Lördag

image1142

- Tee Filippa K
- Kofta MQ
- Jeans Acne Hex Radison
- Skor Converse

9 centimeter

image1141

Dessa snygga heels från Wedins ger mig cravings. Svarta med spännen och höög klack. 9 centimeter. Oväntat nog var de sköna att gå i och det gjorde mig ännu mer sugen på att köpa dem. Snygga till jeans.

Bild SheCity

Nybakat

Dagen började med en riktig frossa i nybakade frallor. Tog bilen till bageriet där det luktade himmelskt. Köpte med oss rågskorspor, frallor och vaniljhjärtan. Det är skillnad att äta bröd direkt från ugnen, smakar godare på något sätt. Klockan hade bara hunnit bli nio på morgonen när vi kom hem för att äta frukost

Blir en sväng till stan idag för att gå i affärer. Måste även ge mig ut i motionsspåret även om det är det minsta jag är sugen på just nu. Men jag vet att det kommer kännas hundra gånger bättre när det är över.

Trevlig lördag på er !


Fredag

image1139
- Klänning Gina Tricot
- Cashmerekofta La Redoute
- Strumpbyxor H&M
- Skoletter i skinn Din Sko

Jeans

image1138

Förra året letade jag med ljus och lykta efter ett par snygga jeansshorts. Och hittade jag några? Nej. Men idag på H&M fann jag dem. Benen ser osmickrande vita just nu men i sommar så. Håller tummarna för fint väder på semestern.

Torsdag

image1136

- Polotröja MQ
- Kostymbyxor med kritstrecksränder MQ
- Ankelboots i skinn Vagabond

Stars

image1135
Härlig
stjärnprydd klänning från Nicki Pumpkin. Jag tycker det är snyggt med små mönster på plaggen och den vippiga modellen slår aldrig fel. Hade gjort som modellen och haft ett skärp i midjan. Känns som det är stjärnor på alla plagg man ser. Hoppas bara jag inte tröttnar innan vårsolen ens är här.

Dinner

Redan torsdag imorgon, veckan känns betydligt kortare bara för att man var ledig i måndags. Snart helg igen. Har inga som helst planer utan tar dagarna som de kommer. Fint väder vore inte fel.

Varit ute och ätit middag med jobbet nu ikväll. Kontoret fick pris i en tävling som vi placerade oss bra i och då tänkte vi att det skulle vara trevligt med en bit god mat. God var den verkligen och jag är proppmätt. Ändå hoppade jag över desserten och tog en kaffe istället. Ingen träning denna veckan heller, måste bli ändring på det. I helgen är det jag som ska ut i motionsspåret igen.

Onsdag kväll

image1134

- Linne MQ
- Långkofta Lindex
- Kjol med dragkedja Gina Tricot
- Strumpbyxor H&M
- Patchworkpumps Din Sko


Preppy

 
image1132
Åh såhär vill jag gå klädd (nästan) varje dag. Enkelt men ändå så lyckat. Gossip-Blake matchar preppy kavaj med vitt linne, jeans och höga klackar. En kombination de flesta har hemma i garderoben. Jag blir inspirerad till tusen!

Bild Getty Images

Avslappning

image1131
Stressig dag på jobbet såhär efter långledigheten. Skulle inte tacka nej till att ta ett avslappnande bad i den fyrtiogradiga poolen. Kallt i luften men varmt och behagligt vattnet. Vardagslyx när det är som bäst!

Annandag Påsk

image1130

En lång tågresa kräver komfort.
- Hoodie Peak Performance
- Jeans Gina Tricot
- Fårskinnstofflor Shepherd

Snölykta

image1129

Någon plusgrad, massor med snö. Förutsättningarna för att bygga snögubbar och snölyktor kunde inte varit bättre. Medan pappa och lillebror skottade uppfarten till huset byggde jag min egna snölykta. Står ett brinnande ljus i den som tyvärr inte syns. Blir nog fint när det är mörkt ute, om den inte smälter bort tills dess.

