Utgång

image528 image528

Om en stund bär det av till Halmstad för utgång med vännerna på Leifs Lounge. Säsongspremiär och strålande sol, kan bli en lyckad kväll.

- Vitt linne Lindex
- Jeans Cheap Monday
- Guldhalsband m hjärta
- Klocka DKNY
- Vita heels Din Sko

Natalia


image632

I julinumret av Vogue får vi se ryska supermodellen
Natalia Vodianova i ett otroligt vackert fotoreportage av stjärnfotografen Mario Testino. Natalias man Justin Portman medverkar själv på ett flertal bilder. Jagtycker hela miljön runtomkrig ser underbar ut, vill åka dit direkt!

Fredag kväll

image631















Uppklädd för födelsedagsfirande

- Vit klänning H&M
- Diadem m vita pärlor Glitter
- Svarta pumps Nilson



Grattis farmor

image630

Ett stort grattis till min farmor som fyller 90 år idag. Gammal men pigg som aldrig förr. Ikväll blir det kalas för de närmaste med en massa god mat. Mums. Har bland annat köpt "allsång på skansen" häftet, tänkte att det är en bra present eftersom farmor aldrig missar ett avsnitt.

Fredag

image629
















- Vit/grön piké MQ
- Jeans Nudie
- Svart kavaj m trekvartsärm KapAhl
- Vita heels Din Sko



På egen hand

Den senaste veckan har gått i ett rasande tempo och det beror till stor del på att jag trivs så bra på jobbet. Idag var första dagen jag klarade mig på egen hand, utan handledaren. I börjar var jag livrädd att göra fel, satt på helspänn och var faktiskt lättad när lunchen kom. Men ju mer tid som gick desto säkrare kände jag mig men slappna av helt kunde jag inte. Eftersom jag dagligen hanterar stora summor pengar får inget bli fel och det är faktiskt lätt hänt, som att skriva in fel siffra i ett kontonummer. Lyckligtvis har jag inte råkat ut för det än.

Imorgon stänger kontoret reda vid tre och det passar perfekt eftersom jag har ärenden att uträtta på stan inför helgen som kommer.


Torsdag

image628














- Vitt linne H&M
- Randig skjorta Mango
- Jeans Nudie
- Svart kavaj Eve of Eden
- Ballerinas med rosett Vagabond




Tygskor

image627

Förra helgen shoppade jag dessa svarta tygskor. Har länge tänkt köpa ett par utan att det blivit av, men när jag såg dessa slog jag till direkt. Sköna att gå i, klassiska och det bästa av allt, priset. 98 kronor på Skopunkten

Familjelycka

image626

Är det bara jag som smälter när jag ser dessa bilder? Hela familjen Woods tillsammans med den nyfödde Sam Alexis.

Onsdag

image625













- Vit topp Filippa K
- Rosa kofta H&M
- Scarf Gina Tricot
- Jeans Acne Hex Pure
- Svart kavaj Eve of Eden
- Ballerinas med rosett Vagabond




Sommarlista

Vad ska du göra i sommar: Har precis firat midsommar med pojkvännen i Blekinge och i september åker vi utomlands för sol och bad. Umgås med nära och köra och tillbringas (för) många veckor inomhus på jobbet

Sommarens plagg: Färgglada klänningar, tunna toppar och ballerinaskor

Alltid i väskan: Vattenflaska, kalender, läppglans och en bra bok

Sommar för dig: Konserter vid fästningen, kvällsbad, jordgubbar och glass 

Vad läser du helst: Tjejiga magasin typ Glamor och Cosmopolitan och ett flertal pocketböcker, framförallt chic-lits och deckare.


image624
Fästningen i Varberg

Best dressed

image623

Vogue har återigen listat förra veckans bäst klädda och vinnaren blev 
Stella McCartney i en vintageklänning. På andra plats hamnar Renée Zellweger i en klänning från Carolina Herrera. Trea på listan blev Chloe Sevigny i en klänning från Lela Rose

Tisdag

image622













- Vitt linne H&M
- Mönstrad omlottopp Gina Tricot
- Jeans Nudie
- Svart kavaj m trekvartsärm KapAhl
- Guldhalsband med hjärta
- Ballerinas med rosett Vagabond




Första dagen på jobbet

Så var första arbetsdagen på nya jobbet över. Känslan just nu är att jag kommer trivas på banken i sommar. Jag har träffat många nya ansikten idag och de personer som jag ska jobba närmast med är toppen. Det är mycket att lära sig på kort tid, innan ordinarie personalen går på semester. Gått brevid en tjej idag och jag känner att jag redan har koll på vissa saker men det är mycket kvar. Många rutiner att sätta sig in i.

