Perfekta partyväskan


47849-306
Denna läderclutch från Chloé måste vara den perfekta partyväskan. Den stora rosetten är pricken över i:et och dessutom i metallic som spås bli hett i vår. Synd bara att priset är i överkant.
Hos net-a-porter

Onsdag

47849-305




















Onsdagen går i Filippa K's tecken

- Svart linne Filippa K
- Farfarströja Filippa K
- Jeans &denim / H&M

Celebert besök

Min andra vecka på Handels har precis börjat och det är fullt upp ska jag säga med föreläsningar i stort sett varje dag. Under de sista två timmarna av dagens föreläsning fick vi celebert besök av Volvo's förra vice-VD som gästföreläste för oss. Anknytningar med verkligheten utanför skolans väggar är alltid intressant. Annars är det som sagt mycket att göra. Inom en loppet av en månad har vi två praktikfallsinlämningar och en tenta. Eftersom förberedelserna inför praktikfallen tar sådan tid blir den övriga läsningen lidande. Ångest ångest.


Hudvård för kalla dagar

Winter Cosy Bodylotion (sött namn) är en nyhet från ACO, som ska ge huden extra vård under kalla dagar. Det är verkligen något som alla behöver när det är kyligt ute. Huden mår verkligen inte bra under denna årstiden. Blir torr fort oberoende hur mycket man smörjer in sig. Det blir kanske ett köp, bara namnet gör produkten spännande.


Tisdag

47849-303

















Heldag i skolan denna tisdag med celebert besök i form av en gästföreläsare.

- Vit topp Filippa K
- Skjorta Soaked in luxury
- Jeans Nudie

Tentaresultat

Jag klarade det ! !

I flera dagar har jag gått och oroat mig för resultatet på beskattningsrättstentan. Har helt och hållet varit inställd på underkänt för den var verkligen svår. När det stod godkänt i Ladok trodde jag knappt det var sant. Eftersom jag fick väl godkänt på förra delkursen hade jag gärna fått det på denna med, men nu är jag jättenöjd att jag ens klarade tentan. Speciellt när jag hörde att övervägande del fick underkänt.


S.A.G Awards

47849-302

Kvällens . . .

Finaste: Sandra Oh från Greys Anatomy i en dröm från Armani
Finaste 2: Teri Hatcher, även hon i en Armani
Par: Eva Longoria och Tony Parker såg kära ut på varenda bild
Skor: Heather Graham i sexiga Vercaseheels i guld
Fullträff: Gul kuvertväska och gula skor mot svart klänning
Mest frekventa färg: Metallic hos bland andra Diane Kruger och Cate Blanchett
Skvaller: Är det slut mellan Nicolette Sheridan och Michael Bolton?
Största mage: Gravida Jaime Pressly
Röda inslag: Becki Newton (Ugly Betty) och Julia Louis-Dreyfus (Christine)
Konstigaste val: Ellen Pompeo vad tänkte du på?


Måndag

47849-301


















Veckans första föreläsning knackar på dörren. Efter skolan ska jag luncha med en kompis.

- Grå topp Gant
- Grå kofta MQ
- Jeans Nudie
- Varm jacka + skinnhandskar


Utflykt

Spenderat en heldag uppe i Kungsbacka/Göteborg med la familia. Gjorde ett besök på Kungsmässan för att titta på kläder men det enda jag köpte var ett hekto grönt chai-te. Efter shoppingen blev det innebandy i Lisebergshallen, Pixbo-Warberg som tyvärr slutade med hemmavinst. Blev även ett besök hos några släktingar innan vi åkte hemmåt igen. Sitter här i myskläder och med ångest över att jag inte pluggat något i helgen. I veckan måste jag verkligen ta tag i det, ligger för mycket efter. Föreläsning som vanligt imorgon.

Nu, provsmakning av dagens inköp.

Söndag

47849-300

















Idag blir det söndagsutflykt med familjen. Shopping och innebandy uppe i Göteborg.