Mera snö

Påskaftonskvällen blev en trevlig tillställning tillsammans med bästa vännerna samt pojkvänner. Värdparets lilla gullunge Lukas hade blivit så stor sedan vi såg honom senast. Satt snällt brevid oss vid bordet och lekte med sina saker. Det bjöds på god mat och dryck och en massa godis. Svårt att låta bli när skålen stod precis framför mig. Av oss tjejer fick de ett presentkort på vinprovning.

Det snöar som sjutton ute nu och vi höll på att snöa bort under promenaden. Hoppas bara att tågen går som de ska imorgon när jag ska åka hem.
Kvällen bjuder på kortspelande, påskmat och hyrfilm. Var fullt med folk i videobutiken. Riktigt sitta-inne-och-kolla-på-film-väder.

Påskshopping

image1128
Under gårdagens besök i Göteborg blev det lite shopping. Favoritbutiken Zara gör mig aldrig besviken och igår var inget undantag. Hittade två söta blusar och dessa korta shorts i svart och vitt. Perfekta på sommarsemestern och till partykvällen med höga klackar. Stod och höll i ett par blåa men de fick inte följa med hem, ångrar det nu.

Påskafton

image1127
Påskaftonsfirande med vännerna väntar ikväll
- Tee Filippa K
- Kjol Lindex
- Strumpbyxor Lindex
- Rosettdiadem Gina Tricot
- Halsband och armband Snö
- Röda pumps Scorett

Påskväder

Glad påsk alla läsare! Idag är första dagen med riktigt påskväder och då menar jag sol och klar himmel. Underbart väder och perfekt för en tripp upp till Göteborg. Däremot är det kallt ute så tjocka halsduken åker på då det är flera minusgrader ute. Ikväll är det kombinerad födelsedagsfest och påskfirande hos en kompis. Riktigt tråkigt att Freddan inte är med eftersom de flesta har sina respektive med sig. Men att man blir sjuk går inte att hjälpa även om det är typiskt att han blev det just den här helgen.

Vad ska ni hitta på idag?


Skönhetssömn

Har ont i hela kroppen efter gårdagens spabesök och nu skulle en massage sitta fint. Varit trött hela dagen men så är jag inte van att klockan ringer och väcker mig fyra på morgonen. Jag behöver mina åtta timmars sömn och det har jag på långa vägar inte tagit igen. Stupade direkt i säng efter det mysiga spabesöket och innebandymatchen.

Dagen har bjudit på en stor påskmiddag med familjen följt av två timmars Fia med knuff.  Ikväll ska vi in till farmor för Lets Dance och ännu mer godisätande. Blir en riktigt onyttig helg men det är inte varje dag det är påsk. Packade faktiskt ner joggingskorna men snövädret tillåter inga utomhusaktiviteter.


Glad Påsk!

image1125
Glad påsk alla läsare! Hoppas ni får en underbar helg med en massa gott, mys och ledighet. Själv är jag hemma hos föräldrarna och äter godis. Valde själv ut innehållet i mitt påskägg och det betyder att alla mina favoritgodisar finns med.

Spa

image1124

Asia Spa

image1123

Idag var jag och familjen på
Asia spa. Det blev en hel eftermiddag i lugnet och harmonins tecken. Bad i 40 graders vatten, massagepooler, örtbastu, färgterapi, tropiska duschar och till sist en underbar massage. När vi kom dit fick alla en Yukata (badkappa) och tofflor och sedan väntade japansk tvagning för att rena både kropp och själv. Huden var som ny efter den ekologiska olivskrubben. Sammantaget, ett härligt spabesök som jag gärna gör om igen.

