Best dressed

image701
Vogue har återigen listat förra veckans bäst klädda och vinnaren blev journalisten 
Jessica Joffe i en klänning från Doo.Ri. På andra plats hamnar Hope Atherton i en kimono från Anthique. Trea på listan blev Arden Wohl i en Jil Stuart klänning.

Tisdag

image700



















- Vit topp med tryck Esprit
- Kofta H&M
- Jeans Nudie
- Ballerinas med rosett Vagabond


Anställning på Swedbank

Nu är allt spikat och klart, från och med första veckan i september börjar jag min anställning som banksäljare på Swedbank. Förutom ett nytt jobb med nya arbetsuppgifter och nya arbetskamrater betyder detta att jag lämnar Varberg för att flytta till Freddan i Karlskrona. Efter fyra års distansförhållande ska vi äntligen bli sambos och bara det är en stor sak i sig. Är väldigt glad över jobbet eftersom det är det ligger på vägen mot det jag vill arbeta med i framtiden.


Lite shopping

image699

Söndagens shopping på ZARA resulterade i dessa två blusar. En ljusblå, somrig med kort ärm & en längre variant med utställd nederdel i höstiga färger. Tyvärr är det inte tillräckligt lång för att användas som klänning tillsammans med strumpbyxor, utan det får bli jeans istället.

Måndag

image698
















Första dagen på jobbet på över en vecka.
- Vitt linne H&M
- Puderrosa topp American Vintage
- Jeans Nudie
- Ballerinas med rosett Vagabond



Stjärnvinst

image694

Såhär glad var jag efter att ha vunnit stjärnvinsten på chokladhjulet.

Liseberg

Igår på Mammas födelsedag besökte jag och familjen Liseberg, där det blev en hel del spelande. Godishjul och olika tävlingsgrenar. Turen var inte med mig igår och jag kom sist varje gång, förutom på golfen. Var inte många poäng ifrån högsta vinsten men nära skjuter ingen hare. Brorsan lyckades vinna två enorma mjukisdjur på basketkasten, även där var jag långt ifrån korgen, jag som spelat i flera år. På Marabouståndet däremot gick det bättre, hjulet stannade på nummer tolv, min siffra och jag vann stjärnvinsten. Två kilo chokladkakor.


Lördag

image693















Äntligen mår jag bättre igen
- Randig topp Lindex
- Jeans Cheap Monday
- Halsband med fyrklöver
- Ballerinas med rosett Vagabond



Gråskala

image692

Min förlärlek för gråskalan fortsätter. Dessa två underbara klänningar från
Catherine Malandrino föll mig direkt i smaken, främst den i chiffong med rosett i midjan. Den vänstra är finare till vardags med ett par tjockare strumpbyxor. Även solklänningen i bomull är en tiopoängare.

Stella inspirerar

image691

Stella McCartneys höstkollektion är oerhört inspirerande. Älskar kombinationen, oversizekofta till bara ben och pumps. Och klänningen i mitten var riktigt söt. Strumpbyxor var uteslutet på catwalken, istället hade modellerna bara ben tillsammans med förra årets trend, ankelboots.

På bättringsvägen

De senaste dagarna har jag mått bättre och nu i efterhand är jag väldigt glad över att jag gick till läkaren och fick medicin. Pencilinen har hjälp, febern har gått ner och halsen börjar kännas normal igen. Tröttheten sitter fortfarande kvar även om jag är uppe och ur sängen allt mer. Imorgon ska jag på återbesök hos läkaren för att ta nya prover som förhoppningsvis är bättre än de förra.


Snyggast i regnet

image689


Näst efter paraplyet är ett par läckra gummistövlar något att sätta upp på sommarens must-have-lista. Viking har flera snygga modeller i olika blommönster. Jag fastnade för
dessa och dessa, båda farligt fina tillsammans med ett par nedstoppade jeans en regnig dag.

