Torsdag

image1094
- Tunika Zara
- Långkofta Lindex
- Jeans Nudie
- Skinnstövlar Gabor

Fondue

Gårdagens kombinerade afterwork och middag blev väldigt lyckad. Hade bokat bord på en trevlig ställe som jag aldrig varit på innan. Eftersom restaurangens specialitet är fondue var vi tvugna att prova den. Åh så gott! Tex mex, rödvin, franska örter och vitlök. Var bara att välja och vraka mellan smakerna. Satt i flera timmar och åt, pratade och hade allmänt trevligt. Kul att umgås med arbetskamraterna utanför kontorets dörrar.

Till dessert blev det chokladfondue med flera sorters frukter. Rullade nästan ut ur restaurangen efter det enorma matintaget. Längesedan jag var så mätt.

Svarta pärlan

image1093
Idag blev köpet äntligen klart och bilen är vår. Är otroligt glad att vi hittade precis vad vi ville ha. Och fort gick det dessutom. Trodde vi skulle behöva leta med ljus och lykta över hela landet. Nu står den och glänser på gatan, vår svarta pärla.

Afterwork

image1092
Redo för afterwork/middag med jobbet
- Sidentopp Only
- Kavaj Jc (gammal som gatan)
- Kostymbyxor MQ
- Pumps Din Sko

Lexington

image1091
Lexington har många fina saker och jag har länge suktat efter nya handdukar till badrummet. Kan inte bestämma vilken färg jag vill ha. Tjejigt rosa eller grå/svart som matchar resten av inredningen. Till köket behöver jag inte fundera för i födelsedagspresent av vännerna fick jag detta set med grytlapp, kökshandduk och grythandske. Så fina att jag inte vågar använda dem

Tjugo procent

image1090
Med koden 81662 får man tjugo procent rabatt på hela beställningen hos
La Redoute. Inte dumt alls! I vår vill jag trippa runt i ett par vita tygskor och västen helt i bomull är perfekt på jobbet. Antingen till skjorta eller tee för en avslappnad look. Båda godbitarna kan man klicka hem för under fyra hundra.

Tisdag

image1088
- Bomullstee Filippa K
- Kofta MQ
- Halsband med fyrklöver Bianco
- Jeans Acne Hex Radison
- Utomhus jacka Bruuns Bazaar och skinnstövlar Gabor

Frisyrerna

image1087
Enkelhet var ledordet för håruppsättningarna under nattens Oscarsgala. De storslagna frisyrerna lämnade plats för snedbena och enkla hästsvansar. Titta bara på Cameron Diaz. Kvällens favorit stod Katherine Heigl för, en solklar vinnare. Stora lockar som andades gammaldags hollywoodglamour.

Bild
Getty Images

Schlagerkväll

image1086
Från lördagens schlagerkväll med vännerna
- Svart, ribbat linne Filippa K
- Kjol med hög midja Zara
- Rosettskärp Lindex
- Armband Snö
- Strumpbyxor (gick sönder efter en kväll) Lindex
- Svarta pumps Nilsson

Friends

Efter mycket om och men kom tjejerna till mig i helgen och för en stund sedan åkte de hemåt igen. Blev en rolig, men kort helg med vännerna. Vädrets makter kan man inte råda över och det var verkligen otur att stormen skulle komma just den här helgen.

Lördagen tillbringades på stan shopping och fika innan vi skulle möta upp H som kom med tåget från Göteborg. En dag senare än tänk. Lagade mat och kikade på Melodifestivalen innan vi åkte ner till stan för att slå slackarna i taket. Hamnade på Schlagerbaren där det spelades gamla godingar hela kvällen. Bästa musiken!


Tvåfärgad

image1085
Färgade strumpbyxor har inte fått något genomslag hos mig. Svårmatchat och inte riktigt min stil av strumpbyxa. Satsade ett tag på
senapsgula men jag kände mig inte riktigt bekväm i det. Nästa strumpbyx-trend spås bli de tvåfärgade som dessa från American Apparel. Säger bara; Nej Nej!

