Säg det med ett ljus

image885
Hösten är här och för mig innebär det tända ljus. På Asos nyöppnade julavdelning finns många bra presenttips. Varför inte ge bort ett chokladljus till en
vän med texten "fabulous friend". Lite lagom personligt.

Onsdag

image884



















- Skjorta Mango
- Jeans Cheap Monday
- Svarta skinnskor Vagabond
- Poncho Gina Tricot



Blonde is better

image883

Varit nästintill omöjligt att hitta en ledig klipptid. Hade bokat en förra veckan men jobbet kom emellan, ren tur att det fanns en lucka idag. Topparna klipptes och nya blonda slingor lades i. Är verkligen nöjd över resultatet och det känns som håret fick ett riktigt lyft. Tycker det alltid är nervöst att gå till en ny frisör, men nu har jag hittat en jag trivs med.

Tisdag

image882
















- Bomullstopp Filippa K
- Topp H&M Organic
- Jeans Nudie
- Svarta skinnskor Vagabond
- Poncho Gina Tricot




The Scarf

image881
















Scarfarnas
scarf måste vara denna från Preen. Helt i bomull med inbyggd polokrage. Hur praktisk som helst och mysigt att svepa om sig. Till dagens ruggiga väder hade den passat perfekt. Finns i vinrött och grått.



Pyssel

image880
Resultatet av söndagens pyssel; nyplanterad kruka på hallbordet. Är nöjd med resultatet, krukan passar bra in med övrig inredning. Svart och vitt är två återkommande färger i lägenheten. Stilrent och snyggt.

Frukost

Har varit iväg och avnjutit frukost ute på stan.  Perfekt söndagslyx med med pojkvännen och något man borde unna sig oftare. Blev en skön promenad till cafét, men kall. Börjar bli riktigt kyligt ute och det är dags för mina Converse att läggas undan för säsongen. Dagen ägnas och tvätt, städ och fotoalbumspyssel, ligger x antal månader efter och korthögen bara växer. Det är lätt att bara skjuta det framåt i tiden och det är precis vad jag gjort.

Trevlig söndag på er alla !

Sportinfluenser

image878
Snygg klänning västklänning från
La Redoute. Gillar den sportiga känslan utan att det känns för mycket, går utan problem att användas till vardags. Jeans och gympadojjor eller strumpbyxor och heels, bara att välja. Dessutom är lila en färg jag gillar mer och mer.

Lördag

image877

















- Svart, ribbat linne Filippa K
- Klänning Gina Tricot
- Strumpbyxor Lindex
- Skoletter i skinn Din Sko
- Poncho Gina Tricot (utomhus)



Best dressed

image876
Vogue har listat veckans bäst klädda, och toppar listan gör Jennifer Connelly i en klänning från Balenciaga. På andra plats återfinns Naomi Watts i en Derek Lam-klänning och på tredje plats hittar vi Thandie Newton 
i en klänning från Matthew Williamson.

Växjö

Varit i Växjö över dagen och hälsat på en kompis som studerar på universitetet. Sprungit i affärer, ätit gott och haft det allmänt trevligt som vi alltid har när vi ses. Planen var att köpa ett par nya stövlar men alla skoaffärer var fulla med folk och då orkar jag inte ens börja leta. Ska ge det ett nytt försök när jag åker hem nästa gång. Däremot kom jag hem med en skjorta och en stickad översize mössa.

Ska ha en riktig hemma-mys-kväll, för Freddan är iväg på svensexa och kommer säkerligen inte komma hem på ett tag. Laga mat och se på  "En prinsessas dagbok 2". Riktig tjejfilm som man måste se när pojkvännen inte är hemma.

Fredag

image875

















- Svart ribbat linne Filippa K
- Bomullskofta Sisters
- Jeans Gina Tricot
- Skoletter i skinn Din Sko
- Poncho Gina Tricot



(Fusk)päls

image874

En päls är något jag önskar fanns i min garderob. En fuskvariant såklart, skulle aldrig vilja ha en äkta, usch och fy. Ellos har nyligen fått in denna
vita i polyakryl och modakryl. Tyvärr säger materialen mig inget alls, men fin är den, och inte så himla dyr heller. Behöver inte kosta skjortan för se elegant ut.