Saknad

min vän
Helén
1983-08-18
 -
2004-05-25

4 år av saknad
Det finns något som är starkare än döden
Det är närvaron av de frånvarande i minnet hos de levande.

Umbrella

image688


En regnig sommar som denna är ett paraply din bästa vän, vet aldrig när det kan komma att behövas. Det finaste jag sett är detta
Sex and the City-paraply med det coola mönstret i form av högklackade skor och handväskor. Kan det bli mer tjejigt? Tror knappast det.

White

 

Två härliga och inspirerande sommarbilder som visar att enkelt är snyggast. Inga accesoarer i överflöd eller starka färger. En vit topp, ett par solisar och en snygg väska. Like it!


Bild Stureplan

Antibiotika

Som väntat blev det inget jobb idag och tur var väl det, för jag mår sämre idag än jag gjorde i helgen. Igår pendlade temperaturen i kroppen mellan 38-39.5, och ett tag var jag rädd att den skulle fortsätta öka. Försöker dricka så mycket vatten som möjligt men eftersom det känns som jag sväljer knivar varje gång jag dricker är det bara jobbigt. Inga halstabletter verkar hjälpa heller.

Ringde läkaren imorse och fick en tid nu i eftermiddags. Tog en massa prover som visade att mina värden i kroppen inte är som de ska, på grund av ett elakt virus. Har fått antibiotika tio dagar framåt som förhoppningsvis ska göra mig frisk. Är sjukskriven veckan ut, till att börja med.

Best dressed

image684

Så var det dags igen för Vogue att lista veckans bäst klädda. Denna gången toppas listan av modellen
Agyness Deyn rockig outfit med inslag av Marc Jacobs och Commes des Garcons. Tvåa blev Amanda Cutter Brooks i en Phillip Lim-klänning och tredjeplatsen gick till Camilla Bell en klänning från Gucci.

På sparlåga

Redan i lördags eftermiddag kände jag mig trött och hängig men trodde då att det var sviterna efter torsdagens utgång och de få timmar sömn jag fått. Istället var det början på något virus jag har i kroppen. Hela gårdagen var jag sängliggande med hög feber och frossa, idag känns det lite bättre men jag är konstant trött. Orkar inte vara uppe utan ligger mest ner och sover. Ringde igår och sjukanmälde mig till jobbet och jag får se om jag orkar gå dit imorgon, just nu känns det inte så.

Uppsatsbetyg

I flera veckor har vi gått och väntat på betyget på uppsatsen och häromdagen kom det. Väl Godkänd. Är överlycklig och väldigt stolt över vad jag, Helena och Madde presterat. Magisteruppsatsen var det absolut största jag gjort och antalet timmar vi lagt ner är många. Var nöjd med kandidatuppsatsen men detta smäller högre eftersom kraven på magisternivå ligger på en helt annan nivå.

Lördag kväll

image682













Inflyttningsfest hos en kompis & utgång på stan står på kvällens schema.
- Vitt, ribbat linne Filippa K
- Kjol American Apparel
- Leggins Gina Tricot
- Halsband Madebyme
- Wedges Scorett


Alba

image680
Jessica Alba vet verkligen hur man bär upp en klänning. Under promotionturnen av den nya Fantastic Four filmen syns Jessica i den ena snygga outfiten efter den andra. Den guldiga gudinneinspirerade klänningen som hon bar på världspremiären slår högst, kolla in skärningen i ryggen. Underbar!

Fredag kväll

image679

















Skaldjursfestivalen nästa!
- Vitt linne Lindex
- Avklippta jeansshorts Fornarina
- Halsband Madebyme
- Guldsandaler med flätade remmar Bianco


Finally Friday

Så var det äntligen helg och denna veckan är den mer eftertraktad är någonsin. På ett sätt, jag vet inte hur, lyckades jag överleva dagen på dagen. Som vanligt när man lovar sig själv att inte stanna ute för länge, brukar löftet brytas och gårdagen var inget undantag. Kvällen blev väldigt lyckad, efter förfesten (i en jag-vill-också-ha-lägenhet-med-havsutsikt) åkte vi till Societen där Linda Bengtzing skulle uppträda. Under den halvtimme långa konserten blev det allsång till "Alla flickor" "Jag ljuger så bra" och "Värsta schlagern".