Skärtorsdag

image1122
- Tunika Vero Moda
- Cashmerekofta La Redoute
- Strumpbyxor Lindex
- Grovstickade knästrumpor Lindex
- Skinnstövar Gabor (ej bild)

Fyrahundra

image1121

Blev en sväng förbi Lindex igår för att kolla in den vippiga kjolen. Såg sisådär ut på galgen så det blev varken provning eller köp av den. Istället hittade jag en söt, rutig blus som blir fin till jeans. Min kjolsamling fick dessutom ett nytt tillskott i form av denna svarta i bomull. Perfekt längd för att kunna användas på jobbet. Och gissa vad jag fick dessa två plagg för? Fyrahundra.

Change of plans

Egentligen skulle jag suttit på ett tåg mot Göteborg men i sista sekund blev det ändrade planer. Kunde inte åka ifrån Freddan som legat hemma med nästa fyrtio graders feber. Som tur är mår han bättre nu men är fortfarande febrigt och trött. Hoppas mitt imunförsvar är starkt nog att hålla alla baciller borta för jag har varken tid eller ork att bli sjuk nu.

Bokade om biljetten hem och åker istället en stund före sex imorgon bitti. Rysligt tidigt men jag och familjen ska på spa på och det vill jag inte missa. Värt att gå upp i ottan för massage och renande bad. Synd att Freddan inte kan följa med men jag förstår honom. Bättte att ligga hemma och kurera sig över påsken.

Tisdag

image1120
- Vinröd topp MQ
- Fyrklöverhalsband Bianco
- Jeans Gina Tricot
- Skoletter i skinn Din Sko

Chanel á la Lindex

image1119
Kombinationen svart och vitt förknippar jag med Chanel. Klassiska plagg i dressad stil. Hos
Lindex går det nu att hitta Chaneliga plagg till betydligt lägre pris. Kavaj med guldknappar och vita kanter blir man preppyfin i tillsammans med en vippig kjol. Svart, vita bomullskoftan är ett basplagg som håller länge. För en casual look kombineras koftan med jeans och vita tygskor.

Måndag

image1118
- Vitt, ribbat linne Filippa K
- Blus med spetsdetaljer Zara
- Kofta MQ
- Kostymbyxor MQ
- Skoletter i skinn Din Sko

Vintern är tillbaka?

Ja man kan nästan tro det. Tidigt imorse började det plötsligt att snöa, helt oväntat. Vädret är allt bra konstigt, ena dagen sol och vårigt i luften och andra kallt och snö. Blir att ta på sig tjocka halsduken och vantar idag.

Härlig kortvecka på jobbet denna veckan. Åker hem till föräldrarna redan på onsdag kväll för att fira påsken med familjen och vännerna. Har redan planerat in ett spabesök, innebandy, fest med vännerna och förhoppningsvis ett besök i Göteborg. Ska bli underbart med några dagars semester.

Kort + volang

image1117

Trenden är tydlig, i sommar ska kjolen vara kort, blommig och med volanger. För er som tycker det blir för sött med blommor är stjärnor ett alternativ. Asos har två varianter, en i längre modell med
rosettknyt och en liten vippig kjol. De andra två godbitarna kommer från Topshop och Gina Tricot. Vad väljer du?

Lördag

image1116
- Skjortklänning Vero Moda
- Krokopräglat skärp H&M
- Strumpbyxor Lindex
- Pumps Din Sko

Schlagerkväll

Dagens lärdom är; ät inte pizza dagen innan en joggingtur. Var otroligt tungt i motionsspåret imorse men jag kämpade mig igenom två varv och efteråt kändes det riktigt skönt. Funderar på att anmäla mig till Vår ruset som går i början av maj. Ett test av konditionen sisådär halvvägs mot slutmålet samtidigt som det är en kul grej att göra. Hoppas någon kompis hänger med, roligare om man är flera.

Schlagerkväll med Freddans syskon väntar om en stund. Spännande att se vem som står överst på prispallen om några timmar, mitt tips är Charlotte Perelli.