Färgchock

image621

På sommaren är det starka färger som gäller och alla svarta plagg ska hängas längst in i garderoben. Denna färgchock från Asos är snygg mot en solbränd hud. Älskar kombinationen av gult, orange och rött

Måndag

image620












Första arbetsdagen på banken

- Vit skjorta med puffärm Topshop
- Jeans Nudie
- Svart kavaj m trekvartsärm KapAhl
- Guldhalsband med hjärta
- Ballerinas med rosett Vagabond



Hemma igen

Då vart man hemma igen efter några härliga dagar hos pojkvännen. Tiden har verkligen gått fort, kom fram i tisdags kväll och nu är det redan söndag. Eftersom jag åkte efter lunch hann vi inte med att göra så mycket idag. Var ute på golfbanan och slog några bollar. Jag gör framsteg ska jag säga, även om jag är ljusår bort från Freddan. Tänk om man vore lika duktig...

Ikväll blir det att komma i säng tidigt för imorgon börjar allvaret, ser faktiskt fram emot att komma igång nu. Haft en välbehövlig semester, kände att jag behövde hämta krafter efter den stressiga terminen i skolan.

Klänningsrea

image619

Hos Asos pågår rean för fullt. Jag har letat upp tre favoritklänningar i olika prisklasser. Det tål att sägas, man kan aldrig ha för få klänningar. Dessa kommer kunna användas ett bra tag framåt, sommaren har ju bara börjat.

-
Rosa babydollklänning 223 kr
- Vit basklänning 223 kr
- Grönblommig klänning 566 kr

Helgen

Det har varit fullt upp hela helgen. Midsommarafton firades med pojkvännens familj. Åt en massa god mat och spelade spel, en lugn och skön kväll. Vaknade utvilad imorse, efter sconesfrukost åkte jag och vi iväg till golfbanan för att titta på klubbor. Eftermiddagen och kvällen har tillbringats ute på landet hos Freddans syster. Grillat och kollat på film, Göta kanal 2. Åker hem till västkusten imorgon för jobbet drar igång på måndag. Slut på ledigheten.

Midsommardagen

image618















- Randig blus H&M
- Vit kofta MQ
- Jeans Acne Hex Pure
- Svarta ballerinas med rosett Vagabond



Puss plåster

image617

De tråkiga hudfärgade plåstern har fått en söt ersättare i form av puss plåster. Mycket roligare med ett kul motiv. Nästan så att man kan använda dem för skojs skull. Finns hos
Bluebox

Midsommarafton

image616













Somriga kläder trots vädret, det är ju trots allt midsommarafton

- Färgglatt linne Zara
- Vita shorts H&M
- Vita heels Din Sko



Glad midsommar

image615
I Karlskrona har det regnat hela dagen och det är svårt att tro att det är Midsommarafton. Som tur är ska vi vara inomhus resten av dagen, äta gott och umgås. Kommer säkert bli en trevlig dag trots det tråkiga vädret. Det är bara att göra det bästa av situationen. Helgen är ju inte slut än.

Grillning

image614

Från gårdagens mysiga grillkväll med Freddan. God mat, trevligt sällskap och fin utsikt, vad kan man mer begära?

Torsdag

image613














Krångel med Internet idag, därav den sena outfitbilden

- Svart klänning Lindex
- Ballerinas med rosett Vagabond



Budgetlinnen

image612

Linnen är väldigt användbart på sommaren och just nu är valmöjligheterna oändliga. Finns en för alla smaker, här kommer tre budgetfavoriter under 200 kr.

-
Mönstrat från Ellos
- Rosa från Ellos
- Grönblommigt från Lindex

Onsdag

image611
















- Vit topp H&M
- Jeansshorts H&M
- Svarta ballerinas med rosett Vagabond




Hotter online?

image610






Äntligen! Jag har hittat den perfekta t-shirten med tryck. Vilket grymt budskap: You looked hotter online. Hihi

Jag vill ha



Block

image609

Så kallade "blockklänningar" börjar synas allt mer och innebär kort att klänningen delas in i block i olika färger. Jag är nyfiken. Den
korta klänningen kommer från Asos och den allt mer populära långklänningen finns att köpa hos La Redoute. Har även sett att Lindex har en budgetvariant till bra pris.