Det var tungt att gå upp imorse efter mindre än fem timmars sömn, funderar på att ta en powernap innan jag ska iväg ikväll. Det är skaldjursfestival i Varberg i helgen och jag har lovat att hjälpa till.

Fredag

image677















En mycket trött bloggerska idag.
- Vitt, ribbat linne American Apparel
- Jeansskjorta Gina Tricot
- Shorts H&M
- Tygskor Skopunkten




Torsdag kväll

image676

















- Randigt linne Zara
- Shorts Zara
- Halsband med fyrklöver
- Wedges Scorett



Schlagertorsdag

Hemma en snabb sväng efter jobbet innan jag ska iväg igen. Ikväll är det schlagertorsdag på Societén och jag och några vänner ska dit. Linda Bengtzing är gästartist. Var riktigt bra förra året och jag hoppas att det blir lika lyckat ikväll. Jobb som vanligt imorgon och jag vill helst inte tänka på hur trött jag kommer vara. Bara att bita ihop för sedan är det helg och två dagars ledighet.


Torsdag

image675

















- Randig blus H&M
- Jeans Acne Hex Pure
- Halsband med fyrklöver
- Ballerinas med rosett Vagabond



En nypa luft

Sedan sommarjobbet började har jag verkligen haft tur med vädret, m.a.o har det inte varit varm och soligt. Finns inget värre än att tvingas vara inomhus när alla semesterfirare ligger på stranden. Idag var en sådan dag. Åt lunch ute på stan med en tjej från internkassan, skönt att komma utanför dörrarna och få en nypa luft. Slängde i oss varsin glass i solen innan rasten var slut. Det levde jag på resten av dagen, de få men härliga minuterna av total frihet.

Oil detox

image674











Under vissa tider på året, som på sommaren eller när jag är stressad mår min hårbotten inte bra. Kliar och känns allmänt ofräsch. Fick tips om Redkens nya serie
Scalp Relief mot olika hårbottensproblem. I ren nyfikenhet köpte jag Oil detox som ska hjälpa mot fett hår, har provat produkten i en vecka nu och en viss förbättring har jag märkt.




Onsdag

image673















- Ljusblå topp Filippa K
- Jeans Nudie
- Halsband Madebyme
- Ballerinas med rosett Vagabond



Resort

image672

Resort 2008-visningarna bjöd på rosa i alla dess nyanser, allt från blekrosa hos
Miu Miu till till chockrosa på Donna Karans visning. Det enda som fattas är en getaway till solen när vintern kommer. Största inspirationen är strumpor i högklackade skor, gärna tillsammans med en söt klänning.

Tisdag

image670
















- Vitt linne H&M
- Topp med tryck Gina Tricot
- Shorts Zara
- Svarta tygskor Skopunkten



Lila under

image669

En av kommande säsongs hetaste fäger är lila och när jag var inne en sväng på Lindex idag såg jag att höstens underkläder redan kommit fram. Inte helt oväntat fanns det mycket att välja på i mörklila toner & billigt var det. Just nu har Lindex en kampanj, 3 för 2 och då borde man passa på.

Best dressed

image668


Vogue har listat veckans bäst klädda, och toppar listan gör Sofia Coppola i en Christian Diorklänning. På andra plats återfinns Uma Thurman Valentino haute couture. På tredje plats hittar vi Daphne Guinness i en Valentino haute couture.

Måndag

image667














Utlovat fint väder idag och det firar jag
med shorts på jobbet.
- Rosa topp French Connection
- Shorts Topshop
- Scarf Gina Tricot
- Ballerinas med rosett Vagabond


Home sweet home

Jag är hemma efter fem timmar på tåg och en timmas väntan på stationen i Lund. Är trött och seg och vill bara sova. På tåget var det kaos och folk stod överallt där det fanns plats, sikken tur att jag bokat i förväg.