- Svart topp Filippa K
- Förklädesklänning ONLY
- Strumpbyxor Lindex

Carry

47849-299
Väskproblemet skulle vara ett minne blott om jag hade någon av dess från Acne. Den bruna ligger närmast om hjärtat men jag hade inte tackat nej till den grå heller. Precis lagom stora för att få plats med alla kollegieblock och kurslitteratur. Någon som vet vad de kostar?

Inga hål

Sedan en vecka tillbaka har jag fått riktigt ont i en tand så fort jag ätit eller druckit något kallt. Att jag fått hål i tanden var min första tanke. Det skulle isf vara mitt första. Av ren tur fanns det en ledig tid hos tandläkaren idag förmiddag. När jag kom dit visade det sig inte vara något hål, vilken lättnad.

Efter besöket hos tandläkaren blev det en sväng på stan med Mamma för att titta på väskor. Vill ha en ny till skolan, helst i skinn. Tyvärr har butikerna inte fått in så mycket nytt än så väskköpet får vänta. Tog en fika med Maria innan jag åkte hem.

Under 300 kr

47849-297

På jakt efter prisvärda ballerinaskor i bra material? Då är det kanske
dessa i läder med söt rosettdetalj ett alternativ? Finns även i rött men svart känns som en mer användbar färg. Det är bara att hålla utkik efter en ny rabattkod för att kunna tjäna några kronor. Har aldrig beställt skor på nätet för jag är så petig när jag provar, måste sitta perfekt.

Finns hos Asos

Fixa till håret

Ska iväg och få en välbehövlig klippning av mina toppar idag. Senast var i början av november och det kan tyckas inte vara så längesedan, men för mig är det på gränsen. Skönt att få bort det slitna så att håret får liv igen. Är sugen på att lägga i blonda slingor men det får vänta tills nästa gång. Håret har börjat få en mörkare nyans och det gillar jag inte alls, för blondiner har roligare.

Fredag

47849-296

Äntligen fredag !

- Svart linne Filippa k
- Skjorta Filippa k
- Jeans &denim / H&M
- Jacka + skinnhandskar

Mera vårnyheter

47849-29547849-294

För bara någon vecka sedan släppte H&M kollektionen "Beauty and the geek" som hade flera godbitar. Eftersom jag var så seg med att beställa (ingen ovanlighet) tog allt jag ville ha slut.
 
Såg idag att H&M tagit in mera vårnyheter och jag fastnade direkt för den a-linjeskurna kavajen och den vita klänningen. Vill inte göra om samma misstag igen så det fick bli en beställning av båda plaggen, tillsammans med en bikini och ett par shorts.

Torsdag

47849-293




















- Lila topp Tempel
- Omlottkofta Mango
- Jeans &denim / H&M
- Svart skärp i skinn Sisters
- Varm jacka + mössa + skinnhandskar

Victoria

47849-292

















Säga vad man vill om Victoria Beckham, men på senaste tiden har hennes stil
gått från
klarhet till klarhet. Vill ha vartenda plagg hon har på sig. Stilen är klassiskt  snygg med kavaj, finbyxor och klänningar i svart eller vitt.
.
Just nu spenderar hon dagarna med att
gå på haute couture visningar i Paris.

Bild Hollywood Rag

H&M goes exclusive

Det ryktas att H&M ska öppna en exklusiv kedja i London. Nysatsningen går under namnet Cos. Är det sant eller bara skvaller?

Spännande att se hur det blir.

Källa:
Catwalk Queen

Sovmorgon

Föreläsningsfri idag och med det en härlig sovmorgon. Slippa stressa på morgonen och slänga i sig frukosten för att inte missa tåget till skolan. Istället tog jag god tid på mig imorse. Det är härligt väder ute och solen skiner. Funderar på att gå långpromenad i eftermiddag. Bara det inte är halt ute. Höll på att ramla flera gånger påväg hem från skolan igår. Hade kanske inte de mest praktiska skorna på mig heller. Ikväll är det reashopping som gäller. Hoppas kunna hitta några basplagg från Filippa k, för bättre kvalité får man leta efter.

Antingen eller

Hittade en kul lista hos Rubia.