Lucky me

image1115

Det var tur att jag skickade iväg en H&M-beställning i torsdags för nu är vippiga
kjolen slut i min storlek. Däremot är skjortsen med hög midja slutsålda. Så går det när man tvekar. Kjolen kommer, som modellen, bäras tillsammans med ribbade linnen och heels. Hoppas, hoppas den är lika fin i verkligheten

Bild H&M

Fredag

image1114
- Bomullstopp Filippa K
- SIdenscarf (köpt på marknad)
- Grå kostymbyxor MQ
- Pumps med spetsig tå Din Sko

Vita pärlor

image1113

Pärlor som accesoar är snyggt, om det kombineras på rätt sätt. SJP är ett perfekt exempel hur det går att bära upp ett pärlhalsband utan att det känns för uppklätt. Men med en tight fodralklänning och höga klackar till blir det en
fullträff. Nu är det bara att rota fram sötvattenspärlorna i smyckesskrinet och börja hitta kombos i garderoben. Carrie får bli min inspirationskälla.

Bild Getty Images

Torsdag

image1112
- Vitt, ribbat linne American Apparel
- Omlottkofta Mango
- Jeans Acne Hex Radison
- Skinnstövlar Vagabond

Diadem

image1111

Rosettrenden är långt ifrån över och det dröjer nog ett tag innan jag tröttnar på denna söta accesoar. Först var det sidenband i midjan, sedan som detalj på toppar och nu är det diademens tur. I helgen hittade jag ett svart på Gina med en stor rosett. Lite Gossip Girl över det.
Forever21 har flera godingar i sortimentet för bara några dollar styck.

Onsdag

image1110
- Stickad tröja Gant
- Jeans Gina Tricot
- Ankelboots i skinn Vagabond

Svalt

image1109
Denna, tunna
bomullsklänning inhandlades idag på Lindex. Satt perfekt och lagom lång för att kunna använda den på jobbet. Men strumpbyxor eller leggins är ett måste eftersom tyget är genomskinligt. Hittade den av en slump, var egentligen på jakt efter en kjol i min storlek som jag sett i en annan butik

Tv-tisdag

Veckans bästa tv-kväll har gått och blivit tisdagarna. Först härliga Gossip Girl som är en favoritserie nu faktiskt och ikväll är det dessutom premiär för en ny serie; The Starter Wife. Duktiga Debra Messing spelar Molly som blir dumpad av sin man för en annan, yngre kvinna. Vänskap, svek och glamour är ingredienserna i miniserien. En lyckad kombination som alltid går hem (hos mig). Såg även att Cashmere Mafia börjar sändas snart. Hur ska man hinna se allt?


Bow

                                             image1108




















Ni som läst bloggen ett tag vet vilka klänningar jag dras till.
Här har ni en sådan. Bubbelgumsrosa med markerad midja och stor rosett. Till dopet, bröllopet eller sommarfesten. Försöker hitta en anledning att beställa den, hur fin som helst ju.

Från Asos

Måndag

image1107
- Grått, ribbat linne Filippa K
- Klänning Lindex
- Kofta MQ
- Vitt diadem H&M
- Strumpbyxor Lindex
- Knästrumpor H&M

Kalmar

Tog bilen tidigt i lördags för en dagsutflykt till Kalmar. Tillbringade hela dagen på stan med att springa runt i affärer förutom paus för lunch. Ett rosettdiadem, en babyrosa tunika och sneakers fick följa med hem. Det var en härlig dag på stan, lagom med med folk och fint väder.

Dagens joggingrunda uteblev, benhinnorna spökade igår och varje steg jag tog gjorde ont. Förmodligen sviter efter fredagens träning så det fick bli promenad istället. Hade velat slå några slag på golfbanan med det blåste för mycket.
Dagen fortsatte sedan med att titta på hockey. En bra avslutning på en lyckad helg.

