Hollywoods golden couple

47849-142







Reese Witherspoon och Ryan Phillippe,  "Hollywoods golden couple"  har bestämt sig för att gå skilda vägar. De gifte sig för sju år sedan och i Hollywoodmått är de länge. Är förvånad, för de var ett par som jag trodde skulle hålla ihop.

Agent Provocateur öppnar i Sverige

47849-141

Läste hos
Cecilia att den exklusiva underklädesbutiken Agent Provocateur ska göra en storsatning på den nordiska marknaden och någongång under 2007 öppnar de en butik i Sverige. Roligt tillskott på marknaden. Priserna är över min nivå men drömma kan man alltid göra.

Virrpanna

Herregud vad är det för lärare vi fått i beskattningsrätt? En riktig virrpanna och han ska vara skattejurist. Fick inget som helst sammanhang i det han sa, och han verkar själv inte förstå vad han gjorde. Rättade sig själv flera gånger och skrev om saker på tavlan. Delkurs 2 kommer bli jobbig.
Hade en riktig heldag i skolan igår. Gjorde Pm arbete i finansieringen fram till lunch o sedan direkt föreläsning. En ljusglimt var att vi fick sluta en timma tidigare. Mötte upp Jules för en fika på stan. En försenad födelsedagspresent.

V&R favoriter

Nästa torsdag släpps Viktor & Rolfs sammarbete med H&M. Hela kollektionen finns nu att skåda på hemsidan och det ser riktigt lovande ut. Nu är det bara att bestämma sig om jag orkar åka upp till Göteborg för kanske få tag i några plagg eller vänta tills de släpps på nätet.
Mina tre favoriter har jag listat nedan.

   

Vad vill du helst ha i din garderob?

Warberg - Pixbo

Varit på innebandy med Tess. Toppmöte i elitserien mellan Warberg - Pixbo där vi vann med 7-4. Kul med målrik match.
Imorgon blir det heldag i skolan. Först grupparbete på morgonen och sedan första föreläsningen beskattningsrätt delkurs 2. Åker en stund innan åtta och kommer hem nio på kvällen.


Nya "Djävulen bär Prada"

47849-137
       
Djävulen bär Prada har väl aldrig varit så het som den är nu. Omtalad i varenda tidning och nästan alla jag känner har sett filmen. Igår på jobbet såg jag att man trycker en ny upplaga av boken med filmaffischen som omslag.
Stjärnfabriken av Claire Naylor och Mimi Hare sägs bli den "nya" Djävulen bär Prada. Boken utspelar sig på The Agency, en filmagentur i Hollywood. Lizzie, en före detta universitetsstudent får jobb som assisent hos Scott Wagner en känd filmagent. Man ser redan kopplingar mellan böckerna.

Recension kommer senare

Pinsamt värre

Snacka om att göra bort sig.
Tjuvlyssnat

Släktkalas

Puh vad mycket vi hade att göra idag på jobbet. Nästintill julrush. Sålde mycket böcker och jag hittade några som jag själv gärna vill läsa. Precis blivit klar med Denise Rudbergs senaste. Om en stund kommer släkten hit för att fira pappa. Ska bli kul och träffa mitt nyfödda kusinbarn Hugo som hunnit bli två månader nu. Har inte sett honom sedan besöket på BB.

Nöjd

Känner mig nöjd över hur mycket jag fått läst idag. Både i artikelkompendiet och i den vanliga litteraturen. Nu är jag expert på småföretagens finansiering. Det är lika bra att passa på att plugga nu när det är lite lugnare i skolan. Nästa vecka börjar nästa läsperiod och allvaret som föjer med det. Blir lugn fredagskväll för imorgon ska jag jobba. Andra lördagen följd. Förra veckan var det rörigt i butiken pga ombyggnaden men nu ska allt vara på plats.


Sanningen bakom reklamen

Nu behöver man inte längre sitta och deppa över alla vackra människor i reklamannonser. De (flesta) är som vilken vanlig Svensson som helst. Med hjälp av stylister och ett retouchingprogram kan alla (?) bli fotomodell för en dag.
Se
här

Överbelastning

Som väntat klarade inte La Redoutes hemsida av den tunga belastning som blev när alla shoppingsugna ville reafynda samtidigt. Tog mig en kvart bara att komma in på sidan och när klockan hade slagit halv åtta hade jag inte ens hunnnit lägga något i min varukorg. En sak att tänka på om de ska göra om något liknande framöver. Besvikna kunder är inget man vill ha.