Vädergudarna

Vädergudarna är inte med oss idag. Det råder full storm ute och ösregn. Mina vänner som skulle komma och hälsa på mig i helgen är fast på stationer runt om i landet. En har lyckats boka om sig biljett och kommer imorgon istället men mer vet jag inte. Tråkigt när sådant här händer. Har planerat detta sedan längre och jag har sett fram emot besöket hela veckan. Eftersom Freddan flytt lägenheten i helgen för att hitta på annat är jag helt ensam nu. Men det blir Lets Dance snart  och kanske dyker någon av vännerna upp. Hoppas hoppas..


Fredag

image1084
- Vitt, ribbat linne Filippa K
- Wrapklänning Gina Tricot
- Cashmerekofta La Redoute
- Strumpbyxor Lindex

En halv mil

image1083










Träningen inför
Tjejmilen går framåt och först nu börjar jag se framsteg. Sprang halvmilen tidigare i veckan utan att ta ut mig helt. Kände att det fanns krafter kvar. Konditionen har blivit avsevärt bättre än för bara någon månad sedan och jag orkar springa längre, och fortare än förut.

Men än är jag bara halvvägs mot målet. Tur att jag har några månader kvar tills loppet går av stapeln



Bild The Skinny Website.

Onsdag

image1082
- Polotröja MQ
- Grå finbyxor Lindex
- Halsband med fyrklöver Bianco
- Pumps med spetsig tå Din Sko

Chic spin

image1081
Härlig, chic klänning från Alexander Wang. Dressad men med möjligheter att klä ner. Jag skulle kombinera med lågskor och en kofta till jobbet. På festen bär jag den tillsammans med high heels och färgstarka accesoarer

Från Shopbop

Tisdag

image1080
- Vinröd topp MQ
- Jeans Gina Tricot
- Utomhus jacka från Bruuns Bazaar och ankelboots från Vagabond

Silk dress

image1079
Drömklänning i rosa och siden från Marchesa. Inte den första godbiten från samma designer, fina men ack så dyra. Till höga klackar passar den fint i sommar. Och brunbrända ben. Solbränd + Starka färger = Sant

Empty room



Vilken fin låt av
Sanna Nielsen, växer efter varje lyssning.

Helt rätt att hon gick vidare, eller vad tycker du?

Lördag

image1076
- Bomullstee Filippa K
- Kjol med dragkedja Gina Tricot
- Fyrklöverhalsband Bianco
- Strumpbyxor Lindex

Släktkalas

Tredje och sista kalset ikväll sedan är födelsedagsfirandet definitvt över, om man bortser från att vännerna kommer ner till mig nästa helg. Blir en kombinerad födelsedags- och inflyttningsfest. Stackars Freddan som körs ut från lägenheten för att vännerna kommer. Men är det tjejhelg så är det.

Idag på stan hittade jag sommarens första (men inte sista) blommiga topp. Med ett skärp i midjan blir den perfekt. Hoppas nu hitta fler liknande godbitar. Har även varit och provkört en bil som jag och Freddan är intresserade av. Men letandet fortsätter tills vi hittar den perfekta.

Fredag

image1075
- Bomullstopp Filippa K
- Kofta MQ
- Fyrklöverhalsband Bianco
- Kostymbyxor med kritstrecksränder MQ
- Utomhus jacka från Bruuns Bazaar och ankelboots från Vagabond

Glad Alla Hjärtans Dag

Kärlekens dag börjar närma sig sitt slut och jag hoppas alla haft en bra dag. Vare sig det varit en helt vanlig torsdag eller en kväll med extra god mat och dryck. Eftersom jag slutade sent idag blev det thaimat istället för hemmalagad middag. Fanns ingen ork att ställa sig vid spisen såpass sent. När jag kom hem överraskade Freddan mig med en röd ros tillsammans med ett gulligt kort och en ask med belgisk choklad. Klassiska men uppskattade presenter.