På dagen blev det golf med Freddan där jag gjorde ett visst framsteg men däremot blev det en en förlust i puttävlingen, oväntat? Nej.

Lördag

image665















Till stan för andra gången idag.
- Vitt linne H&M
- Himmelsblå a-linjetopp Gina Tricot
- Jeans Cheap Monday
- Ballerinas med rosett Vagabond
- Nagellack Mavala Samoa



Gårdagen

Gårdagskvällen blev som väntat, mycket lyckad. Restaurangen var full med folk när vi kom, och vartenda bord var upptaget, tur att vi hade bokat i förväg. Förrätten, toast skagen åkte ner snabbt som tusan, svårt att låta bli när det är så gott. Till huvudrätt blev det fläskfilé med bearnaisesås, klyftpotatis och limemarinerade kräftskärtar & jag kan garantera att det var lika smarrigt som det låter. Vin till det. Fick hoppa över desserten för annars hade vi missat bion. Hann precis köpa popcorn och läsk innan filmen började, Die Hard 4.0. Helt klart sevärd om man gillar action på hög nivå. Tur att engelskan känns säker för jag såg absolut inget av textraden på grund av personen framför.

Fredag kväll

image664













Middag och bio med Freddan. Mys.
- Tunika Vero Moda
- Leggins Gina Tricot
- Skärp Lindex
- Guldhalsband med hjärta
- Armband SNÖ
- Vita heels Din Sko




Fyra år tillsammans

image663
Igår den 12e juli har jag och Freddan varit tillsammans i fyra år. Det är en fantastisk känsla och jag bara kärare och kärare ju mer tiden går. Nästan fyra års distansförhållande är över och till hösten flyttar vi ihop på riktigt. Har inte alltid varit lätt att bo så långt ifrån varandra men om bara viljan finns så går det. Jag älskar dig Freddan, det är du och jag. Ikväll ska vi fira med middag ute på restaurang och sedan bio. Kommer säkerligen bli hur mysigt som helst.

Metallic på festen

image669

Att komma till en fest i likadana kläder som en annan är ingen hit.
Mischa, Christina och Franziska valde alla tre silverklänning och svarta heels till Hugo Boss fest i Berlin. Trenden verkar hålla i sig och det är inget jag har emot, tvärtom, metallic är hett.

Fredag

image665



















- Vit/grön piké MQ
- Jeans Cheap Monday
- Ballerinas med rosett Vagabond


Torsdag

image664

















- Vitt, ribbat linne American Apparel
- Bomullströja Gant
- Jeans Nudie
- Ballerinas med rosett Vagabond



Packa

Efter den lugnaste dagen hitills på jobbet mötte jag upp tjejerna för en fika på stan. Speciellt kul att träffa Johanna som varit utomlands i tre veckor, brun som en pepparkaka. Nästan så att jag inte ville gå brevid henne på stan, blek som man är. Blev ännu mer sugen på att åka utomlands, jag får tåligt vänta ett tag till.

Imorgon efter jobbet tar jag tåget ner till Freddan, skönt att vara ledig på fredag även om jag måste upp tidigt. Där försvann den sovmorgonen. Ska snabbt ordna klart det sista med packningen innan
Project Runway och (sista avsnittet av) Pussycat Dolls börjar.


Onsdag

image663














- Vitt linne H&M
- Puderrosa topp American Vintage
- Jeans Cheap Monday
- Halsband Madebyme
- Ballerinas med rosett Vagabond



TV-tips

image661

En av, enligt mig, de bästa reality-serierna är
So you think you can dance. Förra säsongen satt jag klistrad framför tvn varje tisdagskväll. Gissa om jag blev glad när jag såg att det kommer ytterligare en säsong. Ikväll på Kanal 5 kl 22.25 börjar uttagningarna - missa inte det!