Secret Society

Nästa helg är det Halloween. En högtid jag inte firar något speciellt och likadant blir det nog iår. I London hade de smygpremiär med en maskeradbal. Dresscoden var Halloween med en lyxig touch. Många lustiga dräkter bars av gästerna. I vimlet kunde man se Kate Moss, Scarlett  Johansson och Gisele Bundchen som hade kvällens snyggaste klänning från Dior. Huvudbonader var populärt, ju konstigare desto bättre.


Tidig morgon

Var i skolan redan vid 8 imorse för att det var enda tiden vår lärare kunna träffa oss. Gick upp en stund efter halv sex. Är imponerad av dem som gör det varje dag. PM:et blev inte helt klart men vi har inte mycket kvar. Balansrapporten vill inte diffa och vi hittar inte felet.
Ikväll från kl 19-19.30 har La Redoute sin superrea med ½ priset på hela sortimentet. Kollade igenom häromdagen vad som fanns men hittade inte "wow". Man kan inte bara handla för att det är billigare om det inte finns något av värde.


Kyligt

Det är så typiskt när man är inställd på att träna så är passet fullt. Hänt en gång tidigare att alla platser varit bokade. Blev en promenad istället. Börjar bli kyligt ute nu, dunvästen fick följa med, och vantar. Efter fem minuter tog batterierna på mp3-spelaren slut och jag tvekade om jag skulle vända hemmåt och hämta nya men det blev inte så. Mycket roligare att ha musik när man går ensam.

Top Model ikväll. Missade förra veckans avsnitt för vår box krånglade. Frustrerande när man sett fram emot det hela dagen.
Blir en heldag i skolan imorgon. Har ett pm från en tidigare termin som inte är klart än och vi hoppas kunna göra det sista med lite handledning. Hade varit skönt att kunna lägga det bakom sig.

Easy Looks

47849-136

För ett tag sedan bloggade jag om det nya Makeup-konceptet, Easy Looks. Nelly har nu tagit in produkterna i sitt sortiment. De fem olika kiten med produkter är

- Silver Nights Look
- Smokey Eyes Look
- Bronze Me Look
- Blue Days Look
- Lavender Love Look

Easy Looks säljs även på NK kosmetika samt på Solo


Garderobsstädning

Puh, nu har jag rensat min stora garderob. Slängt kläder som jag vet inte kommer använda något mer och hängt in alla vår-sommar-kläder istället. Sorgligt att lägga undan alla linnen och toppar. Istället hänger det tjocka koftor och långärmade tröjor på klädstängerna. Träning blev det inget av. Dålig människa jag är. När regnet öste ner utanför fönstret kände jag inte för att gå ut.

Nu blir det desperate housewives innan kvällskaffet.


Front Cover

Skådespelare och artister har blivit de nya modellerna. De pryder omslagen på världens modetidningar och får de mest åtrovärda kampanjerna för designers och makeup märken. I tidningarnas novemberupplagor finns bland andra vackra Kate Blanchet på "front cover"

klicka på bilderna för att göra dem större


 

Jessica Simpson i Jane Magazine



 
   
Paris Hilton i franska Vogue



    
Natalie Portman i Harpers Bazaar



  
Lindsay Lohan i In Style



   
Kate Blanchet i Vogue

Rastlös

Såhär dagen efter tentan ska man njuta av att inte behöva plugga, men jag känner mig mest rastlös. Vad gör man när man inte pluggar? En sak som är säker och det är att jag ska iväg och träna idag. Det har gått pinsamt lång tid sedan jag var utförde någon form av fysiskt aktivitet. Får skylla på att det varit mycket i skolan. Garderoben skulle behöva rensas, det skulle jag kunna göra idag faktiskt.


Styla din egen stjärna

47849-122





DATE lanserar en ny parfym, DATE Star. För att marknadsföra produkten har de på sin
hemsida gjort ett roligt program där man kan styla sin egen stjärna. Välj allt från frisyr, smink till kläder. Roligt att pyssla med om du har tid över. Kombinationerna är och oändliga så risken finns att man fastnar.



Suri

      
   


 

 
Vilket hemlighetsmakeri det blev kring lilla Suri Cruise. Eftersom ingen hade sett henne gick det rykten att hon inte ens fanns eller att hon var missbildad. Anledningen till att paret Cruise gömde henne tror många handlade om pengar. Angelina och Brad fick en stor summa pengar när de sålde bilder på nyfödda Shiloh till tidningen People. Källor säger att man krävde en saftig penning av Vanity Fair för att de fick visa de första bilderna på Suri. Måste säga att Suri är något av de sötaste jag sett. En sådan man vill krama om länge.