Vanilj eller Choklad
Hund eller Katt
Christina Aguilera
eller Britney Spears
Rock
eller Rap
Rosa eller Lila
TV eller Dator (kan inte välja)
Guld eller Silver
VH1
eller MTV
Stjärnor eller Månen
Bad eller Dusch
Systrar
eller Bröder
Svart
eller Vitt
Långt hår eller Kort hår
Klänning eller Kjol
Mobil eller Telefon
Jordgubb eller Hallon
Bil eller Buss
Nagellack eller Läppstift
Ipod eller Mp3

.... det var inte lätt att välja


Babydoll

47849-290












Efter en svacka har Asos börjat få in snygga saker igen. Ett av dem är denna babydollklänning som även finns i svart. Ser fin ut på bilden men verkar väldigt kort. Jag hade haft den tillsammans med jeans, för det skulle kännas naket att bara ha tjocka strumpbyxor under. Eller?

Tisdag

47849-289

Snön har kommit till västkusten och det är kallt ute.

- Svart topp Filippa K
- Ribbat linne Filippa K
- Jeans &denim / H&M
- Silverklocka DKNY
- Halsband med fyrklöver

Vårens trender

Såhär års poppar det ut listar här och var om våren/sommarens trender. Eftersom vädret vi har nu börjar likna vinter känns väldigt avlägset men drömma kan man alltid göra. Net-a-porter har listat vår- och sommar 2007's största trender:

Retro futurism: Klänningar gärna i metallicfärger, mycket silvrigt.
Borrowed from the boys: Kavajer och kostymbyxor, eller kjol för
en mer feminin look
The brights: Här talar vi färgglada kläder, blått, gult, grönt med neutrala accesoarer
Eighties flashback:  Smala siluetter och färgglada detaljer
Flora & fauna:  Feminint med blommor på klänningar eller stora tunikor
Geek chic: Preppy skolflicka. Blusar, kjolor i senapsgult och lime
Luxe neutrals: Varma toner, cremefärgar, skira tyger
Pretty baby: Korta klänningar med rosetter och spets,
oversize-glasögon och väskor
Volume: Volym på klänningar, kjolar ..
White stuff: Vitt vitt vitt

En bra kom-ihåg-lista inför kommande vårshopping. Jag kommer leta efter somriga klänningar, färgglada  kläder och något i metallic. En snygg kavaj går aldrig ur tiden och rosetter är alltid uppskattat.


47849-288

Första dagen på Handels

Ledigheten är numera över och allvaret har börjat. Höll på att komma försent till första föreläsningen. Med lite tur och snälla människor hittade jag tillslut till salen. Det är inte lätt att komma till en ny skola fem minuter innan föreläsningen börjar. Typiskt att tåget skulle vara försenat imorse.

Terminens första kurs är ekonomistyrning 5 p. Inom loppet av en månad ska jag hinna med att skriva en tenta och lämna in två praktikfall. Kommer bli mycket att göra känner jag. Träffade även några trevliga tjejer som jag ska göra grupparbeterna med. På lunchen mötte jag två gamla kurskamrater som jag bodde med i England. Över ett år sedan vi sågs senast. Tänk vad tiden går.


Måndag

47849-287

Upptäckte när jag klev utanför dörren att jag tagit på mig för lite kläder. Är inte alls van vid minusgrader. Imorgon ska jag klä mig varmare.

- Svart kofta MQ
- Topp Filippa K
- Jeans Nudie

En sko runt halsen

47849-286

Halsband från Madebyme hänger runt var och varannan modebloggares hals. Deras fina halsband med långa kedja och färglada stenar har jag suktat länge efter. Hemsidan bjuder på flera nyheter och det jag fastnade mest för är detta halsband med en berlock i form av en sko samt en sötvattenpärla.

Distansförhållande

Tillbaka på västkusten igen efter en underbar vecka hos Freddan. Tänk att jag varit där sedan i tisdags, vart tar tiden vägen. Det var tungt (som alltid) att säga hej då även om det börjar bli en vana nu, men snart kanske vi slipper distansen. Det vore underbart. Inte längre behöva planera veckor innan vi ska ses och när vi väl göra det handlar det bara om några få dagar.

