Ladies Night

image829

Igår var jag och vännerna på Ladies Night i Göteborg, tillsammans med sjutusen andra skrikande tjejer. Jag var en av dem kan jag säga, är rejält hes idag. Började kvällen med middag på en mysig restaurang i Vasastan och efter konserten gick vi till Nivå. Alltid roligt att umgås med vännerna, speciellt nu eftersom vi bor så långt ifrån varandra.

Best dressed

image827
Vogue har återigen listat förra veckans bäst klädda. Vinnaren blev 
Erin O´Connor i en Vivienne Westwood klänning. På andra plats hamnar Kate Bosworth i en outfit från 3.1 Phillip Lim och Jil Sander. Trea på listan blev Heidi Klum i en klänning från Dior.

Tjejhelg

I helgen blir det besök i gamla hemstaden. Det har redan gått en månad sedan jag flyttade, tiden bara rinner iväg. Ska umgås med nära och kära och bara ta det lugnt. Blir en heldag i Göteborg på lördag med middag, Ladies Night och sedan utgång på kvällen. Sett fram emot den här helgen så länge och nu är den här. Ska bli supermysigt att träffa alla, var så längesedan.

Dags att återgå till packningen och sedan blir det thé och Idol. Missade kvällens avsnitt så jag får se det nu istället. Spännande att se vem som åker ut, hoppas ingen av mina favoriter. Har ni några?


Modehumor

image826

Hittade denna coola tisha med roligt tryck hos
Asos. Vid första anblick trodde jag verkligen att modellen hade en väska runt ena axeln. Snygg till jeans för en avslappnad look. Saknar den här typen av plagg i garderoben, riktigt synd.

Efterlängtade premiärer

image825
Äntligen! Som jag har väntat! Talar om säsongspremiärerna i USA för
Greys Anatomy och Desperate Housewives. Imogon är Meredith och McDreamy tillbaka och på söndag är det dags för hemmafruarna att synas i rutan.

Onsdag

image824


















- Vit skjorta Soaked in luxury
- Jeans Cheap Monday
- Skoletter i skinn Din Sko



Höstchic

image823
Under hösten är det svårt att veta hur man ska klä sig. Sommarkläderna är för kalla och det är för tidigt att dra på sig tjocka koftan. Tre stycken som verkligen lyckats med att se höstchica ut är Jessica, Kate och Ashley.

Helt i min smak

image822

Riktigt fint
halsband från Friis & company. Lång kedja med rosetthänge, precis i min smak. Bra pris också, är sugen på att slå till faktiskt. Men jag undrar hur lång kedjan är? Vill inte ha den för kort.

Cookies

Full fart idag. Långdag på jobbet, hem för snabbt ombyte och sedan iväg till Freddans pappa för kalas. Nyss hemkommen. Trött och mätt på grund av alla kakor jag proppade i mig. Skulle inte ätit de sista men de såg ju så goda ut på fatet. Inte varje dag man äter hembakat heller.

Tänkte se kvällens avsnitt av Idol innan det blir sängen. Ska försöka hålla ögonen öppna och inte somna efter fem minuter som jag brukar göra.

Måndag

image820
















- Vitt, ribbat linne Filippa K
- Blus Zara
- Jeans Gina Tricot
- Linnekavaj Jc
- Röda pumps Scorett



Bare Minerals

image819

Har länge varit nyfiken på
L´Oréals mineralfoundation. Deras ögonskuggor är sedan tidigare en favorit. I lördags köpte jag en foundation i den ljusaste färgen. Och omdömet? Ett bra budgetalternativ som täcker bra men kräver tid för att ge ett naturligt resultat. Mineralprodukter måste arbetas in i huden. Ett plus för den smarta lösningen med puderborste i locket.

Bra start

Inledde dagen med en morgonpromenad vid havet. Vindstilla och strålande sol. Vattnet var helt spegelblankt. Så vackert. När vi kom hem åt vi en riktig brakfrukost; hallonsmoothie, chiabatta, juice och kaffe. Underbart gott.
Var på bio igår kväll, såg ungdomsfilmen Supersugen. Underhållande men ingen jag skulle rekommendera. Riktigt synd att På Smällen inte gick för den hade jag gärna velat se. En annan gång kanske.

Dagen ägnas åt tvätt och städ, typisk söndagsgöra.