Best dressed - of the Year


Tillsammans med sina läsare ska Vogue utse "årets bäst klädda" och det finns en hel del godbitar att välja emellan. Jag står i valet och kvalet mellan Maria Sharapova, Chloe Sevigny och SJP. Var och en läcker på sitt sätt; festfin, vardagschic och galaelegant. Vilken outfit föll du för?

Onsdag

image870















- Bomullstopp Petite Bateau
- Rutig klänning Only
- Strumpbyxor Lindex
- Skoletter i skinn Din Sko
- Nagellack Mavala Juicy
- Poncho Gina Tricot




Vit som snö

image869
En svart kappa är ett säkert kort, klassiskt och lättmatchat. Inför varje säsong går jag i tankarna bryta trenden och köpa en färgad variant. En vit vore snyggt, men svårburet eftersom vädret på vintern tenderar att smutsa ner allt man har.
Juciy Couture och DvF är två drömkappor som jag gärna hade haft på mig i vinter, även om det är vita.

Tisdag

image868


















- Topp med "golfrutor" Sisters
- Jeans Nudie
- Svarta skinnskor Vagabond
- Nagellack Mavala Juicy
- Poncho Gina Tricot



Tolv timmar

Mörk ute när jag gick imorse och mörkt ute när jag kom hem efter min tolvtimmars dag på jobbet. Är helt slut i kroppen och ögonlocken är tunga. Efter kontoret stängt hade vi säljmöte och därefter pensionsringning, fick bokat in några tider för rådgivning. Borde egentligen se över min egen situation men det får bli vid ett senare tillfälle. Eller kanske överlåta det till någon annan..

Sitter här med en kopp thé och clementiner (min nya last). Funderar stark på att gå och lägga mig, vill vakna pigg och utvilad imorgon.

Måndag

image867















- Bomullstopp Filippa K
- Kofta MQ
- Jeans &denim / H&M
- Skinnskärp Sisters
- Svarta skinnskor Vagabond
- Nagellack Mavala Juicy




Mössa på

image866
En varm, stickad mössa är en klar favorit accesoar i vinter. Både värmande och snyggt på samma gång. Även om jag inte är någon mössa-tjej är det mysigt att ha på sig en kylig morgon. Köpte en vit, lite större modell förra året som kommer användes iår igen. Dessa lila från
French Connection och Diesel är söta men för min del blir det istället att kolla in utbudet på Lindex, Indiska och H&M.

Best dressed

image865
Vogue har återigen listat förra veckans bäst klädda. Vinnaren blev modellen
Raquel Zimmermann i Threeasfour klänning. På andra plats hamnar Liya Kebede i en klänning från Vena Cava. Trea på listan blev Michelle Williams i en klänning från 3.1 Phillip Lim.

Lördag

image864

















- Bomullstopp Filippa K
- Vippig kjol La Redoute
- Strumpbyxor Lindex
- Overknees H&M
- Halsband Efva Atling
- Skoletter i skinn Din Sko



Besök

För en stund sedan åkte brorsan och hans flickvän hemåt efter en heldag i Karlskrona. Alltid mysigt med besök även om det bara var för några timmar. Hade riktigt tur med vädret, strålande sol och inte alltför kallt. Tog dem på en sightseeingtur i Karlskrona där de bland annat fick se mitt jobb. Sedan bjöd brorsan oss på middag. Är fortfarande mätt, förstår inte hur mycket jag orkade äta, men gott var det. Hade köpt en enorm godispåse men den står nästan orörd efter restaurangbesöket och jag är inte alls sugen.

Fredag kväll

image863


















- Mönstad wrapklänning Gina Tricot
- Strumpbyxor Lindex
- Röda pumps Scorett



Prinsessbröllop?

image862

Är
rykterna sanna? Kommer Victoria äntligen få sin Daniel eller är det kanske någon av de andra kungabarnen som planerar bröllop? Måste säga att jag blir nyfiken. Victoria och Daniel känns rätta för varandra även om många tycker det är fel att en "vanlig" person ska gifta sig med vår blivande drottning. För mig är kärleken viktigast oavsett vilken bakgrund den ena kommer ifrån.