Imorgon åker jag och Freddan mot västkusten för att hälsa på familjen och fira min födelsedag. Ska även göra ett besök hos min tandläkare för att laga mitt första hål någonsin. Är faktiskt imponerad över mig själv, tjugofem år utan hål i tänderna trots en hel del småätande.

Torsdag

image1074
- Bomullstopp Filippa K
- Casmherekofta La Redoute
- Guldhalsband med hjärtberlock
- Jeans Nudie
- Pumps med spetsig tå Sko (på jobbet)

Härliga sol

Idag är en sån där dag då jag varit fylld av vårkänslor. Solen sken in genom fönstrerna på jobbet och det enda jag ville var att gå ut och njuta av det fina vädret. Sådana här dagar ska tillbringas utomhus, gå långpromenader eller bara sitta på en bänk och känna solen värma. Det är bara februari ännu, men det betyder också att det inte är många månader kvar till sommaren. Nu går det bara framåt, åt rätt håll och snart kanske vi får uppleva fler dagar som denna.

Har dessutom sprungit på stan för att hitta en alla hjärtans dag present till Freddan. Inget överdådigt, det är ju tanken som räknas men ändå vill jag ge något som han har användning av. Hoppas det jag hittade blir uppskattat.


Private Practice

image1073
Imorgon börjar äntligen
Private Practice på Tv4 och som det känns nu blir det en serie jag kommer att föja. Otur att premiäravsnittet är på alla hjärtans dag. Serien som är en spinoff till Greys Anatomy handlar om Addison och hennes flytt till soliga Los Angeles. Bort från McDreamy och sitt gamla liv på SGH.

Ska ni kika imorgon?

Lindex kan

image1071

Snygga vårplagg hos
Lindex. Vita skjortan med överdimensionerade armar släpps i butik denna veckan och jag ska kika efter den imorgon. Annorlunda snitt som sticker ut. Blusar med broderade detaljer än andra plagg ur kollektionen som tilltalar mig. Missa inte kopiorna på Pradas omtalade knästrumpor och a-linje kappan som finns i flera spännande färger.

Som ni ser bjuder Lindex på många godbitar i vår.

Best dressed

image1070

Vogue har listat veckans bäst klädda, och toppar listan gör Camilla Belle i en klänning från Gucci. På andra plats återfinns Anouck Lepere i en Prada-klänning och på tredje plats hittar vi Marion Cotillard i en klänning från Elie Saab.

Måndag

image1069
- Stickad tröja Gant
- Jeans Nudie
- Skinnstövlar Vagabond


Big hair

image1068
Big sexy hair is back! Personligen är jag tveksam till våfflat hår som syntes på
Betsey Johnsons visning men även hos Burberry. Jag tror att jag har en våffeltång i någon låda, det blir att rota fram den till hösten. Vicky Andren var ju söt i sitt våfflade hår på ELLE galan. Men en skönhet klär ju i allt.

Söndag

image1066
- Rutig klänning Zara
- Långkofta Lindex
- Knästrumpor H&M
- Strumpbyxor Lindex

Det var fel

.. låtar som gick vidare igår. Christer Sjögren, vad var det för något? Amy däremot visade prov på scennärvaro och melodin sätter sig i huvudet. Är förmodligen inte den enda som tycker att Velvet borde gått vidare. Medryckande låt som faktiskt andades schlager, till skillnad från resten av startfältet.

Joggingtur imorse och snart ska vi iväg till Freddans syster och baka kroppkakor. Sikken tur att vi har smörgåstårta kvar från gårdagskvällens kalas. Blir att mumsa på nu eftersom jag inte är ett fan av denna blekingska rätt.