Tenta i beskattningsrätt

Tentan är över och det känns riktigt bra. Rätt säker att jag klarade den & det är inte ofta jag känner så. Klar redan efter 3,5 h och ändå var det inte många kvar när jag gick. Vi fick sitta i en föreläsningssal och skriva. Alla ordinarie tentasalar var upptagna. Hade en meter till närmaste granne, om man ville fuska fanns chansen idag. Gick på stan en sväng när jag var klar. Köpte en pärlemofärgad ögonskugga på MakeUpStore. Fick hem den i en söt liten påse. Visst är det roligare att handla om man får det snyggt nedpackat? Jag tycker det iaf.

47849-115


Beck

Nu är plugget över för den här tentan i alla fall. Done, finito. Gått igenom alla uppgifter ännu en gång, läst teori och pluggat in ord. Jag ska klara det imorgon. Hyrt den senaste Beck filmen som vi ska se nu. Har höga förväntningar. Sova tidigt idag så man är utvilad imorgon, koncentrationen måste vara på topp.


De sista krafterna

Absolut sista plugget väntar idag för imorgon skriver jag tenta. Ska hitta de sista krafterna som finns någonstans för att ta mig igenom alla uppgifter en gång till. Vet inte hur många gånger jag gjort vissa. Mitt andra hem den senaste veckan (biblioteket förstås) är stängt idag och jag måste sitta hemma. Gillar inte det alls. Svårt att koncentrera mig. Whatever, nu blir det plugg iaf. Ciao.


Hetast just nu

47849-111


   

Bilder från oktobers upplaga av Jane Magazine

Christina Aguilera är verkligen aktuell just nu. Nytt album (som är riktigt bra) och en helt ny Marilyn Monroe inspirerad stil. Kännetecken? Stora blonda lockar och röda läppar. Även röda kläder verkar vara en favorit. Det gäller ju att matcha.



Svarta strumpisar

   

I vår/somras var leggins i alla dess färger en stor hit. Perfekt när man ville känna sig "mer påklädd" eller när det var för kallt att gå utan. Nu är det dessvärre inte samma värme ute och då passar det bra att byta ut legginsen mot strumpbyxor. Finns i flera modeller vare sig man vill ha tunna eller grovstickade. Kändisarna bär dem tillsammans med klänning och stövlar. Snyggt.

Ombyggnad

Precis kommit hem från jobbet. Skönt att vi stänger redan vid två, annars har hela dagen försvunnit när man kommer hem. Håller på att bygga om i affären. Just nu är det väldigt rörigt men det blir snyggt när allt är klart. Ny fräsch inredning. Först på schemat är att äta lunch och sedan sätta mig med tentaplugget i några timmar. Idag tar det verkligen emot men det är skönt att det snart är över.

Bra känsla

Ännu en 8 timmars dag framför böckerna är över. Ska erkänna att det känns bra inför måndagen. Gjort räkneuppgifterna så många gånger att jag kan vissa utantill. Är det då man har pluggat för mycket? Imorgon blir det inte mycket gjort. Först jobb på dagen, fick erbjudande i veckan om att hoppa in extra. Det säger jag inte nej till. På kvällen kommer släkten hit för att fira pappa. Ikväll blir det tv för hela slanten. Slappa i soffan.

Pluggfredag

Fredag igen. Förstår inte att det är en hel vecka sedan Freddan var hos mig. Dagen går i pluggets tecken. Åker snart till bibblan för att komma hem senare ikväll. Samma visa, dag ut och dag in. Får ett välbehövligt avbrott i eftermiddag för en fika med Hanna & Tess (och ev några fler). Behöver skingra tankarna och prata av sig lite. Annars sitter man där, i det tysta rummet och räknar på uppgifter i skatterätt. 3 dagar kvar. Hjälp?!

Vogue's Top Ten

Vogue har listat vårens tio starkaste kollektioner.

( klicka på bilderna för att göra dem större )


1. Alexander McQueen

   

2. Balenciaga

   

3. Drien Van Noten

   

4. Hussein Chalayan

   

5. Lanvin

   

6. Louis Vuitton
7. Marc Jacobs
8. Marni
9. Narciso Rodriguez
10. Yves Saint Laurent


Bilder från Style






Vitt och lite rosa


47849-91
Under helgens besök i göteborg blev det lite shopping.
- Vit omlottkofta från Mango
- Rosa myshoodie från Stadium
- Vit skjorta från Sisters

& igår fick jag svarta kjolen från La Redoute som det skrivits mycket om i bloggvärlden.





Idag sysselsätter jag mig med...