Två veckors ledighet är nu över och imorgon börjar allvaret igen. Ny skola och ny klass, jag är förväntansfull. Får även vänja mig att gå upp tidigt varje morgon då schemat är fullt med föreläsningar.

Sista kvällen

Regnet har åter kommit till Karlskrona men hemma på västkusten har det snöat. Tänk så mycket det kan skilja.

Sprang på stan imorse för att titta på tyger. Eftersom tavlan vi gjorde blev så bra vill Freddan ha en i vardagsrummet också. Hittade ett fint tyg från Marimekko i vitt och grönt. Har även tittat på innebandy och varit på kalas hos Freddans mamma. Nu tänkte vi se den senaste Beck-filmen. Sista kvällen tillsammans för imorgon åker jag hem. Usch jag vill inte.

Morgonlyx

Lördagsmorgonen kunde inte börjat bättre. Vaknade till ett uppdukat frukostbord med nybakade scones och tända ljus. Freddan hade gått upp tidigare imorse för att göra klart allt innan han väckte mig. Det kallar jag morgonlyx.
Det är de små sakerna som är speciella. Behöver inte alltid vara så mycket för att det ska bli så bra.


Fredagsmys

Äntligen fredag, fast den här helgen är det inget positivt. Redan om två dagar åker jag hemmåt igen och det vill jag verkligen inte. Hej då alla mysiga stunder med Freddan och hej till skolan och alla måsten. Hade gärna stannat ett tag till.
Var på intervju imorse. Gick därifrån med en bra känsla och nu återstår det bara att se vad som händer. Uppdrag "hitta tapeter" fortsatte idag och tillslut bestämde sig Freddan för vita tapeter med små mönster och en mörkgrå fondvägg. Nästa gång jag kommet hit är det klart och jag ser fram emot resultatet.

Fredagsmys ikväll. Titta på Let's Dance och äta vår favoriträtt: pepparstek med klyftpotatis och bearnaisesås. Till det, vitt vin. Vad hungrig jag blev nu.


Dansa i neon



Vill du sticka ut från mängden i vår, satsa på neonfärger. Style.com skriver att neonfärgerna som var en hit för många år sedan, är tillbaka. Ett glatt besked tycker jag. Är kanske inte tillräckligt modig är gå runt i skrikande gul klänning men som enstaka plagg tycker jag är fint. Inspireras av den rosa kjolen på bilden ovan. Enkelt och snyggt.

Regnigt Blekinge

Trodde att jag skulle slippa regnet när jag lämnade västkusten men det är lika illa här. Varit på stan en sväng i eftermiddags och gjort några ärenden. Tittat på tapeter, Freddan är sugen på att göra om i vardagsrummet. Det finns mycket snyggt just nu och det gör inte valet enklare. Tagit hem några prover som vi ska titta närmare på. En vit tapet och en svart som ska bli fondvägg.
Hockey på tvn och snart ska vi åka iväg och hämta snabbmat. MAX härliga hamburgare.


Torsdag

47849-279

Bättre sent än aldrig

- Mönstrad topp H&M Trend
- Linne American Apparel
- Jeans Nudie


Gemma Ward in Vogue

47849-273



Härliga bilder på australienska Gemma Ward. Denna docksöta modell är rankad etta på models.com som den mest framgångsrika modellen just nu, med bland annat kampanj för Louis Luitton 's Le Sac s/s 07.

Marimekko

47849-272

När Freddan var hos mig över nyår köpte vi ett Marimekko-tyg som skulle bli en tavla. Båda två fastnade för det fina trädmönstret. Marimekko har många fina tyger och mest kända är deras klassiska
blommönster. Resultatet blev jättebra och det var relativt enkelt att göra själv. Ett fint tyg är bra att börja med.