Utbildningsdag

I eftermiddag är det utbildningsdag på banken för alla sommarjobbare. Ska bli kul och se vilka man ska jobba med i sommar, kanske till och med är någon jag känner. Senare ikväll tar jag tåget till Blekinge, ska tillbringa midsommarhelgen med Freddan. Har packat hela morgonen och det tar verkligen längre tid än man tror. Försökt ta med kläder för både bra och dåligt väder, för det verkar bli både och i helgen. Jag håller tummarna för sol och värme.


Tisdag

image608













- Vitt, ribbat linne Filippa K
- Ljusrosa kofta Lindex
- Jeans Acne Hex Pure
- Svart kavaj m trekvartsärm KapAhl
- Ballerinas med rosett Vagabond




Best dressed

image607

Så var det dags igen för Vogue att lista veckans bäst klädda. Denna gångne toppas listan av
Cameron Diaz i en klänning från Chanel. Tvåa blev Caroline Sieber i en Burberryklänning och tredjeplatsen gick till Rachel Roy en klänning från det egna märket.

Dagens sötaste

image528 

Ett enkelt sätt att piffa upp en annars tråkig resväska är med de här söta adresslapparna från Chanel i rosa eller grönt. Du kommer garanterat sticka ut ur mängden och det är aldrig fel. Priset är desamma som en resväska, inga småsummor direkt.

Efter regn kommer solsken

"Efter regn kommer solsken", det uttrycket passar verkligen in på helgen som varit. I fredags när jag var uppe i Göteborg för att hälsa på en gammal klasskompis var det strålande sol. När en latte håller sig ljummen under en tretimmars fika, då är det varmt ute. Men i lördags eftermiddag under fotbollen öppnade sig himmeln och efter det har det regnat konstant, ända tills för några timmar sedan. Vädret är verkligen lustigt. Jag hoppas att solen orkar leta sig fram nästa vecka, mina sju sista lediga dagar innan sommarjobbet drar igång.


Före och efter

image528 image528

Sommarens tips är att plocka fram ett par gamla jeans i garderoben och klippa av benen, och vipps har man ett par användbara jeansshorts istället. Dessa från Fornarina hittade jag under min storrensning i garderoben. Kändes inte hundra som jeans men som shorts sitter de perfekt. Väldigt användbart.

Lördag

image601














- Vitt, ribbat linne Filippa K
- Rosa farfarstopp Filippa K
- Jeans Nudie
- Svarta ballerinas med rosett Vagabond
- Rosa neonnagellack Depend




Passionfruit & Mango oil

image528

Summer Breeze Bodylotion somrig bodylotion som doftar underbart. Kommer användas flitigt i sommar för att hålla huden mjuk och len. Finns bara att köpa på Apoteket under juni månad så passa på..

Jag är en kvinna

Din poäng: 270
"Det är sådana som du som sätter definitionen för vad som är kvinnligt och inte. Du är ett praktexempel av kvinnlighet. Sträck på dig och var glad!"

Ett roligt test som jag hittat hos flera bloggerskor. Nyfiken? Testa själv
här.

Fredag

image599












- Vit topp med tryck VILA
- Jeanskjol H&M Trend
- Leggins Lindex
- Jacka Monki
- Svart ballerinas med rosett Vagabond
- Rosa neonnagellack Depend





Vänner

Den senaste veckan har jag tillbringat mycket tid med vännerna. Flera som är bosatta i en annan stad är hemma på besök. Ibland går det lång tid mellan vi träffas och det är tråkigt . Tyvärr blir det blir lätt så när många jobbar och pluggar i andra städer. Jag var själv i samma sits för ett tag sedan.

Idag åkte jag och en vän ner till två kompisar som bor i Halmstad. Det kändes konstigt att komma tillbaka till staden jag en gång varit bosatt i. Åkte förbi min gamla lägenhet och jag måste erkänna att jag saknar den. Har många minnen därifrån och från hela tiden i Halmstad.

Torsdag

image598










Eftermiddagen tillbringas hos vänner i Halmstad. Mysigt.

- Svart a-linjetopp Gina Tricot
- Jeans Nudie
- Jacka Monki
- Guldhalsband med hjärta
- Svarta ballerinas med rosett Vagabond
- Rosa neonnagellack Depend




American Vintage

image528









Det blev ingen storshopping på Nellys sommarrea. Tittade runt bland alla hundratals plagg men jag klickade bara hem ett, en puderrosa topp från American Vintage. Funderade på den här & den här från samma märke men det får bli ett senare köp. Ångrar nu att jag inte beställde Little Miss Stubborn toppen, ser att den är slut i min storlek.