Lördag

image1065
- Bomullstopp Filippa K
- Paljettkjol H&M
- Glittrigt hårband med rosett H&M
- Strumpbyxor Lindex
- Knästrumpor H&M

Startskottet

Om en stund kommer Freddans familj hit på kalas och förhoppningsvis tittande på Melodifestivalen. Lördagsunderhållningen är räddad ett par veckor framöver. Blir lite speciellt iår eftersom jag och sambon ska se en av delfinalerna live. Velat göra det länge men inte orkar jaga efter biljetter. Fick tag på två stycken men det var nära att bli blev utan. Alla försvann i ett nafs. Extra roligt att så många bra artister kommer till Karlskrona.

Och valet föll tillslut på smörgåstårta och cheesecake med hallon till efterrätt. Var nära att vi blev utan mat eftersom min beställning försvunnit men allt löste sig tillslut. Tänk så det kan gå.


Chokladask

image1064

Bedårande
armband med hjärtberlocker från Juciy Couture. Leveras dessutom i ett rosa hjärta, påminner om en chokladask. Som klippt och skuren för flickvännen på alla hjärtans dag. Chocklad och smycken i ett, de två perfekta presenterna.
Juciy har ovanligt många söta smycken.

Fredag

image1063
- Bomullstee Filippa K
- Långkofta Lindex
- Stuprör med dragkedjedetaljer Miss Sixty
- Ankelboots i skinn Vagabond

Chokladdoft

En lätt chokladdoft har spidit sig i lägenheten. I ugnen står en kladdkaka som jag ska bjuda kollegorna på jobbet imorgon. En försenad födelsedagsfika. Alla på kontoret är på plats imorgon och det är roligare att bjuda på något gott när fler där. Letade fram mitt hemliga recept från cafétiden. Lagom kladdig och mycket chokladsmak. Oslagbar kombination tillsammans med vispgrädde och persikohalvor. Intalar mig att det blir nyttigare med frukt vid sidan om.


Skoshopping

image1062

Idag gjorde jag veckans, om inte årets skofynd. Två par för trehundra. Det är nästan gratis. Den ena skon är med låg klack och spetsig tå, perfekta på jobbet. De färgade pumpsen med högre klack har jag kikat på innan men lagt ifrån mig. Idag fick de följa med hem. Ett festligt alternativ till den annars svarta skogarderoben.

Hurra Hurra!



image1061

Vad är det för en dag? Jo det är min födelsedag. Fyller 25 år idag. Hurra, Hurra, Hurra! Firandet började redan igår med kalas och på lördag fortsätter festligheterna. Freddan väckte mig imorse med frukost och presenter. Ikväll ska vi ut och äta på vårt favoritställe. Ska bli så gott!

Onsdag

image1059
- Bomullstopp Filippa K
- Stickad klänning Gina Tricot
- Strumpbyxor Lindex
- Ankelboots i skinn Vagabond

Smygstart

Smygstartade födelsedagen med kalas för svärmor och Freddans syskon. Hade bara någon timma på mig efter jobbet att ordna med mat och dukning. Gick i ett väldans tempo och jag hann precis bli klar innan gästerna kom. Bjöd på två sorters pajer och daimtårta till efterrätt. Godiset kom inte ens fram eftersom alla var så mätta efter maten. Jag som hade hoppats på att minska godisförrådet men det blir ett nytt försök på lördagens kalas. Måste fundera ut vad vi ska bjuda på då. Smörgåstårta?

I present fick jag en ansiktsbehandling och en skål från Orrefors Pondserie.

Markera midjan

image1058

I höst fortsätter vi att markera midjan. Hos
MaxAzria och Oscar de la Renta syntes modellerna i kavajer och jackor med markerad midja. Enkelt sätt att förnya ett plagg man tröttnat på. Varva mellan tunna skärp till koftor och klänningar medan bredare modeller passar bättre till ytterplaggen. Satsa helst på ett skärp i skinn som håller längre. Kvalitet före kvantitet.