47849-90

Det härliga kollaget är hämtat från bloggaren
Legally Blonde


Årets låt, eller inte

Duetten mellan Peter Andre och Jordan är ett av det värsta jag hört.
Lyssna
själva. Rykten går att paret ska spela in en julskiva tillsammans och att låten kommer medverka på den. "Let's hope this isn't what ends up under the Christmas tree"


Vita bandet

47849-89

Det talas mycket om det rosa bandet, vad många inte vet är att det finns ytterliggare ett band: vita bandet. Vita bandet är en organisation som startades för 25 år sedan efter att fjorton kvinnor mördats på ett universitet i Kanada. Genom att bära detta band lovar man att aldrig acceptera, utöva eller blunda för mäns våld mot kvinnor.

Vita bandet kan du enkelt göra själv:
1. Klipp ett 15 cm långt band i siden (tyg eller papper)
2. Lägg ändarna omlott och fäst med en nål
3. Fäst bandet där du vill ha det, exempelvis på din tröja, jacka eller väska.


Härmapa

47849-88












Har Nicole Richie övergett sin stylist Rachel Zoe och gått över till att härma MK stil. På bilden ser det så ut. Liknande frisyr och hårfärg tillsammans med den långa oversizekoftan. Det är bara kaffet som saknas.

People

Härliga Scarlett

47849-86

Vackra Scarlett Johansson är på omslaget till italienska Vanity Fair. Det är inte första gången hon är med i den tidningen. Vem kan ha missat den omtalade
nakenbilden tillsammans med Keira Knightley och Tom Ford. Samtidigt har tidningen Esquire utsett Scarlett till världens sexigaste kvinna. Inte illa med tanke på att hon bara är 22 år.

Förlåt

Märks att jag inte är van att gå upp så tidigt som jag gjorde igår. Efter skolan var jag helt slut och orkade bara sitta på bibblan i två timmar. Somnade framför tvn. Är piggare idag trots att förskylningen inte riktigt släppt. Nu har istället Freddan blivit sjuk, på grund av mig. Förlåt. Tentapluggat nu på morgonen och snart ska jag på föreläsning. Vi börjar med finansiering/lönsamhet nu i den andra kursen. Ännu ett PM att ta sig igenom. Fick avi igår att den omtalade La Redoute kjolen har kommit, ska hämta den ikväll.


Plastic

   

Trenden med höga (och klumpiga) skor håller i sig även till nästa vår. En annorlunda detalj på Chanels visning var att skorna hade genomskinliga plastremmar. Snyggt eller inte? Jag undrar mest hur bekvämt det kan vara med det materialet en varm sommardag. Nästa vår vill modehuset att vi ska bära breda halskedjor i guld&vitt samt mängder av plastarmband på våra handleder.

Style

 

Frihet X2

Nästa torsdag (26 okt), lagom till löningen kan man under 30 minuter handla till halva priset ur La Redoutes kollektion. Sådana chanser får man inte ofta. Enda du behöver göra är att registrera dig som medlem (om du inte redan är det) och därefter göra en anmälan här.

Det är vid sådana här tillfällen man ska passa på att handla basplagg i bra material. En cashmere tröja saknas hemma hos mig eller varför inte en i merinoull?

I belong to me

Andra singeln från Jessica Simpsons nya album har släppts, "I belong to me". Videon är något av de bästa jag sett på länge. Ärlig och sann med ett fint budskap. För nyfikna kan videon ses här.

I don't need somebody to complete me
I complete myself

Nu börjar det

Klockan ringde en stund efter sex imorse. Hade ingen som helst lust att gå upp. Nu har jag lämnat av Freddan på ett fullsatt X200-tåg. Trodde att det var skulle vara lugnt så tidigt på morgonen men icke. Ska sätta mig med tentaplugget innan jag åker till skolan efter lunch. Det är nu det börjar, helv*tesveckan. Kanske lika bra att jag bosätter mig i bibblan den närmaste tiden. Om en exakt sju dagar är det över.

Snart ensam

I torsdags eftermiddag kom Freddan hit och tidigt imorgon bitti åker han hem. Synd att dagarna vi har tillsammans går så fort, speciellt när vi inte ses mer än en helg i månaden. Nästa gång blir efter tentaveckorna.

I lördags kväll var familjen, jag och Freddan och bowlade. Tävlingsmänniska som jag är hatar jag när det går dåligt men igår hade jag turen på min sida.
Det var betydligt varmare imorse på vår promenad. Provade Freddans stegräknare och totalt kom jag upp i över 12.000 steg. Inte illa. Legat framför TVn resten av dagen och ta´t det lugnt. Nu ska vi se på film och äta hemmalagad äppelkaka.