Onsdag

47849-271

- Empireskuren topp (A-linje) H&M
- Jeans Nudie
- Stövlar Vagabond

Inskrivning på Handels

Kom till stationen imorse och möttes av ett hav av folk. Tåget som skulle avgått en halvtimma före mitt hade inte kommit. Kände direkt att här kan jag få vänta länge. Det fick jag göra också, en timma.
Skrev in mig på Handels och betalade kåravgiften. Eftersom jag redan var försenad missade tåget hem med två minuter. Har inte turen på min sida idag.

Är hemma en sväng för att äta och packa det sista. Om en stund åker jag till Freddan. Har en härlig fyratimmars resa framför mig. Tur att datorn följer med.

Packar

Glädjande nyhet på SJ's hemsida, alla tågen på västkustbanan går som vanligt. Jag slipper krångla med buss imorgon. Vad skönt. Börjat packa ikväll och som vanligt är det svårt att begränsa sig. Ska inte vara iväg mer än fem dagar men jag har lagt fram kläder för det dubbla. Mitt motto är att det är bättre att ta med sig för mycket än för lite, även om det knappt går att stänga väskan.


Nu, pannkakor med grädde och sylt.


Förklädeslooken

47849-27047849-269

Söt klänning från Asos och till budgetpris. Gillar förklädeslooken. Väldigt sött och passar lika bra nu som till sommaren. Fyndade en liknande på rean men kanske ska slå till på den här också. Skjorta, linne eller polotröja, allt funkar att ha under.

Tack väderguden!

Stormen är över och en ny vecka har börjat. Påverkades inte något nämnvärt av vädret igår mer än att det blåste som sjutton på E6 när vi skulle köra hem. Sitter och kollat på nätet om tågtrafiken. Ska både upp till Göteborg imorgon för inskrivning på skolan och sedan ner till Freddan i Blekinge. Suttit i telefonkö hos Sj men där fick jag inte veta mer än jag redan visste. Antar att det går ersättningsbussar men av erfarenhet brukar det strula till sig. Aja får hoppas att det ordnar upp sig tills imorgon.

Miu Miu

47849-268

Nu har bilderna från Lindsay Lohans kampanj för Miu Miu offenliggjorts. Är det bara jag som inte tycker det ser ut som henne. Tycker hon liknar en docka på bilderna. Plaggen är kanske inget jag skulle ta på mig, men coola är det iaf. Gillar framöverallt hennes skor. Kanske en aning för höga.
Lohan var från början tänkt att fronta Louis Vuitton's vårkollektion men istället valdes
Scarlett Johansson. Miu Miu är väl ett bra plåster på såren.

Club Moon

Kvällens slutstation: Club Moon
Kvällens sällskap: Gamla vänner från studietiden i Halmstad
Kvällens väder: Regn och blåst
Kvällens besvikelse: Musiken, varför denna techno?
Kvällens outfit: Linne, kjol med tillhörande strumpbyxor som fick maskor efter en timma. Tror ingen märkte något. Gick och tänkte på det hela kvällen
Kvällens äckligaste: Bacardishoten vid halv två
Kvällens låt: Justin Timberlake - Sexy back
Kvällens mest förvirrade: Var han full, hög eller allmänt jobbig?
Kvällens fråga: Vad är nöjet med att trycka iskalla glas mot min rygg?
Kvällens citat: "Han är fin att titta på bara han inte öppnar munnen"
Kvällens nöje: Musiktävling på efterfesten
Kvällens senaste: Sängdags vid femsnåret på morgonen

Utgång

Varit på stan med brorsan och tittar på en Ipod till mig. Vill helst ha en vit eller svart men jag kan inte bestämma mig för 2gb eller 4gb. Sugen på rosa hörlurar till. Efter lunch ska jag iväg och titta på fotboll innan jag och några till åker söderut mot Halmstad. Middag och utgång ikväll.


Ordning & Reda

47849-267

Hemma från ett regnigt Göteborg. Shoppingen uteblev förutom en almanacka och ett pennfodral från
Ordning&Reda. I övrigt fanns det inget av intresse. Letade som en tok efter H&M's korta a-linjeformade jacka men hittade inte den någonstans. Får göra en beställning på nätet istället. Dagens besvikelse var när det inte gick att lösa Veckorevyns rabattkupong på O&R. Vem läser egentligen den finstilta texten? Inte jag i alla fall.

