaken, tänk dig med vita skjots och tygskor. Finns hos
net-a-porter.

Soligt

Underbart väder denna lördag. Precis kommit hem från en sväng på stan där jag äntligen hittade ett par solisar. Var rädd ett tag att jag inte skulle hitta några som jag gillar, det problemet är nu löst. Senare idag ska jag iväg och titta på fotboll, men nu blir det solning på altanen med min snart utlästa bok Singel på nytt. Som nästa bok funderar jag på att någon av Läckbergs böcker, har redan läst två som fullkomligt älskade. Hört att den ena av dem ska bli film.

Best dressed

image473

Så var det dags igen att lista veckans bäst klädda. Denna gång toppas listan av
Hilary Swank i en ljuslila klänning från Christian Dior. Två blev Queen Rania Al-Abdullah of Jordan i en Pradaklänning och tredjeplatsen gick till Nicole Kidman som kom till Nickelodeon Kids Choice Awards i en L'Wren Scott.

Fredag

image472














- Vit topp Filippa K
- Vit kofta Gina Tricot
- Jeans &denim / H&M
- Skinnskärp Sisters
- Gula ballerinas Fred Perry
- Trenchcoat H&M



Lugg?

image470

Äntligen! har jag fått en klipptid hos min frisör. Nästa fredag ska topparna klippas och håret slingas i en ljusblond färg. Jag är alldeles för mörkhårig just nu, gillar det inte alls. Frågan är nu om jag ska klippa lugg eller inte? Men när jag ser bilden på
Elin Kling blir jag riktigt sugen. Det tål att funderas på.

Bild Stureplan

Torsdag

image469












Slapparkläder idag. Skönt för jag ska tillbringa resten av dagen med att skriva på d-uppsatsen.

- Svart topp H&M
- Mysbyxor H&M




Fika

Uppsatsarbetet har kommit igång på allvar efter en seg start. Nästan alla tilltänkta respondenter har givit oss klartecken att ställa upp på en intervju. De senaste dagarna har jag letat forskningsartiklar till min del inledningen och problemdiskussionen. Imorgon ska jag sätta mig ner och sammanställa allt till en duglig text för på fredag ska kapital ett vara klart att maila in till handledaren.

Om en stund ska jag träffa några vänner för en fika. Synd att det blåser så mycket annars hade det varit härligt att dricka kaffe ute i solen. Till helgen kanske.

Juicy

image471

Velourset från
Juicy Couture är mysplaggens Rolls-Royce. Något de flesta går och drömmer om, inkl mig själv. Nya set i vårens färger har trillat in hos Nelly. Kan inte bestämma mig vilken jag gillar bäst, alla är ju så söta. De korta skjortsen passar bra när det börjar bli varmt ute medan hoodien är praktisk året om.

Onsdag

image470








- Vitt, ribbat linne Filippa K
- Topp Gant
- Jeans Nudie
- Trenchcoat H&M
- Vita tygskor Converse



Hot spot

image468
Som trogen läsare av chiclit-böcker blir jag glad över att läsa om Prismas nya utgivningslinje Hot Spot, där internationella bestsellers finns att köpa till ett bra pris. Fyra böcker har redan släppts:
Läppstiftsdjungeln, Star, Babbeldrottningen och Singel på nytt. Köpte den sistnämnda i helgen och jag gillar vad jag läst hitills. Till hösten ges ytterliggare fyra titlar ut varav den ena är Nicole Richies (självbiografiska) bok, Sanningen om diamanter.


Prisvärd tunika

image465

Mest prisvärda (?) tunikan just nu måste vara denna från
Ellos, för 149 kr. Det är i stort sett gratis och med rabattkoden 155817 får du 20% rabatt på köpet. Och det bästa, den är i bomull.

Tisdag

image464

















- Grå bastopp Filippa K
- Kofta MQ
- Jeans &denim / H&M
- Guldhalsband
- Trenchcoat
- Vita skor Converse




Påskhelgen

Påskhelgen och den sköna ledigheten är över, imorgon väntar allvaret igen. Haft en underbar lugn och skön helg hos Freddan med långpromenader, påskmiddag hos svärföräldrarna, shopping, scones-frukostar och mycket annat. Som vanligt råkade jag ut för förseningar på hemvägen och kom fram nästan 1,5 h senare än planerat. Kommer kräva återbetalning från SJ för så roligt är det inte att sitta fast på ett tåg, även om laptopen var med.

Till veckan blir det jobb med uppsatsen. Ska bli skönt att komma igång med skrivandet även om det känns mindre kul en kväll som denna när jag varit ledig i fem dagar. Jag är nog lite segstartad.

Annandag påsk

image463















- Topp med knyt KapAhl
- Jeans Nudie
- Trenchcoat
- Guldhjärta
- Klocka DKNY
- Nagellack Mavala Silver




Bodysuit

image462

För de modiga som vill synas på beachen i sommar är dessa bodysuits i guld och silver ett hett tips. Går säkert att använda som vardagsplagg också, med ett par jeans över. Matcha med pumps eller högklackat i samma färg. Finns hos
Nelly för strax under 500 kr.