Bling bling


  

Bilder People

När jag ändå är inne på glittertemat hittade jag bilder på två bling bling outfits. Det måste vara en kändis mardröm att fotograferas i precis samma plagg som en annan. De som råkat ut för detta är bland annat Kate Hudson och Hilary Duff. Visst liknar tröjklänningen den jag bloggade om förut?


Going out dress

47849-78








På sin höstvisning visade MaxMara härligt glittriga tröjklänningar i både
guld och blått. Fint till festen med leggins och pumps. Då MaxMara inte är min budget direkt har jag länge letat efter ett mer prisvänligt alternativ. ASOS har just nu en kopia från fcuk i sitt sortiment (bilden) för ett betydligt bättre pris.

Rachel B

      

Rachel Bilson

snart drar säsong fyra igång av The OC


Förskylningstider

Förskylningen är tillbaka, precis lagom till tentaplugget. Det slår aldrig fel. Därför tog det emot när Freddan ville ut på promenad imorse. När man väl var ute kändes det bättre. Härlig frisk luft och lagom kallt. Skinnhandskarna åkte på när vi skulle till stan. Letat länge efter en helvit skjorta utan en massa detaljer på. Hittade en på sisters till bra pris. För sista gången iår(?) blir det grillat till middag. Gott.


Göteborg

Haft en heldag i Göteborg med Freddan. Gått i affärer och besökt IKEA. Såg att Zara öppnar i April, inte en dag tidigt. Nu blir det i och för sig ett besök när jag ska till huvudstaden men det skadar inte att de öppnar en butik lite närmare mig.  Köpte en kofta på Mango och en rosa ziphood som kommer användas till träningen och att mysa i hemma. Veckorevyn-effekten har slagit till igen. Sortimentet på båda Makeup Store butikerna var helt utplockat. Inga fina skuggor kvar. Ätit tacos och nu väntar vi på att Idol ska börja igen. Danny, Erik och Markus var överlägsna ikväll.

Rutiga drömmar

47849-72


Klänningen ovan kommer från svenska designen Sara Bergman. Förutom denna rutiga dröm (för inte ett drömpris) finns även
trenchcoat och en kortare jacka.
Vill ha allt !

Nu åker jag & Freddan till Göteborg.

The ONE

47849-71

EDUN är ett projekt som startades av artisten BONO för attt stoppa världens fattigdom. På Fashion Week lanserades en t-shirt med trycket ONE som ska säljas till förmån för att bekämpa AIDS i Afrika. En massiv annonskampanj har inlett där celebriteter som Naomi Watts och Rosario Dawson (bilden) medverkar. T-shirten att köpa
edun och one's hemsidor. Priset ligger på 40 dollar varav 10 går oavkortat till kampen mot AIDS.

Om du vill veta mer finns en information video om ONE kampanjen här



Makeup koncept

EasyLooks är ett nytt make-up koncept för mig som jag hittade hos Amanda. Varje produkt innehåller allt du behöver för att fixa en look, exempelvis Smokey eyes. Foundation, concealer, ögonskugga med mera. Priset per förpackning är 89 kr och säljs just nu bara på NK och Solo. Passar bra eftersom jag och Freddan åker till Göteborg imorgon. Konceptet tilltalar mig men frågan är hur kvaliten på produkterna är.


Seminarie

Nä, nu har jag snart seminarie så det är dags att ge mig av mot tåget. Lektionen börjar inte förrän om två timmar men gruppen ska samlas innan för att gå igenom presentationen. Satt och övade vid frukosten vad jag ska säga. Härligt att första PM:et är klart, bara två kvar. I eftermiddag kommer Freddan hit. Som jag längtat efter honom. Kommer bli en mysig helg.

Storleksproblem

Idag, efter lång väntan kom det senaste tillskottet av &denim squin, den här gången de gråa. Har sedan tidigare de mörkblå som jag stormtrivs i. Trots att jag använder dem rätt ofta håller de passformen. Vet inte hur många dyra jeans man köpt där kvaliten sviker. Vid beställningen var jag väldigt osäker på storlek men tog samma som de jag hade tidigare. Tyvärr passade de inte alls på mig så de blir att skicka efter ett par nya, i mindre storlek. Hoppas de är snabbare på att leverera den här gången.