Lördag

image817




















- Bomullsklänning Lindex
- Leggins Gina Tricot
- Skoletter i skinn Din Sko



Kostym

Lördag igen, känns som veckorna springer iväg. Jobbet flyter på som vanligt och studierna likaså, har tagit med boken hem i helgen och hoppas kunna avverka ett kapitel eller två. Men som vanligt brukar jag lova mig själv för mycket.

Varit på stan med Freddan som skulle titta på kostym till ett bröllop vi ska på senare i höst. Hittade en som han blev så stilig i, bara skjorta, slips och skor kvar. Jag har redan inhandlat allt och det är skönt. Ska bli roligt att klä upp sig på riktigt, händer tyvärr inte alltför ofta.


Best dressed

image816
Vogue har listat veckans bäst klädda, och toppar listan gör Amanda Brooks i en klänning från Calvin Klein. På andra plats återfinns Keira Knightley i en Chanel haute couture. På tredje plats hittar vi Diane Kruger i en 3.1 Phillip Lim outfit.

Fredag

image815



















- A-linjetopp H&M Organic
- Jeans Cheap Monday
- Klocka Donna Karan
- Skoletter i skinn Din Sko



SATC

image814

Heta bilder från inspelningen av "Sex and the City - filmen". Jag är så förväntansfull och det är frågan om jag kan vänta tills premiären som är beräknad nästa år. Vad händer mellan Carrie och Mr Big? Är Samantha och Smith fortfarande tillsammans? Frågorna är många!!

Torsdag

image813


















Bättre sent än aldrig. Lång dag på jobbet.
- Topp med rosettryck Vila
- Kofta MQ
- Jeans &denim / H&M
- Svarta skinnskor Vagabond



Callgirl på Manhattan

image810

Jag har precis läst ut Tracy Quans bok Callgirl på Manhattan. En lättsam chiclit som handlar om Nancy och hennes jobb som eskortflicka i New York. Något som ger henne ett liv i lyx, samtidigt som hon försöker hålla allt hemligt för pojvännen. Och det är inte alltid är det lättaste.

Onsdag

image809

















- Blommig tunika KapAhl
- Kofta MQ
- Jeans Nudie
- Svarta skinnskor Vagabond



Stöd kampen

image807








Genom att köpa detta söta och limiterade
armband från Marc by Marc Jacobs är du med och stödjer kampen mot bröstcancer. Finns hos Shopbop. Gillar dessa designerinitiativ.



Tisdag

image805



















- Topp i bomull Petite Bateau
- Scarf Gina Tricot
- Jeans Nudie
- Svarta skinnskor Vagabond



Emmy-favoriter

image804
Mina favoriter från Emmy-galan,
Eva Longoria, Cat Deeley och Ellen Pompeo. Tre stjärnor, tre stilar. Klassiska färgerna vitt och svart var det många som valde på röda mattan.  Ett säkert kort som aldrig blir fel.

Rutor utanför golfbanan

image803

Unga amerikanska golfstjärnan
Natalie Gulbis under helgens Solheim Cup. De traditionella "gulfrutorna" syntes flitigt på tjejerna och kan mer än gärna användas även utanför golfbanan. Köpte själv en liknande i bomull i svart/vitt/lila, klassiskt och snyggt.

Osminkat

image802

Modellerna på
Calvin Kleins visning visade upp en osminkad look. Naturlig hy med ljusa läppar och omålade ögon. Snyggt men ack så svårt att få till den där naturliga looken. Men jag gillar det skarpt!

Söndagsläsning

image801
I fredags efter jobbet köpte jag senaste Glamour. Blivit lite av en favorittidning faktiskt. Ska krypa ner i soffan nu och plöja igenom tidningen, perfekt söndagsgöra.

Nostalgitripp

image799

Ikväll är det premiär för
Svensson Svensson på SVT. Ert kärt återseende, följde slaviskt serien när den gick för många år sedan. Ska bli kul att se hur de olika karaktärerna har ändrats, pappa Allan Svensson har alltid varit min favorit.

Beställning

Precis klickat hem en beställning från H&M. Under mitt besök på stan provade jag denna klänningen och föll direkt. Härligt material och lagom längd för att kunna använda den på jobbet. Organic Cotton klänningen i rosa var däremot en besvikelse och det var tur att jag inte skickade efter den igår. Munkjackan tål att funderas på. Ett par overknees och strumpbyxor i ljuskastanj/lejongul fick också följa med i beställningen.