Onsdag

image596















- Vitt, ribbat linne Filippa K
- Ljustorkose kofta (Okänt märke)
- Jeans Acne Hex Pure
- Ballerinas med rosett Vagabond
- Rosa neonnagellack Depend


Naglar

image593

Älskar mina nymålade naglar, syns på flera meters avstånd. Den neonrosa färgen kommer från omskrivna märket Depend. Jag passar på att måla naglarna i spännande färger för när sommarjobbet på banken börjar blir det mer diskreta lack på naglarna. Lite tråkigt faktiskt.

Tisdag

image591














- Vit topp H&M
- Halsband med fyrklöver
- Jeanskjol Fornarina
- Svarta ballerinas med rosett Vagabond




Best dressed

image590
Ny vecka betyder att Vogue listar de bäst klädda och det är modellerna som regerar den här veckan. Förstaplatsen kneps av
Karen Elson i en Zac Posen klänning. Tvåa blev Irina Lazareanu i en vit långklänning från Phillip Lim. På tredje plats hittar vi Liya Kebede i en Michael Kors klänning.

Målat

Puh, varit ute hela dagen och målat altanen. I eftermiddags när solen stod högst på himeln var det hett som i en bastu trots att jag hade bikini på mig. Faktiskt fått rätt bra färg men axlarna är en aning röda, tills imorgon får jag nog smörja in mig lite. Det är lätt att vara efterklok.

Nu blir det kvällspromenad med tjejerna, får hoppas att vindarna från havet svalkar lite för jag är v a r m

Firande

image528 image528
 
image528 image528

Det blev ett lyckad examenskalas i lördags. Mycket folk kom för att fira mig och det bjöds på många läckerheter. Exotisk planka och speciellt beställd marsipantårta till dessert. Pengar var temat på tårtdekorationen och det passade bra eftersom jag tagit en ekonomiexamen. Av släkt och vänner fick jag pengar och presentkort som kommer bli användbara framöver eftersom jag har tänkt att köpa ett set kockknivar. Förutom guldringen fick jag även kristallvinglas av familjen och röda rosor av Freddan.

Examenskalas

image585

 
- Vit klänning H&M
- Klocka DKNY
- Guldringar och guldhalsband
- Örhängen m äkta sötvattenspärlor
- Svarta pumps Nilson


Pink dress

image584
Rosa klänningar är så fint och på röda mattan börjar man se en trend att bära denna färg istället för klassiskt svart.
Eva och Mandy använder metallicaccesoarer till sina söta klänningar. Och Ashley tuffar till sin look med svarta pumps och kuvertväska. Snyggt.

Hot hot

Man ska inte klaga men det är faktiskt för varmt ute, går inte att sitta ute i solen utan att rinna bort. Idag har det varit lika varmt som förut och inne i stan kokade det nästan. Det är faktiskt kvällarna som är de härligaste, förutom alla mygg förstås.

Om bara en stund kommer det gäster hit för att fira min examen. Mycket folk och god mat och dryck. Spännande att se vad som finns i paketen.

Oceans 13

image528 

Ikväll blir bio med Freddan. Valde mellan Pirates eller Oceans 13 men eftersom den förstnämnda fått dåligt kritik blev det hunkarna på casionot istället. Sol och värme är inget ultimat bioväder men eftersom vi varit ute hela dagen är det faktiskt ok att vara inomhus ikväll.

Fredag

image582















- Svart linne H&M
- Omlottklänning Gina Tricot
- Svarta ballerinas med rosett Vagabond



Ring

image528

En av examenspresenterna jag fick var en ring i guld och vitt guld med två små diamanter. Hade valt ut den sedan tidigare så jag visste att jag skulle få den. Gillar enkla och stilrena smycken och denna föll mig direkt i smaken. Den annorlunda designen sticker ut ur mängden och det tycker jag om.

Torsdag

image579















- Svart linne H&M
- Lila topp Sisters
- Jeanskjol Diesel
- Ballerinas med rosett Vagabond




Vitt och kort

image576image577image578



Asos har fått in ett flertal korta, vita kjolar att välja emellan. Snyggt på sommaren till bruna ben och en färgglad topp. Jag gillar den broderade med rosett, väldigt mig. Med koden 1B5C077B3AC2 får du 20 % rabatt. Inte illa.