Torsdag

image861
















Ännu en sen "dagens" men så blir det när man varit iväg ända sedan tidigt morgon.
- Transparent blus Soaked in luxury
- Kofta MQ
- Kostymbyxor MQ
- Skoletter i skinn Din Sko

I Got It !

image860
Yes! Jag lyckades få tag på Melodifestivalbiljetter till mig och älsklingen, till genrepet. Åh det ska bli så kul att se allt på plats, uppleva stämningen. Helst hade jag viljat se delfinalen men de tog slut direkt. Jag får vara nöjd över att jag över huvud taget fick tag på biljetter, vet många som blev utan. Undra vilka artister som ska uppträda i Karlskrona, spännande att se.

Framtidsgruppen

Precis hemkommen från möte/träff med Framtidsgruppen. Dialog med regionschefen, god mat och vin stod på kvällens schema. Många nya ansikten, nästan alla tjejer. Riktigt trevligt iniativ måste jag säga, och jag ser redan fram emot nästa träff i vår. Ögonlocken börjar bli tunga nu, av flera anledningar. Morgondagen säkerligen bli lika intensiv som idag. Jobb, hem en snabb sväng för ombyte och sedan tillbaka till kontoret för middag/avtackning av en arbetskamrat som går i pension. Missar kvällens Idol!

Onsdag

image859



















- Vit bomullsskjorta Soaked in luxury
- Jeans Gina Tricot
- Svarta skinnskor Vagabond



Jag vill..

.. få tag på biljetter till Melodifestivalen iår! Hade varit så kul att uppleva stämningen live, ska visst vara något utöver det vanliga.  Kommer att hänga på låset imorgon och det är bara att hålla tummarna att jag lyckas knipa två biljetter till delfinalen i Karlskrona. Genrep eller live spelar ingen roll.

Lyx, lyxigare

image858

Couture, när modet är som bäst, och dyrast. Fantasifulla och vackra
kreationer som vanliga människor bara kan drömma om. Tänk att få bära en sådan klänning, vara prinsessa för en dag.

Tisdag

image857


















- Blus Zara
- Bomullstopp Petite Bateau
- Jeans Cheap Monday
- Svarta skinnskor Vagabond



På gång

Ny vecka, nya tag. Som vanligt inleddes veckan med långdag på jobbet, där jag klarade ännu en diagnostest. Studierna har visst gett resultat och det är roligt.

Det är mycket på gång denna veckan. På torsdag är det möte med Framtidsgruppen, där alla unga inom Swedbank träffas för att umgås och diskutera förbättringar. Utgång efteråt, om jag orkar. På fredag kväll är det avtackning och middag för en arbetskamrat som går i pension och dagen efter kommer lillebror och hans flickvän på besök. Har inte planerat vad vi ska hitta på, men något kul kommer det bli.

Vinrött

image856
Perfekt höstmyströja i cashmere och silke. Alexander
McQueen vet verkligen vad en tjej vill svepa om sig i höstmörkret. Vinrött är verkligen snyggt men inget jag har i garderoben. Det får det bli en ändring på, snarast. Knytskärpet i midjan och den stora luvan är detaljer som tilltalar mig.

Trerätters

Gårdagskvällen blev kanonmysig! Bjöd ut Freddan på middag, en försenad födelsedagspresent. Skönt att bara sitta ner med ett glas vin och bli serverad den ena goda rätten efter den andra. Det är lyx! Är fortfarande förvånad att jag orkade med trerätters, men gott var det.

Precis hemkommen från en golfrunda med Freddan och svärfar. Blåste riktigt kallt emellanåt trots att jag klädde mig varmt. Invidgde nya
vantarna från Lindex, höll värmen bra.

Tvätt, städning och amerikanska serier ska jag tillbringa resten av dagen med.


Lördag kväll

image855


















Redo för middag ute på stan med älsklingen.
- Transparent blus Soaked in luxury
- Kjol American Apparel
- Strumpbyxor Lindex
- Ankelboots i skinn Vagabond



Prisvärda vantar

image854

Varma vantar är ett måste i vinter. Innan den riktiga kylan kommer vill jag ha ett par i tunnare modell. Bättre att  "spara" de riktigt varma några månader till. På Lindex hittade jag dessa för fyrtio kronor(!), billigare än så går det knappt att få. Mjuka och sköna. Dessutom matchar de lila med en sjal jag har.