Lördag

image798



















- Rosa farfarströja Filippa K
- Jeans Cheap Monday
- Lackväska MQ
- Svarta skinnskor Vagabond



Myskläder

Finns det något mysigare att sitta inomhus med tända ljus och myskläder medan regnet smattrar på rutan. Ikväll är det fredagsmys med tacos (tradition) och film. Perfekt sätt att fira att en arbetsvecka är över.

Nu är maten klar och jag är redo för en helkväll uppkrupen i soffan.


Organic Cotton på nätet

image797













När jag kikade in på H&Ms webshop såg jag
toppen som jag köpte förra veckan. Jättebra
initiativ att de tagit i Organic Cotton på webben.
Klänningen och munkjackan är nära att klickas hem. Användbara och sköna plagg.



Snart så

Fredag imorgon och det behöver jag. Även om det varit lugnt på jobbet denna veckan är jag helt slut. Vill ha en lång sovmorgon, inte vakna av att klockan ringer. Freddan är påväg att bli sjuk och jag är rädd för att jag också kommer bli det. Svårt att undgå när man bor tillsammans.
Borde sätta mig och läsa inför kommande test på jobbet men jag får ta igen det i helgen istället. Precis när man trodde att skolan var över fick jag en ny
bok som ska plöjas igenom.

Nu, thédrickande i soffan.


Best dressed

image796

Vogue har listat veckans bäst klädda. Toppar listan gör en skinny Keira Knightley i en klänning från Rodarte. På andra plats återfinns Kate Bosworth i en Rag & Bone outfit. På tredje plats hittar vi Alex Wek i en klänning från Diane von Fustenberg.

Torsdag

image795


















- Randig skjorta Zara
- Kofta MQ
- Jeans Acne Hex Pure
- Svarta skinnskor Vagabond



Onsdag

image794



















- Vit topp Filippa K
- Klänning Only
- Leggins Gina Tricot
- Svarta skinnskor Vagabond



Hatten på

image793

I sommar ska vi bära hatt, i alla fall om Michael Kors får bestämma. Hans
visning innehöll hattar i alla dess färger och former. Men mottot var, ju större desto bättre. Ingen trend jag kommer anamma, även om jag kan tycka att det är riktigt snyggt. Men vid rätt tillfälle ..

Tisdag

image792



















- Ljusrosa kofta Lindex
- Rosa kofta H&M
- Jeans Nudie
- Svarta skinnskor Vagabond



A good cause

image791
Ralph Lauren har tagit fram ett antal limited edition pikés i syfte att stödja bröstcancerforskningen. Sådana här sammarbeten gillar jag, där man kan hitta snygga plagg och samtidigt göra en god gärning. Finns hos
Net-a-porter för de som är intresserade. Jag är!

Måndag

image789


















- Svart linne H&M
- Mönstrad omlottopp Gina Tricot
- Jeans &denim/H&M
- Lackväska MQ
- Svarta skinnskor Vagabond


Efter visningarna

image788
... ger sig modellerna ut i nattlivet. Här en bild på
Lily Donaldsson och Gemma Ward från Pradafesten. Minst sagt lyckades outfits.

Sconesfrukost

Började denna söndag med en lång sovmorgon (välbehövligt), sconesfrukost och sedan powerwalk med pojkvännen. Efter gårdagskvällens intag av mat och godis behövde jag röra på mig idag. Skönt att komma ut och få luft även om det var kallt, eller så hade jag för lite kläder på mig. I skogen hade löven börjat falla av träden, märks att hösten är på ingång.

Idag måste jag bli klar med mina garderober, en enda röra just nu och det gillar jag inte. Ordning och reda, det är jag!

Sådan mor, sådan dotter

image787

Angelina Jolie på promenad i parken med söta dottern Zahara. Bara två år gammal men redan ägare till en Valentinoväska, likadan som mamma. Själv får jag fortsätta att drömma vidare, tjugofyra år gammal...

Bild
People

Lördag

image786


















Uppklädd och klar för en dag på stan.
- Svart, ribbat linne Filippa K
- Kofta Mango
- Jeans Cheap Monday
- Svarta skinnskor Vagabond



Preen

image785
Är det någon mer än jag som längtar efter sommaren när
man ser dessa härliga plagg? Preens kollektion visade härliga färger, annorlunda snitt och sköna material. Precis såhär vill jag gå klädd när värmen kommer.