Filosofie Magister

Det var med en konstig känsla jag igår eftermiddag lämnade Handels och fyra års universitetsstudier. Slutseminariet gick över förväntan och jag är förväntansfull inför handledarens bedömning. När seminariet var över firade jag, Helena och Madde med glass i den stekande solen. Även fast det är skönt att studierna är över känns det konstigt, att aldrig mer behöva gå i skolan. Kommer att sakna tjejerna för jag har verkligen trivts bra med dem och vi har haft mycket roligt tillsammans. När jag kom hem firade vi med tårta och presenter och på kvällen åt vi middag ute med familjen. En mycket lyckad dag, på alla sätt och vis.

Numera kan jag titulera mig med en
Fil. Mag (Filosofie Magister)
med inriktning Företagsekonomi


Best dressed

image578

Vogue har listat veckans bäst klädda, och toppar listan gör Diane Kruger i sin haute coutureklänning från Chanel. På andra plats återfinns modellen Morgane Dubled coutureklänning från Jean Paul Gaultier. På tredje plats hittar vi ännu en modell, nämligen Jacquetta Wheeler i en Oscar de la Renta-klänning.
Värt att uppmärksamma är att svenska Caroline Winberg kom sjua på veckans lista i en Marchesaklänning.

Examen

image577

Imorse innan slutseminariet och min efterlängtade examen

- Randig blus H&M
- Svart kavaj med trekvartsärmar KapAhl
- Kostymbyxor STOCKH LM / MQ
- Pumps Din Sko

Förberedelser

Varit i skolan hela dagen för att förbereda inför slutseminariet imorgon. Gått igenom varje kapitel och skrivit ner punkter som vi ska ta upp. I överlag är opponentuppsatsen bra förutom vissa delar som känns luddiga. Mest spännande ska det bli att se vad får för kritik på vårt arbete. Det känns som att de inte kan hitta så mycket att klaga på för vi har verkligen läst och skrivit om allt flera gånger. Återstår att se resultatet imorgon.

Välsvarvade spiror

image575
På 2007 år upplaga av MTV Music Awards var benen i fokus. Ju kortare klänning desto bättre, och gärna tillsammans med en gyllenbruna ben och höga heels.
Victoria, Cameron och Fergie hade alla valt kortkorta klänningar. Hård träning ger visst resultat.

Måndag

image574














- Grått, ribbat linne Filippa K
- Storskjorta ASOS
- Leggins Lindex
- Svart kavaj Eve of Eden
- Svarta ballerinas med rosett Vagabond



Midja

image573










Hög midja på jeans/byxor är något jag aldrig kommer att bära, fruktansvärt fult och så osmickrande. Däremot kan det vara riktigt snyggt med hög midja på kjolar.
Denna utställda med rosett där bak gillar jag. Vit är fin på sommaren men svart (ser ut som brun) är en investering i höst/vinter. Tål att funderas på.

Finns hos Asos

Studier i solen

Sitter ute i solen och går igenom opponentuppsatsen arbete, sextio sidor lång uppsats på engelska om Business Intelligence, ett ämne som inte faller mig i smaken. Snart blir det paus för lunch ute på altanen. Grillat och färska jordgubbar till efterrätt. Riktig sommarmat !


Magisteruppsatsen är klar!

 image528

Igår eftermiddag lämnade vi in den slutliga versionen av vår magisteruppsats. Det var en underbar känsla när man stod med en utskriven version i handen. Ett resultat av två månaders intensivt skrivande. Hela arbetet har fortskridit utan problem och jag kunde inte fått bättre personer än Madde och Helena att skriva med. På tisdag är det slutseminarie och sedan är skolan definitivt över.

Lördag

image528 image528

- Vitt linne H&M
- Vit topp med knappar Filippa K
- Jeans Nudie
- Jacka Monki
- Ballerinas med rosett Vagabond

Fleece cotton

image528 
Snart är det nog dags att stoppa mysbyxorna längst in i garderoben och istället plocka fram de korta shortsen. Mina favoriter är ett par från JLO Lingerie som jag beställde förra året. Inför denna säsongen blir det nog köp av ett nytt par och dessa från American Apparel i "fleece cotton" ligger bra till. Ser väldigt sköna ut.


Fredag

image564










Dagen D är här !

- Vitt, ribbat linne Filippa K
- Rosa bomullsskjorta Gant
- Jeans Acne Hex Pure
- Datorväska Samsonite
- Trenchcoat H&M
- Vita tygskor Converse