Fredag


- Rosa bomullsskjorta Gant
- Jeans Gina Tricot
- Poncho Gina Tricot
- Rosa bandet
- Svarta skinnskor Vagabond

Best dressed

image850
Vogue har listat veckans bäst klädda, och toppar listan gör Cate Blanchett i en klänning från Missoni. På andra plats återfinns Julianne Moore i en Lanvinklänning och på tredje plats hittar vi Dr Lisa Arian 
i en klänning från J Mendel.

Torsdag

image849



















- Blus Zara
- Bomullskofta MQ
- Jeans Cheap Monday
- Skoletter i skinn Din Sko




Hälsodag

Möte imorse på centrumkontoret angående förändringar inför nästa verksamhetsår. Där jag arbetar kommer allt vara som vanligt och det är en lättnad. Men nästa gång är det kanske vår tur.

Dagen har gått i hälsans tecken, blev bjudna på exotisk planka till lunch. Hade nästan glömt hur gott det är, och jag tror vi alla kände oss nyttigare än vanligt. Nu däremot blir det kladdkaka och grädde från gårdagens födelsedagskalas. Är värd det eftersom lunchen bestod av frukter i alla dess former.

Socks and the City

image848












Den trillar in den ena lyckade outfiten efter den andra från SATC inspelningen. Och jag vill bara ha allt! Nja, kanske inte bröllopsklänningen. Kombinationen golfrutiga overknee-strumpor, statement tee och lång kappa är märklig men ändå gillar jag den. "Carries" nya
hårfärg föll jag inte för, blonde is better.


Bild People

Ingen vanlig dag..

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det älsklingens tjugofemårsdag!
Hurra Hurra Hurra ! Grattis Freddan.

Onsdag

image847




















- Lila klänning Gina Tricot
- Strumpbyxor Lindex
- Svarta skinnskor Vagabond



Varm i Chloé

image846 

Varma koftor att svepa om sig när man går till jobbet/skolan är ett måste nu när det börjar bli kyligt ute. Ett plagg som återkommer varje säsong och då är det värt att satsa på bättre kvalité. Har koftor i garderoben från flera år tillbaka som fortfarande håller formen. Dessa från
Chloé föll jag direkt för,
ser mysiga och sköna ut.

Tisdag

image845



















- Piké med golfrutor MQ
- Kostymbyxor STOCKH LM / MQ
- Svarta skinnskor Vagabond




Internutbildning

Andra tiotimmarsdagen på jobbet, därav det dåliga bloggandet. Efter jobbet idag var det säljutbildning med de andra kontoren i rörelseområdet. Egentligen var det tänkt att jag skulle åkt iväg i november på två dagars utbildning men istället blev det tre intensiva timmar. Förutom alla nyttiga tips man fick var det kul att träffa de andra anställda, många nya ansikten. Nästa vecka träffas alla igen då Framtidsgruppen har möte.

Nu blir det kladdkaksbak inför kalaset imorgon. Älsklingen fyller tjugofem år och det ska firas med släkten.

Måndag

image843


















- Svart, ribbat linne Filippa K
- Senapsgul kofta Mango
- Jeans Nudie
- Lackväska MQ
- Skinnskor Vagabond




Golf

Gårdagskvällen kalas blev lyckad. Åt urgod smörgåstårta och hade trevliga samtal. Eftermiddagen har tillbringats på golfbanan med pojkvännen och svärmor. Jag fick snällt gå vid sidan när de andra spelade eftersom jag inte har grönt kort än. Funderar starkt att ta lektioner till våren men vi får se. Precis sett på Ensam Mamma Söker och nu blir det film innan det är dags att sova. Mår tillräckligt bra för att gå till jobbet imorgon och tro det eller ej, jag ser fram emot det.

Adidas by Stella Mc

image842

Adidas samarbete med Stella McCartney har resultaterat i flera lyckade sportkollektioner. Bekväma och funktionella plagg fast med en edge. Till våren släpps en ny kollektion som nyligen visades i London. Jersyshorts, hoodies och parkas ska vi bära under vårens joggingrundor. Gärna för mig!

Kalas

Om en stund kommer Freddans familj hit på kalas för att fira min älskling som fyller tjugofem nästa vecka. Blir ingen större tillställlning idag utan bara god mat, dryck och trevligt sällskap. Städat och fixat hela eftermiddagen så nu skiner hela lägenheten. Har även bakat blåbärscheesecake till efterrätt efter ett tips från Katta. Luktar gott och den ser himla god ut. Spännande att prova nya recept, vet aldrig hur det kommer smaka.