Page eller extensions

47849-70

Jessica Simpson byter hårlängd oftare än en annan klipper sig. Ena dagen i kort page frisyr och nästa med långa extensions. Kan inte vara bra för håret att hålla på så. Jag föredrar henne i den korta varianten, ser naturligare och mer vuxet ut. Vad föredrar du?
People

Kortkort hos Prada

Till våren kryper kjolarna uppåt, i alla fall om man ska tro Prada. Jag vet inte om jag själv skulle ta på mig något så kort så att jag visar trosorna. Med leggins eller strumpbyxor under hade det (kanske) fungerat men annars? Tveksam. Där går till och med min gräns för hur kjolen får vara. En annan nyhet är att skärpet stannar kvar i midjan ett tag till. Tittade igenom bilderna från visningen och upptäckte för ovanlighetens skull en finsk modell. 181 cm långa Suvi Koponen. I övrigt har Ryssland (och öststaterna) dominerat alla visningar.


Puh

Efter dagens (tenta)plugg i bibblan åkte jag till träningen. Blev spinning för det fanns inga roliga pass vid den tiden. Puh vad jobbigt det var. Efter halva tiden ville jag därifrån men det var bara att bita ihop. Konditionen är inte som det var i början av året. Hoppas på en bättring framöver.
Suttit och pillat med PM 1 som ska lämnas in imorgon. Gjort lite finjusteringar. Ska ha telefonmöte senare ikväll med de andra i gruppen. Nu blir det en välbehövlig dusch.

Exakt en månad kvar till min och tjejernas weekend i Stockholm. Tips är välkomna.


Lugg

47849-71


Senast ut med att klippa lugg är vackra Jessica Alba. Till skillnad från många som gör att försök passar hon riktigt bra i det. Men säg något som är fult på henne. Jag går i perioder, senaste besöket hos frisören klippte han lugg på mig men efter bara några dagar tröttnade jag.
Tycker hon är lite lik
Elin Kling, känd stureplansminglare. Vad säger ni?

Hollywood Rag






Grattis älskling

Grattis på födelsedagen älskling. Synd att jag inte kan vara hos dig idag men vi ses på torsdag. 2 dagar kvar. Längtar.


47849-50




Söta blusar

47849-69Den här söta blusen från Saint Tropez har precis kommit in hos Nelly. Förutom vitt finns den även i beige och svart. Fint med ett tunt linne under. Pris, 349 kr (plus frakt).

Andra nyheter är mönstrade wrapklänningar från danska Ichi.






Somna inte på tåget

Mina förhoppningar inför eftermiddagens grupparbete var att det inte skulle ta mer än någon timma eller två. Det resulterade i att vi satt i hela 6 h med att skriva slutsatser, analys och diskussion. Tog 19.00 tåget hem. Kunde inte undgå att lyssna på en som satt och pratade i mobil. Killen skulle åka från Göteborg ner till Falkenberg. På vägen ner hade han somnat och inte vaknat när de passerade stationen han skulle kliva av på. Som tur var Halmstad slutstation och där väckte tågvärden honom. Det var bara att ta första bästa tåg norrut igen. Jag är lika rädd varje gång jag reser långt att jag somnar och vaknar upp någonstans långt borta. Har inte hänt . . . än.

Grupparbete

Härligt att vakna upp imorse utan att vara helt slut. Riktigt seg dag igår. Suttit och skrivit på vårt PM som jag och de andra i min grupp ska fortsätta med i eftermiddag. Är i stort sett klara, bara slutsatser och diskussion som ska färdigställas. Denna veckan måste jag på allvar sätta mig med beskattningen, fjorton dagar kvar till tentan.

Bilder från lördagen


47849-68

Bild 1: Jules & Bettan
Bild 2: Jag & bursdagsbarnet Mari
Bild 3: Martin, Bettan, norska Therese & jag

Valentino 07

47849-65



Pasteller är något jag verkligen tycker om. Snyggt till en solbränd hud och därför undviker jag dessa färger på vintern för att de gör att man ser blek ut. På Valentinos visning inför den kommande våren visade modellerna kläder i färgerna
ljusrosa, gult, ljusblått självklart mycket vitt. Hela kollektionen hade gärna fått hängt i min garderob. Kul att skjortsen håller i sig en säsong till. En återkommande detalj som jag själv tycker om är rosetten. Både som band i midjan och som skärp runt skjortsen.


47849-66     47849-67

Style

Bursdagsparty

Direkt efter fotbollen igår åkte jag ner till Halmstad för att gå på bursdagsfest hos Mari. Flera gamla klasskompisar var där och det är alltid kul och träffa dem. Killarna hade tagit över 47849-63soffan och satt klistrade framför fotbollen. Själv såg man inte mycket av den. Trevligare att sitta och prata med tjejerna. Efter förfesten tittade vi in på Heat och därefter blev det Lilla Helfwetet där vi stannade tills de stängde. Nattamat på McD och sedan hem för att sova. Lyckad kväll som jag gärna gör om snart.

bursdagsfest : födelsedagsfest

Fotboll

Upp till Göteborg för att kolla på fotboll, sista matchen för säsongen. Blir en snabbis in på IKEA för att köpa fler förvaringslådor till min garderob. Har blivit kär i de jag köpte förra helgen att jag behöver fler. Känner att man börjar få en viss ordning bland alla saker.