Glad Påsk

image460

Påskafton

image458









Dagens outfit går i påskens färg, gult.

- Vitt linne H&M
- Gul topp Zara
- Jeans Acne Hex Pure
- Gula ballerinas Fred Perry




Best dressed

47849-455
Ännu en gång är det dags för Vogue att lista veckans bäst klädda. På förstaplats kom modellen
Natalia Vodianova i en klänning från Calvin Klein. Andraplatsen kneps av Veronica Webb i en Zac Posen-klänning och trea blev Naomi Cambell i en klänning från Dolce & Gabanna.

Långfredag



image451














- Vitt linne H&M
- Kofta Ichi
- Jeans Nudie
- Guldhalsband
- Klocka DKNY




Skärtorsdag

image457







Påskmiddag med Freddans familj

- Vitt linne H&M
- Rosa farfarströja Filippa K
- Jeans Acne Hex Pure
- Armband SNÖ
- Svart kavaj
- Vita skor




Essie

47849-449

Essie är nagellacket som från början syntes på kändisar som Mischa Barton, Heidi Klum och Jessica Simpson. På den senaste tiden har märket blivit flitigt omskriven i bloggvärlden och jag är sugen på att testa. Färgerna Calypso och Mini How High är riktigt fina & självklart rosa. Vad annars? Om det är svårt att bestämma sig finns minisetet Essie Spring 07, som innehåller fyra nagellack i olika färger.

Onsdag

47849-447

















Sista skoldagen innan påskledigheten.

- Svart, ribbat linne Filippa K
- A-linje topp H&M
- Jeans Nudie
- Trenchcoat H&M
- Vita skor Converse



Uppsatsskrivandet har börjat

Igår var starten på två månaders intensivt uppsatsskrivande, till skillnad från C-uppsatsen där vi nästan hade ett halvår. Gjorde en preliminär planeringsrapport med deadlines när de olika delarna ska vara klara och idag började vi kontakta personer för kommande intervjuer. Vi har bytt problemformulering och ämnesområde några gånger men nu ser det ut som vi valt ett ämne alla tre tycker verkar intressant: Kundlönsamhetsanalys inom bankväsendet.

Imorgon efter metodföreläsningen tar jag tåget ner till Blekinge för att fira påskhelgen hos Freddan.

Sol eller snö?

image446image445

Det är verkligen skillnad var kändisarna föredrar att tillbringa påskhelgen. Cameron Diaz njuter av sol och bad på Hawaii medan Victoria Beckham åker skidor i Frankrike. Jag hade inte sagt nej till någon av aktiviteterna men att ligga på en sandstrand lockar mer just nu.

Bilder People

Tisdag

image444












- Grå topp Filippa K
- Grå kofta Sisters
- Jeans Acne Hex Pure
- Svart kavaj
- Halsband med fyrklöver
- Vita skor Converse




En shopaholic i NY

image443
Har läst Sophie Kinsellas bok En shopaholic i New York som är en fortsättning på bestsellern En shopaholics bekännelser. I uppföljaren reser den shoppinggalna Becky Bloomwood till New York och som väntat blir det problem att hålla i pengarna. Storyn är densamma som i förra boken och ibland känns det lite utjatat samtidigt som det är svårt att sluta läsa. Ett bra tidsfördriv och en helt ok chiclit men inget wow.

Sparbanken i sommar

Om bara några månader tar jag min examen och det betyder att skolan är över för min del. Istället ska jag ge mig ut och kriga i arbetslivet. Vet redan nu att det kommer kännas konstigt när hösten kommer, kände samma sak efter gymnasiet. Skillnaden är att den här gången är det definitivt över. För ett tag sedan ringde personalansvarige på Swedbank här hemma och sa att jag fått jobb hos dem i sommar. Hurra! Ett steg i rätt riktning mot det jag egentligen vill syssla med.

Vad ska ni göra i sommar? Jobba eller njuta av det förhoppningsvis fina vädret?

Måndag

47849-442













- Grå topp Filippa K
- Omlottkofta Mango
- Jeans Nudie
- Guldhjärta
- Svart kavaj
- Vita skor Converse



Söndagsutflykt

Efter en härlig morgonpromenad och lunch hos farmor åkte jag och familjen till IKEA. Var precis lagom mycket folk där, skönt att slippa trängas. Det fina vädret höll nog många borta från shopping idag. Tittade på olika förvaringsmöjligheter inför framtiden, en MALM-byrå ligger närmast till hands. I vitt såklart.

På Freeport hittade jag ytterliggare en Filippa K topp och ett par träningsbyxor i kortare modell. Kände imorse att de svarta jag använder nu börjar bli för varma att promenera i. Vita känns somrigare.

Söndag

image440













- Vitt linne H&M
- Kortärmad skjorta med puffärm Topshop
- Jeans &denim / H&M
- Skinnskärp Sisters
- Halsband Madebyme
- Vita skor Converse