Nu, Let's Dance

Mot Göteborg!

47849-266

Idag bär det av mot Göteborg. Tar tåget upp med Maria och möter sedan upp de andra. Hoppas att butikerna fått in några vårnyheter för jag är redan trött på all rea. Ska titta på en ny kalender som behövs inför skolstarten.

- Förklädesklänning Only
- Topp Filippa K
- Strumpbyxor Lindex


American Apparel

47849-264


Samtidigt som alla butiker har startat sina reor börjar vårnyheterna komma smygande. Nelly har fått in två nya klänningar från American Apparel, båda i 100% bomull. Den enda med breda axelband och den andra med smala. Eftersom jag älskar rosa blev jag direkt intresserad av den högra, passar
perfekt som strandklänning. Åh vad jag längtar till sommaren.

Sommarblommigt

47849-263
Josefssons har fått in en jättesöt tunika/klänning med sommarblommor. Gillar verkligen mönstret & spetskanten längst ner. Undra om den är tillräckligt lång att ha som klänning. Tänker mig bruna ben till sommaren eller leggins innan det blir tillräckligt varmt ute.










VG på ännu en tenta

JAAAAAAAAAA !!

Jag fick VG på min tenta i Finansiering och extern rapportering i ägarledda företag. Har fortfarande svårt att tro att det är sant. Jag som inte trodde jag skulle få godkänt. Vilken härlig känsla.
Terminen har verkligen börjat över förväntan med VG på 2 av 2 tentor, nu är det bara att hoppas att jag kommer lyckas lika bra i Göteborg.

Håller tummarna för Freddan som har tenta idag.


En dröm i guld

47849-261

Åh jag har hittat min drömklänning. Fin skärning och helt i guld förutom den underbara underdelen i tyll. Lägg märke till rosetten under bröstet. Hur sött är inte det. Kommer från Valentino's s/s 07 kollektion.

I'm in <3

Regn regn

När ska det sluta regna? Kan inte komma på när det senast var uppehåll en hel dag. Blir så deprimerad av detta vädret. Sol eller snö spelar ingen roll, bara det slutar regna. Förskylningen håller i sig fortfarande men jag är på bättringsvägen. Ska träffa några vänner i eftermiddag för en fika och planering inför helgen. Om jag inte blir akut sämre är det utgång i Göteborg som gäller på lördag.


Stam does Vogue

47849-259



Den 20-åriga modellen Jessica Stam pryder februariomslaget till brittiska Vogue. 2006 var ett bra år för Jessica med kampanjer för Armani, Sonia Rykiel och Rochas men även medverkan i Victoria's Secret fashion show. I models.com lista över de mest framgångsrika fotomodellerna just nu hittar man Jessica Stam på en hedrande sjätteplats. Med tanke på hennes låga ålder har karriären bara börjat. Vi kommer nog få se mycket av henne framöver.

Nytt i garderoben

47849-254

Har fått två nya tillskott i garderoben. Det första är från MQ's rea som startade förra veckan. En vit enkel baskofta som jag vet kommer användas mycket. Har den redan i grått och svart. Nedsatt från 300 till 149 kr. Ett verkligt fynd. Klänningen är från Asos och var tänkt att ha på nyårsafton men eftersom storleken inte passade fick den returneras. Gillar det Pucciinspirerade tyget till nederdelen.

Har någon av er reafyndat?

Feeling blue

47849-253

Blått är en av mina absoluta favoritfärger. Ändå så har jag inte jättemånga plagg i just blått, såvida jeans inte ingår i den kategorin. Några andra som gillar blått är Kate Winslet & Cate Blanchett som båda dök upp på en fest i blå klänningar. Gillar den blå tonen på Kates Valentino klänning. Kan det vara kleinblått? Andra gäster var så vackra
Jessica Biel som sågs tillsammans med Sienna Miller. Nya BF's?