Poshify your life

 


Säga vad man vill om Victoria Beckham men omslag kan hon göra. Nu senast för brittiska Vogues
aprilnummer.  Nyfiken vad som hände bakom kameran vid fotograferingen, klicka här.

Disney

image1106

T-shirts med tryck man hade som barn börjar bli populärt nu, framförallt Musse Pigg och Minnie. Sött? Ja! Men gränsen att det blir för barnsligt är hårfin. Gör istället som Nicky Hilton och bär disneytryck under en tuff skinnjacka. Jag tycker kombon är härlig. Hos
H&M Barn går det att klicka hem tees för en billig peng.

Lördagsutflykt

Nu åker jag och Freddan på lördagsutflykt, till Kalmar. Aldrig varit i staden innan förutom på genomresa när jag skulle till Öland. Och det var många år sedan. Solen skiner och det ser ut att bli en fin dag. Är väldigt nyfiken på shoppingutbudet eftersom jag hört att det ska vara bra.

Ha en trevlig lördag!

Nio

Milen är nära nu, väldigt nära. Nio kilometer i motionsspåret på exakt en timma. Jag är otroligt stolt över mig själv, detta trodde jag aldrig när träningen började en kall dag i januari. Efter första varvet var jag helt slut men när vi sprungit två kände jag att det fanns krafter kvar för ett tredje. Och det fanns det.

Ska fira ikväll med tacos och Lets Dance. Kanske en liten chokladbit slinker ner också, det är jag värd efter dagens prestation. Sjuttio procent kakao. Vad annars!

Fredag

image1105
- Grå, svart topp MQ
- Långkofta Lindex
- Halsband Efva Atling
- Kostymbyxor MQ

Essie

image1104


Essies nagellack är en favorit hos många eftersom de är lätta att måla på och sitter länge. Detta "spring kit" innehåller fyra söta, våriga färger som skulle sitta fint på mina naglar. Som en skänk från ovan läste jag hos
Amanda att det går att klicka hem Essielack för 3,5 dollar (21 kr) hos Head2toe Beauty. För min del blir det definitivt en beställning, men vilka färger? Någon att rekommendera?

Bild Blush

Närmar sig

Ett antal bankrån har inträffat den senaste tiden och man tänker varje gång, när är det vår tur? Hitills har det skett på behagligt avstånd men nu börjar det närma sig kontoret där jag arbetar. Ikväll skedde ytterliggare ett rån, bara tio mil från oss och nu börjar det bli riktigt läskigt. Bara tanken ger mig rysningar, hur skulle man reagera? Tror det inte går att förutsäga men det är det nog det värsta som kan hända. Det bästa är nog att inte tänka för mycket.

Skänker en tanke till personalen på det drabbade kontoret, har träffat dem vid ett flertal tillfällen och jag kan bara ana hur de mår nu.


Onsdag

image1103
- Klänning Lindex
- Kofta MQ
- Strumpbyxor Lindex
- Knästrumpor H&M
- Skinnstövlar Gabor

Tredje i rad

Vädret visar verkligen sin bästa sida just nu och det är tredje dagen i rad vi har soligt och fint väder. Dessvärre är det jobb som vanligt så jag hinner knappt njuta av det fina vädret. Typiskt att det inte såhär fint på helgerna när jag e ledig, det slår aldrig fel. På lördag har jag och Freddan planerat en utflykt och då får det fasiken inte regna. 

Långpromenad efter jobbet, skönt att komma ut och röra på sig efter en stillasittande dag. Och igår satte jag ännu ett rekord i motionsspåret, 6 km. Det börjar arta sig. Ska satsa på ett halvt varv till senare i veckan, om det finns krafter kvar.

Tisdag

image1102
- Kortärmad blus H&M
- Kofta MQ
- Rosettskärp Lindex
- Jeans Gina Tricot

Heart of hearts

image1101
Om inte alla hjärtans dag vore över hade detta varit den perfekta presenten. Det är
Estée Lauder som ligger bakom denna puderask täckt med hundratals kristaller. Annars är snygga sminkförpackningar inget man är bortskämd med. Mer sådant här tack! Man vill ju ha något fint att titta på också.