En riktig talang

Spinner vidare på Idol men den här gången är det i USA och programmet "America's got talent". Vinnaren, 11-åriga Bianca Ryan har en sådan otrolig röst. Lyssna här. Aldrig hört något liknande. Ett riktigt underbarn och jag hoppas verkligen att hon kommer gå långt.

Ut med cissi

Vad ska man säga? Hur kunde Natalie åka ur Idol? Helt fel tycker jag. Hon har en av de bästa rösterna i hela startfälet och är fantastisk vacker. Cissi skulle lämnat programmet kväll. Hon krossade låten med sin egna version. Lät hemskt.

Hallelujah moment för Danny.

Tv-kväll

Tränat och handlat med mamma. Kvällen tillbringas framför Tvn tillsammans med hemmagjorda paninis och godis. Lugn och skön fredag inför morgondagens utekväll. Drickan ligger redan i kylen.


Step

Det är en hel vecka sedan jag utnyttjade mitt nya träningskort. Börjar fråga mig själv, varför köpte jag det? En bra bortförklaring är att jag tagit tillvara på vädret de senaste dagarna och gått långpromenader. Nu ser det ut som att värmen är borta och därmed uteaktiviteterna. Har faktiskt bokat in mig på step kl fyra. Känner att jag behöver röra på mig efter att ha suttit vid datorn hela dagen. Börjat skriva lite smått på vårt PM som ska lämnas in nästa vecka.

Karl Lagerfeld 07

47849-69



47849-70        47849-71


Karl Lagerfelds visning i Paris för våren 2007 var det färgerna svart, vitt och blått som dominerade. Mycket korta klänningar som bars tillsammans med mönstrade strumpbyxor i svart eller vitt. Till detta höga skor i lack. En rolig detalj som modellerna har var att man hade knutit ett sidenband vid vristen. Enkelt tips som inte kostar skjortan att kopiera. Frisyrerna var raka med skarpa kanter. Har svårt att se någon som tycker det är snyggt.

Style

"Att göra en Carrie"

Alla fans av SATC minns väl avsnittet när Carrie ramlar på catwalken under en modevisning. Under årets modeveckor har det hänt, två gånger. Först ut var den belgiska modellen Elise Crombez som snubblade under en visning på NY Fasion week. Nu har det hänt igen, den här gången under Paris modevecka. Den stackars modellen på Vivienne Westwoods visning ramlade inte bara en, utan två gånger. Att försöka gå i opraktiska högklackade skor och samtidigt hålla i en full vattenkanna kan inte vara det enklaste. Dessutom följer en hel modevärld händelsen.

i gårdagens program av top model kunde man se hur svårt det verkligen är att gå i Vivienne W-skor

47849-67

Kamila W (VIVA)

                                                                                                                              

Rock chic

47849-64     47849-65

Skinnjackor och rockiga t-shirts är vad som gäller borta i Hollywood, tillsammans med mörka jeans (och en take-away kaffe från Starbucks). Det sistnämda blir svårt att kopiera i Sverige. Rockiga t-shirts finns däremot att få tag på, bland annat märket Junk Food som säljs hos
Truffle Shuffle.


47849-66



People, Truffle Shuffle


Torsdag

Började dagen med en långpromenad. Vet inte om det är för tidigt att börja tänka på vantar men jag hade inte tackat nej till ett par imorse. Frös om händerna. Precis kommit hem från en fika med vännerna. En kompis som bor på annan ort är hemma på besök och då får man passa på att ses. Tyvärr blir det inte lika ofta som man vill. Nu ser jag fram emot vår weekend i Stockholm. Hela gänget är samlat och det kan inte bli annat än roligt.

Öhrlings PricewaterhouseCoopers

Gårdagskvällens besök på Öhrlings blev riktigt lyckat. När vi kom dit fick vi träffa revisorerna som jobbar på företaget och de gav oss en överblick vad som skulle hända under kvällen. Vi blev tilldelade grupper och en gruppansvarig från personalen. Uppgiften gick ut på att vi skulle lösa ett revisionscase och sedan redovisa våra förslag till förbättringar. Så mycket som man lärde sig genom att praktiskt tillämpa sina kunskaper går inte att jämföra med när man sitter på en föreläsning. Det är ovärderligt. Revision har inte varit den inriktning som känts mest lockande men efter igår har jag fått en annan bild. Vi hann även med (trots tidsbrist) en kort intervju med Öhrlings VD.