Tenta

Vill inte tänka på dagens tenta i beskattningsrätt. Usch vad svår den var. Körde fast på några uppgifter i början och när tiden började ta slut var det mycket kvar att göra. Sista frågan skrev på bara några minuter. Är inte hoppfull inför resultatet. Kan ha gått precis hur som helst, men nu känns det som att det är åt det negativa hållet. Förskylningen blev värre under natten och jag vaknade flera gånger. Bunkrade upp med ett lager av näsdukar, nässpray och halstabletter under tentan. Känner mig febrig.

Usch vad jag klagar. Ska försöka bli mer positiv. Två veckors ledighet innan skolan börjar igen är iaf något som livar upp tillvaron.

Sjukling

Mår inte alls bra. Förutom att halsen spökar har jag också gått och blivit förskyld. Med ett lager av näsdukar, strepsils och termosar med tevatten har jag spenderat hela söndagen med att tentaplugga. Viljan att klara tentan imorgon har gjort att jag trotsat alla sjukdomar och istället suttit uppe och pluggat. Känslan inför imorgon är ok, inte wow utan bara ok. Nu i efterhand kunde jag kanske ägnat mer tid åt den här kursen men det är lätt att vara efterklok. Lite synd med tanke på att jag fick VG på förra delkursen. Siktar istället in mig på ett G och hoppas att jag får det.

DH cookbook

47849-252

För alla som slaviskt följer hemmafruarna på Wisteria Lane vet att deras kunskaper i köket skiljer sig åt. Bree med sina eleganta middagar och Susan som knappt vet hur man lagar mat. I boken "Desperate Housewives cookbook" som blivit en succé borta i USA kan alla fans hitta recept från serien men även skådespelarnas egna favoriter. Vi väntar nu bara på en svensk översättning.

Lördag, eller söndag?

Är det bara jag som tycker att det känns som en söndag idag? Allt blir så konstigt när det är helg på helt fel dagar. Skönt nästa vecka när allt återgår till det normala. Suttit hela dagen och tentapluggat tillsammans med min onda hals. Gör ont varje gång jag sväljer. Usch vill inte bli sjuk, speciellt inte när jag har två veckors ledighet innan skolan i Göteborg börjar. Har så mycket planerat.
Ska tillbringa kvällen framför tvn med en massa te och en film jag hyrt.

Ett stort grattis till min vän Hanna som nyutexaminerad ekonom fått
sitt första jobb. Snart är det min tur...


Flygplanslooks

   

Klicka på bilderna för förstoring

Att kolla in kändisarnas flygplanslooks är alltid intressant. Ovan ser vi Hilary Duff, Jessica Simpson och Sienna Miller. En eller två designer handväskor på armen är standard tillsammans med stora solglasögon. Som om vi inte skulle känna igen dem ändå? Jag hade säkert gjort samma sak för hur fräsch är man efter en lång flygning.

Sienna Miller har åter landat på engelsk mark efter att ha firat sin 25-årsdag i Kenya. Systrarna Duff hade en singel-weekend med fest och shopping i Miami. Och Jessica Simpson som nyligen är tillbaka resa till NY är påväg mot nya resmål. Kanske tillsammans med nya "vännen" John Mayer.

Bilder från People

Mys med Juicy

47849-248
Bild från Bubbleroom

När det är grått och trist ute vill jag gå runt i
myskläder hela dagen. Inför en heldag med tentaplugg är det bekvämt som gäller. Måndagen närmar sig med stormsteg & jag känner mig fortfarande osäker på många saker. Ett juicyset skulle vara en motivationsboost.

Söt detalj

47849-247


Dagens sötaste klänning finns hos Asos. Svart ballongklänning i bomull med satinöverdel och tillhörande rosett. Lbd kan man aldrig har för många av. Med någon färgglad detalj blir klänningen roligare. Röda pumps kanske? Eller ett roligt halsband? Kombinationerna är många

Rädda O.C

47849-246

En av favoritserier The O.C ska läggas ner efter fyra säsonger. "This feels like the best time to bring the show to its close" säger producenten av serien, Josh Schwartz. En av orsakerna sägs vara de allt sämre tittarsiffrorna. Jag kan på ett sätt förstå det, för serien är inte lika bra som den en gång var. Sista avsnittet någonsin kommer sändas i USA 22 februari.