Semesterplanering

Ni tänker väl. Är det inte lite tidigt att planera semestern redan nu? Och det är det, men imorgon är det sista dagen att lämna in årets semesterönskemål och jag är den enda på kontoret som inte gjort det. Sommarledigheten är det enda som är spikat, fick den sena perioden och det är jag glad över. Det är lyx att vara ledig i sommar eftersom jag sommarjobbat sedan tretton års ålder.

Mest ser jag fram emot utlandssemestern i september. Ska bli så härligt att komma iväg och speciellt om årets sommarväder blir som i fjol. Men först Tjejmilen sista augusti. Får se till att inte sinka träningen bara för att jag är ledig.

Har ni planerat något kul i sommar?

Måndag

image1100
- Skjorta Mango
- Kostymbyxor MQ
- Pumps med spetsig tå Din Sko


Vårnyheter


image1098

Tycker det varit lite tunt med nyheter hos
H&M men nu däremot börjar det trilla in mycket fint. Desvärre vill jag ha allt! Lång skjortklänning med vippig kjoldel. Perfekta vardagsklänningen tillsammans med ballerinas. Puderrosa blus, ett plagg man aldrig kan ha för många av. Shorts med hög midja. Finns i svart och vitt och jag vill ha båda. Ingen omöjlighet med tanke på priset.

Golf

När vi vaknade imorse sken solen men nu ser det mulet ut. Jag som hade hoppats på en fin dag på golfbanan med pojkvännen och svärmor. Somnade tidigt igår efter Melodifestivalen och film. Helt klart rätt låtar som gick vidare. Jisses vilken skillnad att se spektaklet på tv. Både Bengtzings och Perellis låt gjorde sig mycket bättre på tv, var svårt att höra låttexten när vi var på genrept i fredags kväll. Kommer bli en stentuff final med Sveriges alla schlagerdivor.


Se mig, hör mig, rör mig, hur svårt kan det va?


Förhandstips

Nu är det inte långt kvar tills kvällens Melodifestival. Åh ska bli så kul att se showen igen. Kommer säkerligen bli med andra ögon nu när jag såg att live igår. Har redan mina förhandsfavoriter och det är Linda Bengtzing och Daniel Mitsogiannis. Uptempo låtar är min grej och jag har nynnat på båda bidragen idag. Det bådar gott.

Lite mat i form av fläskfile, hasselbackspotatis och bearnaisesås ska avnjutas innan det är dags för delfinalen i Karlskrona.

Annorlunda snitt

image1097

Det är attans att det inte finns något bröllop eller likande inplanerat i kallendern. I så fall hade dessa kaxiga klänningar från
Preen suttit på mig. Vilka godbitar. Titta bara på skärningarna, aldrig sett något liknande förut.
Den grå i silke klappar mitt hjärta lite extra för. Gillar blandningen av olika färgtoner, ger liv i plagget.

Gårdagens

image1096
Så stressad igår att jag inte hann posta en bild. Men gårdagens oufdit bestod av bomullstee från Filippa K, cashmerekofta La Redoute, kjol med dragkedja från Gina Tricot, strumpbyxor Lindex och svarta, höga pumps från Nilsson

Genrep

image1095
Jag lever fortfarande i ett lyckorus efter gårdagskvällens Melodifestival. Som sann schlagerfantast är detta det bästa jag varit med om. Har redan hittat mina favoriter ur det starka startfältet. Helt klart det bästa i årets upplaga. Kommer helt klart bli en skräll ikväll men mer säger jag inte. Blir extra roligt att se allt på tv även om jag helst skulle vilja vara på plats ikväll också. Är helt annorlunda att uppleva allt live. Detta ska jag utan tvekan göra om igen.