Tisdag

image660

















- Rosa bomullsskjorta Gant
- Jeans Nudie
- Svart kavaj Eve of Eden 
- Vita heels Din Sko



Kortvecka

Veckan drog igång i högsta tempo, mest intensiva dagen sedan sommarjobbet började. Nästan så att jag glömde av eftermiddagsfikan eftersom det var så mycket att göra. Känner på mig att det blir lugnare imorgon. Jobbar bara till och med torsdag eftersom jag ska åka och hälsa på Freddan. Vi firar fyra år tillsammans i helgen.

Tillslut har även jag skaffat ett konto på
Facebook och risken för ett beroende är stor. Har börjat förstå varför alla tycker det är så roligt.

Måndag

image659

















- Vitt, ribbat linne American Apparel
- Ljusrosa topp Lindex
- Jeans Acne Hex Pure
- Ballerinas med rosett Vagabond



Utflykt

Hoppet om en solig helg uteblev och jag är faktiskt inte förvånad. När kommer värmen? Blir nästan deprimerad när det regnar hela tiden, inte en dag utan uppehåll. Eftersom en dag på stranden var uteslutet åkte jag och familjen iväg på söndagsutflykt. Först ett stopp på Kungsmässan och sedan IKEA. Tittat på garderober eftersom jag behöver nya inför hösten. Inte ett lätt val då möjligheterna är många men valet föll på en i ekfanér från PAX-serien.

Söndag

image658
















- Vitt, ribbat linne American Apparel
- Kofta MQ
- Jeans Nudie
- Tygskor Skopunkten



Rosa mobil



image656

Såhär ser min nya mobil ut, en rosa
Sony Ericson Z310i. Love it! Har dock långt ifrån lärt mig alla funktioner, även om jag suttit och lekt med mobilen hela morgonen. Funderade ett tag på Z610i men denna kändes mer rätt, har inga krav på en massa häftiga funktioner.

Lördag

image654

Ledig dag betyder myskläder.
- Vitt, ribbat linne Filippa K
- Rosa velourshorts Gina Tricot

Jordgubbar & körsbär

image653

Frukter och smycken har sedan en tid tillbaka varit en vanlig kombination, då tänker jag främst på KJL populära
jordgubbshalsband (som jag fortfarande suktar efter). Ett budgetalternativ är dessa söta örhängen i form av körsbär och jordgubbar som finns hos KyssJohanna. Fruktsmycken är fint på sommaren.

Hur ska det gå?

Från och med nu, och många timmar framåt kommer jag vara utan mobil. Hur ska det gå? Jag som är van att ständigt vara tillgänglig. Detta är kanske ett bra sätt att lära sig leva utan den. Anledningen är att jag köpt en ny eftersom min förra aldrig slutade krångla. Var tveksam över färgen men nu känns det så rätt!

Fredag

image651













Trotsar vädret och använder shorts idag.

- Svart, ribbat linne American Apparel
- Jeansskjorta Gina Tricot
- Shorts Topshop
- Tygskor Skopunkten




Film-tips

image650

En regnig kväll (och dag) som denna är det perfekt att titta på en bra film. Ikväll kl 22 visar Kanal 5 
Honey med Jessica Alba i huvudrollen. En söt film med skön musik och snygga moves.

Torsdag

image657












Efter jobbet blir det fika på stan med vännerna, hoppas det slutat regna då.

- Vitt, ribbat linne Filippa K
- Storskjorta ASOS
- Leggins Lindex
- Ballerinas med rosett Vagabond



Frisörbesök

Efter jobbet blev det ett besök hos frisören. Det är nästan tre månader sedan jag klippte topparna och jag var i stort behov av en uppfräschning. Speciellt på sommaren när håret slits som mest är det viktigt att hålla det i trim. Frisören klippte upp där bak för att få mer volym och det känns lite ovant att håret är så kort men jag gillar det. Och omväxling förnöjer

Summer dress

image648

Några favoriter ur Asos stora utbud av somriga klänningar. Gul
broderad med knyt i midjan och söt brodering. Bandeauklänning med rosett och knappar, i färgerna solgult och turkose. Till sist, en vit shortklänning i 100% bomull. Kan se mig själv i alla tre, på jobbet, på stranden, på festen.