För hängivna fanns finns det en protestlista att skriva på
här

Hälsa alla andra kändisar

47849-245

Bild från adlibris

Den mammalediga Linda blir Dagis-Linda med hela svenska folket. Med hjälp av en tidningsreporter går hon från blöjbyten och syltmackor till glammiga kändisfester och flashiga löpsedlar. Karin Ahlbergs bok Hälsa alla andra kändisar är en historia om kändisvärlden och kvällstidningarna. Jag blir med en gång sugen på att läsa den. Verkar underhållande.

Biblioteksstudier

47849-244

Redo för ännu en heldag i bibblan. Plugget känns definitivt bättre idag än det gjorde igår morse men jag är glad att tentan inte är förrän på måndag. Det är fortfarande mycket kvar att lära.

Ska gå en sväng förbi MQ's rea innan dagens plugg börjar.
Hoppas att plaggen jag tittat ut är till nedsatta priser.

Vårens trender enligt Shopbop

Shopbop har gjort en lista över vårens trender:

1. Metallic
En av favoriterna. Fint till vårens första solbränna.

2. Bright ideas
Färglatt ska det vara i vår, rosa och solgult. One-shoulder klänningen är en hit.

3. Prep'd
"Charlotte York" med en touch av punk.

4. Sugar & Spice
Våren går i romantikens tecken och till min glädje håller sig rosetterna kvar

5. Vertigo
Trenden för den som vågar. Kortkorta klänningar och skyhöga klackar.

6. Waist not, want not
Vi fortsätter att markera midjan.

7. Vintage sport
Marinblått, vitt, rött och mycket randigt.

8. Boogie nights
70-talsmönster. Nja.

9. Jungle love
Även jungeltrenden med leopardmönster håller i sig. Har sedan länge tröttnat.


Bright ideas är min favorit, vilken är din?


Längtan efter sommaren

47849-242Vem drömmer inte efter sommaren när man ser en sådan här bild. Stekande sol och klarblått vatten. Solbränd hud och en snygg bikini. Vad jag längtar efter sommaren. Varför
är det så långt kvar?

En som slipper drömma om
långa stranddagar är Jessica Alba, som spenderade nyårsdagen på beachen. Det hade jag inte tackat nej till.

Bild från people.com


Pluggperiod

Det nya året har knappt hunnit börja innan man är tillbaka i bibblan för tentaplugg. 1 ½ vecka sedan jag skrev förra tentan och nu är det dags igen. Den här gången är jag inte alls förberedd och det känns inte bra just nu. Hoppas att känslan inte är densamma om några dagar.
Efter att jag lämnat Freddan på stationen åkte jag direkt till bibblan. Tungt att öppna böckerna men ibland måste man.

Blir nog inte så mycket blogg för min del de närmaste dagarna.....

Rihanna

47849-239   47849-240

Rihanna i nyårsoutfit från Roberto Cavalli

Metallictrenden slog verkligen igenom 2006. Väldigt snyggt men svårburet då det kan verka för uppklätt. Däremot på röda mattan passar det perfekt och flera kändisar har setts på bära klänningar i olika metallicfärger. Rihannas kortkorta klänning är svårslagen.

Nyårsafton 2006

47849-236

Firade nyårsafton igår med några vänner och deras pojkvänner. Åt trerättersmiddag och hade det trevligt. Tittade på raketer och firande det nya året med champagne. Cyklade hem i ösregnet några timmar senare med pumpsen fulla av vatten. Somnade gott.

Varit och tittat på inomhusfotboll idag. Vädret har inte tillåtit några utomhusaktiviteter. Blåst och regnat hela dagen. Typiskt vara-inne-och-titta-på-film-väder. Imorgon åker Freddan hem till sitt och jag ska börja tentaplugga. Nya året kunde börjat roligare.

God Fortsättning