Finally friday

Första arbetsveckan på banken är över och det är f r e d a g. Ska bli riktigt skönt med ledighet, varit helt slut de senaste dagarna. Kommit hem sent från jobbet, ätit och sedan somnat i soffan. Inte fått gjort mycket vettigt på min lediga tid, garderoben är fortfarande inte organiserad. Alla plagg hänger huller om buller, men nu i helgen ska jag ta tag i det.

Hade fotografering på jobbet, alla kontor ska ta personalkort att lägga upp på hemsidan. Jag är mycket nyfiken över hur mitt blev. Förutsättningarna var inte de bästa då jag kom i sista stund eftersom bussen var försenad imorse. Ska kika om en stund. Ikväll blir det fredagsmys med tacos och Beck-film. Härligt.

Fredag

image784



















- Rosa bomullsskjorta Gant
- Linnekavaj Jc
- Jeans Nudie
- Svarta skinnskor Vagabond



Den andra då?

Igår efter två veckor kom min beställning från Shopaholic, utan det lovade presentkortet jag skulle få på grund av förseningen. Vart är det? Dessutom låg det bara en topp i paketet, hade beställt två stycken. Imorgon är det jag som kontaktar dem, rätt ska vara rätt. Har ju betalt för båda plaggen.

Den svarta långärmade toppen behåller jag, skön mot huden och bra passform.


Torsdag

image783

















- Randig topp Lindex
- Kofta MQ
- Jeans Cheap Monday
- Svarta skinnskor Vagabond




Veckodags trosor

image782
Söta
trosor från Friis Company med veckodags tryck på rumpan, en trosa för varje dag. Fast jag måste säga att torsdags- och fredagstrosorna är mina favoriter, synd att de kostar 69 :- styck. Annars hade jag gärna köpt a l l a.

Onsdag

image781


















Längesedan en dagens, varit mycket med både flytten och det nya jobbet.
- Vit/grön piké MQ
- Jeans Nudie
- Ballerinas med rosett Vagabond



Best dressed

image780
Vogue har återigen listat förra veckans bäst klädda som för mig är helt okända personer. Vinnaren blev 
Keira Knightley i en Chanel Couture. På andra plats hamnar Rachel Weisz i en klänning från Giambattista Valli. Trea på listan blev Maria Sharapova i en klänning Peter Som.

Bloggen 1 år!

image779

Idag den 3e september fyller bloggen 1 år vilket jag är otroligt stolt och glad över. Tack till alla trogna läsare som följer mig dagligen, utan er hade jag inte fortsatt skriva. Varje vecka växer läsarkretsen och det känns väldigt roligt. Jag blir allt mer nyfiken vilka ni är, alla x antal som följer mig i min vardag. Berätta!

Första dagen på Swedbank

Då har jag gjort min första dag på Swedbank. Omtumlande, mycket information och intryck att ta in. Arbetskamraterna verkar trevliga och det är viktigt, speciellt eftersom jag nu kommer arbeta på ett mindre kontor än i sommar. Arbetsuppgifterna är mer omfattande och mer kommer det bli, och det tycker jag bara är roligt. Gillar utmaningar. Vill lära mig mer och mer och utbudet på kurser är nästintill obegränsat. Det enda som begränsar är hur mycket tid jag vill lägga ner utanför arbetet. Med andra ord, studierna är inte över.

En rosa dröm

image778
Det är inte ofta jag faller pladdask över ett plagg men nu har jag gjort det. Älskar denna miniklänning från
Milly, färgen (såklart), detaljerna (såklart) och passformen. Hela kombinationen är gorgeous. Passar finfint till tjocka strumpbyxor och pumps nu i höst.

På plats

Det har varit två intensiva dagar med flytt och allt som följer med det, men nu är jag på plats i lägenheten i Karlskrona. Jag är numera sambo. Åkte ner med familjen tidigt igår och det blev sent innan vi var färdiga. Mamma, pappa och brorsan var till stor hjälp, utan dem hade det aldrig gått. Tusen tack.

Har ägnat hela dagen åt uppackning. Vilken tid det tar, känns som att jag inte gör några framsteg vilket inte är sant. Igår gick det knappt att ta sig fram i lägenheten för alla lådor men idag är framkomligheten bättre. Var iväg en sväng i eftermiddags hos Freddans syster för fika och skrivande av bröllopsinbjudningar. Imorgon börjar jag nya jobbet på banken. Ska bli skönt att komma igång igen även om semester aldrig är fel.