Onsdag

image644














- Vitt linne H&M
- Topp med knappar Filippa K
- Jeans Nudie
- Guldhalsband med hjärta
- Svarta tygskor Skopunkten




For girls

image643

Söta och väldigt tjejiga sportskor från Adidas i serien My Scene  Tennisinspirerade med skimrande skinn, skosnören i metalltråd och olikfärgade sulor, i rosa och blått. Lika fina till träningen som till vardags. 375 kr hos
La Redoute

This or That

image642

- Scarf eller Turban : Har inte förstått hypen med turban
- Hög klack eller Ballerina : Trivs bäst i det, mest för bekvämligheten
- H&M eller ZARA : Roligare kläder helt enkelt
- Kroppsnära eller A-linjeformat : Varför se större ut än man egentligen är?
- Stuprör eller Vida jeans : I garderoben hänger bara skinny jeans
- Pyton eller Leopard : Usch för ormar
- Modeblogg eller Modemagasin : Lyxigare reportage
- Baddräkt eller Bikini : Baddräkt hade jag när jag var liten..
- Desperate Housewives eller Sex and the City : Omöjligt val, älskar båda serierna
- Svart eller Vitt : Använder mer svarta kläder än vita
- Uppsatt eller Utsläppt : Finast på sommaren
- Guldmetallic eller Silvermetallic : Har alltid varit en "guld-tjej"
- 90-tal eller 80-tal : Passar min stil mest
- Lack eller Läder : Inget av valen är en favorit.
- Modette eller ELLE : Bara bläddrat igenom Modette, så valet blir ELLE
- Leggins eller Barbent : På sommaren ska man visa sina bruna ben


Lista lånad från
Rubia

Tisdag

image640














- Vitt linne H&M
- Gul topp Zara
- Jeans Nudie
- Svart kavaj Eve of Eden
- Halsband Madebyme
- Gula ballerinas Fred Perry



Visa ditt stöd

image639

Även fast Paris Hiltons tid i fängelset är över kan du visa ditt stöd genom att köpa ett "Paris is my cellmate"-armband. Priset är fem dollar och intäkterna går till organisationen M.A.D.D som arbetar för att motverka rattfylleri.

Best dressed

image638
Vogue har listat veckans bäst klädda, och toppar listan gör Amalia Dayan i en klänning från Prada. På andra plats återfinns Kate Moss i en coutureklänning. På tredje plats hittar vi Devon Aoki i en klänning av okänt märke.

Beach

image637

En riktig sommarbild på mig och en vän, tagen igår på Tylösand. Perfekt att titta på en regning och grå dag på denna. Längtar tillbaka..

Måndag

image636














Ny jobbvecka väntar.
- Vitt linne H&M
- A-linje topp Gina Tricot
- Jeans Acne Hex Pure
- Ballerinas med rosett Vagabond



Tylösand

Gårdagens utgång blev väldigt lyckad på alla sätt och vis. Efter förfest på Tylösands camping med en massa trevligt folk åkte vi till "Leffes" där DUO JAG spelade. Kom tyvärr dit lite sent, hade gärna hört några fler låtar. Somnade runt fyra och det känns i kroppen idag, trött och seg.
Åt en efterlängtad frukost på Espresso House innan vi tog bilen ut till Tylösand. Skönt att bara ligga i stranden och ha det gött. Vattnet var iskallt så det gick inte att bada. Väntar fortfarande på premiärdoppet.

Snart syns jag i en Expressen nära dig..

Söndag

image635













Strandklädsel.
- Svart, ribbat linne American Apparel
- Avklippta jeansshorts Fornarina
- Bikini H&M
- Vita loafers Wedins