Röd mössa

47849-62

Både Ashley Simpson och Ashley Olsen har setts på stan iklädda röda stickade mössor i oversizemodell. Färgen sticker verkligen ut hos dem båda eftersom de i övrigt klär sig i enfärgade kläder. Enkelt tips hur en enda accesoar gör en hel outfit. Det är bara att vänta tills någon av kedjorna tar in en i sitt sortiment, om de inte redan gjort det. Hitills har jag bara sett röda baskrar.

People

47849-63

The return of Paris and Nicole

Ett av världens mest kända kompispar, Paris Hilton och Nicole Richie verkar ha blivit sams igen. Det var några paparazzis som fångade "their make-up conversation" på band. Bråket började med att Paris bestämde sig för att sluta prata med sin forna bästis Nicole och hon svarade med att visa filmen One night in Paris på en av sina fester, efter det var smutskastningen igång.
 
47849-59

The Simple Life

Kanelbullens dag

47849-58


Idag är det kanelbullens idag. Ett utmärkt tillfälle att äta godsaker mitt i veckan. Om det funnits tid idag hade jag bakat en sats men det får gå bra med bullar från affären. Även idag börjar jag sent men istället för vanlig föreläsning ska hela klassen på platsbesök på Öhrlings revisionsfirma. Det enda vi vet som står på schemat är att göra intervjuer som ska användas i ett kommande PM-arbete.

Parodi på Top Model

YouTube har lagt upp ett klipp där man gör parodi av Americas Next Top Model.
Filmen utspelar sig under en utröstning och man driver med både deltagare och jurymedlemmar. Lindsay Lohan medverkar i klippet där hon spelar en osäker tävlande.

Motivation tack

Om en timma börjar träningen och jag är inte ens i närheten av att vilja gå dit. Efter att ha suttit i bibblan sedan imorse är jag trött och seg, inte alls sugen på träning. Det börjar inte bra det här.
Mötte upp Hanna & Tess för lunch, även de behövde matpaus i plugget. Vårt ställe var stängt för renovering så vi fick prova ett nytt idag. Åt tacopanini med grönsallad. Gott och samtidigt enkelt att själv göra hemma men blir det av för det? Nej. Till helgen kanske?

Mot bibblan

Typiskt tisdags-väder, veckans tråkigaste dag och dessutom ösregnar det ute. Hade gärna stannat inomhus men jag måste iväg till bibblan för att plugga och sedan möta upp Hanna o Tess som är hemma idag. Kaffe, nu.


Allt en tjej behöver

47849-52

I år firar Make Up Store 10 år och för att fira detta ger de ut en jubileumsutgåva i form av en box med deras tio bäst säljande produkter sedan företaget startades 1986. I denna finns bland annat deras "Cover all mix" som är en av deras största storsäljare genom tiderna. Utöver den innehåller boxen bland annat läppstift, två sorters ögonskugga och läppglans. Med andra ord, allt en tjej behöver.

Har letat runt på deras
sida men inte hittat någon prisuppgift.



Bloggen en månad

Idag fyller min blogg en månad. Hurra. Tänk att det är en månad sedan jag satt uttråkad framför datorn en lördagkväll och bestämde mig för att börja blogga. Från början var det mest tänkt som en kul grej men när jag väl började skriva och märkte att folk gillar det jag gör kunde jag inte sluta. Har fått flera trogna läsare och antalet träffar på bloggen ökar varje vecka. Jätteroligt.


47849-50

Ikea

Trots lönehelg var det inte jättemycket folk på IKEA. Hatar att gå runt och trängas när man ska titta på saker. Åkte dit utan egentligen några planer på att köpa något men som vanligt brukar man inte komma därifrån tomhänt. Denna gången blev det en förvaringspryl till garderoben. Smart sätt att hålla ordning på sina underkläder. När man går där poppar det upp inredningsideér i huve´t men just nu är det inte aktuellt med några större inköp. Var en sväng på Freeport innan IKEA. Var i behov av ett par nya träningsbyxor och hittade ett par svarta från Nike som kommer bli välanvända. Nu blir det FC Z.

47849-49

Kalla vindar

Det blåste kallt från havet när jag var ute på min morgonpromenad. Inte alls lika skönt som för bara några veckor sedan. Havet såg inte alls inbjudande ut. Senare idag blir det en sväng till IKEA och så måste jag plugga lite. Hade ingen motivation alls igår. Dålig dag.