Lördag

image841

















- Tee med tryck Gina Tricot
- Kjol American Apparel
- Leggins Gina Tricot
- Guldhalsband med hjärta
- Pumps Nilsson




Open back

image840

Toppar och klänningar som visar ryggen kan vara riktigt snyggt. Men kräver en annars mer påklädd "framsida" för annars är det lätt att det blir för mycket. Ser mig i dessa
plagg tillsammans med strumpbyxor och high heels. Och som pricken över i:et, en solbränd rygg.

Bättre idag

Mår bättre idag och jag gick upp tidigt för att gå till jobbet men kroppen sa nej. Var tvungen att gå och lägga mig igen. Chefen tyckte det var bättre att jag stannade hemma och kurerade mig och jag mår faktiskt bättre nu. Den sprängande huvudvärken är borta. Annars har jag legat i soffan och kollat på filmen På Smällen. Perfekt en dag som denna.

Ikväll blir det fredagsmys med Idol och tacos. Har en intensiv dag framför oss imorgon och då måste jag vara fit for fight igen.

Best dressed

image839
Det är ny vecka vilket innebär att veckans bäst klädda enligt Vogue listas. Toppar listan gör skådespelerskan
Camilla Belle i klänning från 3.1 Phillip Lim. Andraplatsen tar Kate Moss hem med sin outfit från Chanel och Marc Jacobs, och på tredje plats hittar vi Lauren Davis i en Nina Ricci klänning.

Höstjackan

image838
Igår åkte nya höstjackan på. Kände att det var dags att hänga in linnekavajen i garderoben. Denna kommer från Gina Tricot, och jag gissar att jag inte kommer vara de enda på stan med den. Bra pris och lagom tjock. Gillar capemodellen.

Host host

Hemma från jobbet idag för att kurera mig. Hostat och varit förskyld hela veckan. Var nära att gå hem från jobbet igår men jag uthärdade de sista timmarna. Den intensiva helgen och få timmars sömn har nog bidragit till att jag inte känner mig helt ok. Tagit det lugnt idag, legat i soffan och tittat på film, druckit thé och ätit clementiner. Tror kroppen behövde en ledig dag när man inte gör något vettigt alls. Om jag inte ska ta och lägga mig och läsa i nya boken. Vila är bästa medicinen.

SJP

image837

Är det sant? Kommer Carrie och Mr Big att gifta sig i Sex and the City filmen? Bilden talar iaf sitt tydliga språk. Spännande
bröllopsklänning; lager-på-lager, lång brudslöja och vita rosor. Känns som en Carrie-klänning.

Jag ska definitivt boka in biopremiären i almanackan, kommer bli årets höjdpunkt!

Onsdag

image836


















- Vit piké Gant
- Topp med golfrutor Sisters
- Jeans Nudie
- Skoletter i skinn Din Sko




På Milanos gator

image835
Härliga och inspirerande
streetchic bilder från Milano. Vill också gå runt i korta skjorts men såhär års är det inte tänkbart. Men inspireras kan man göra
året om, och drömma.

Blusar

image834
En söt blus är aldrig fel och för min del är den perfekt att använda på jobbet. Stilren men inte för uppklätt. Dessa tre godbitar från Asos är jag sugen på att klicka hem, iaf en av dem. Kan inte bestämma mig för vilken. Tips!

Tisdag

image833
















- Piké med golfrutor MQ
- Cremefärgad kofta MQ
- Jeans Nudie
- Svarta skinnskor Vagabond





Måndagstrött

Hemma sent igår efter en intensiv helg. Imorse när klockan ringde var det lockade att bara trycka av och sedan somna om. Kändes som jag precis gått och lagt mig. Men jag uthärdade dagen på jobbet trots min hesa hals, mördande skoskav och en början till förkylning. Klaga klaga. Ska fortsätta knapra på halstabletter imorgon och hoppas att det går över, orkar inte bli sjuk igen.

Lördagens

image830

















En sen dagens från lördagens festligheter.
- Klänning Asos
- Armband Snö
- Svarta pumps Nilsson