Måndag

image1057
- Bomullstopp Filippa K
- Cremefärgad kofta MQ
- Vippig kjol La Redoute
- Strumpbyxor Lindex
- Skinnstövlar Gabor

Brunch

För en exakt en vecka sedan låg jag nedbäddad i soffan med nära fyrtio grader feber och magsjuka. Denna söndag har verkligen varit motsatsen. Brunchade med Freddan på stan och som alltid äter jag för mycket när det är något jag tycker om. Kunde inte motstå bagels med björnbärsmarmelad och det är något jag måste prova att baka hemma. Så svårt kan det inte vara?

Efter frosseriet gav vi oss ut i motionsspåret och idag var det tungt. Kombinationen full mage och att jag var sjuk tidigare i veckan tog på krafterna. Veckan som kommer blir träningen lidande med alla kalas och tillställningar med jobbet men sedan är det full fart som gäller.

Nattbehandling

image1056
Kérastases nya serie produkter är skönhetssömn för håret. Produkterna appliceras i handdukstorkat hår innan man går och lägger sig på kvällen och åtta timmar senare ska håret kännas "pånyttfött". Mjukt, följsamt och glansigt. Idén verkar spännande och väldigt praktisk eftersom behandlingen sker under natten. Sparar massor av tid som kan läggas på andra skönhetsrutiner.

Vilken överraskning

Tala om att jag blev överraskad idag. Imorse ringde det plötsligt på dörren och utanför stod mamma, pappa och lillebror. De hade åkt trettio mil för att hälsa på och fira min födelsedag, fyller tjugofem nästa vecka. I smyg hade Freddan och min familj smidigt planer helt utan min vetskap. Blev chockad men väldigt glad när jag såg dem. Med sig hade de presenter, tårta och en massa god mat som vi avnjutit idag. Fick jättefina, frostade ljusstakar från Orrefors och kristallglas som jag samlar på.

För en stund sedan åkte de hem igen och nu ska vi kika på en film, This is England.


Spikrakt

image1055
Minimarkets visning såg vi spikrakt och stramt bakåtkammat hår. I höst ska det vara långt hår igen klippningen är jämn. Raka linjer. Själv gick jag helt emot kommande trend och klippte av flera centimeter av mitt hår. Uppklippt där bak och längre fram. Viktigast är att man trivs i sin frisyr oavsett hur man vad som är inne. Självklart skulle jag vilja se ut som modellerna á la Minimarket men min hårtyp är inte gjord för det. Tråkigt men sant.

Bild Elle, Modette

Fredag

image1052
- Vinröd topp MQ
- Kostymbyxor MQ
- Halsband Efva Atling
- Ankelboots i skinn Vagabond

Bra läsning

image1054

När jag väl hittat en bra bok läser jag ut den snabbt. Vissa är svåra att lägga ifrån sig och man vill bara fortsätta läsa. Precis så var det för dessa två böcker:

It girl är en spin-off till Gossip Girl böckerna och är skriven av samma författare. Boken utspelar sig på en internatskola där kärlek blandas med intriger. Hur långt är någon villig att gå för att bli den nya it-girlen?

Pappas flickor kretsar kring de fyra systrarna Balcon och deras elaka pappa lord Balcon. Vi får följa den framgångsrika inredningsarkitekten, advokaten, chefredaktören och modellen med skådespelardrömmar i deras vardag.

Vind

Det blåser som sjutton ute idag och där vi bor går knappt att gå upprätt. Nackdelen med att bo nära havet, aldrig vindstilla. Hade velat stanna inomhus resten av dagen men eftersom jag harr bokat klipptid idag är det bara att ge sig ut i stormen igen. Topparna behöver klippas några centimeter. Hela håret känns faktiskt fräschare om det slitna försvinner. Hade velat lägga i ljusa slingor men det får bli vid nästa besök istället. Håret blir mörkare för varje år som går och det gillas inte. Trivs bättre som blond.