Varberg

image777

Är det inte vackert? Apelviken med sin kilometerlånga sandstrand, Kusthotellet och Kåsa, Kallbadhuset och Varbergs fästning. Vilka minnen . .

Packat och klart

.. inflytten flytten imorgon. Bara kläderna kvar, det svåraste till sist. Kommer inte på långa vägar kunna få med alla plagg som hänger i garderoberna. Alla tjocka koftor och andra vintertröjor får jag ta med en annan gång. I och med flytten har jag fått slängt en massa som legat och tagit plats. Hittade gammal kurslitteratur från universitet som ligger uppe på nätet för försäljning. Känns bra att jag fått rensa lite, för det behövdes.

Nu blir det thai-takeaway framför tvn. Härligt. Måste försöka komma i säng vid normal tid ikväll för vi kommer åka tidigt imorgon. Många mil att köra. Hej då bästkusten(!)

Blonda hårsvall

image776


Jessica Alba och Hillary Duff har gått från brunett till blondin. På Teen Choice Awards dök båda upp i frisyrer med ljusa slingor. Tycker Jessicas hår verkligen fick ett lyft men Hillarys ser bara slitet och tråkigt ut. Vad tycker ni?


Fredag

image775
















Dagen ägnas helt åt packning inför morgondagens flytt till andra sidan landet.
- Bomullstopp Filippa K
- Rosa velourshorts Gina Tricot



Färgade strumpbyxor

image773image774
Jag har inte riktigt bestämt mig vad jag tycker om höstens trend, färgade strumpbyxor. Är nog mer för neutrala färger. Lila och rosa går helt bort för mig men senapsgula och bruna strumpbyxor kan jag tänka mig i höst. Ovanstående kommer från H&M under kostar under hundralappen. Bra pris!

Best dressed

image772
Det är ny vecka vilket innebär att veckans bäst klädda enligt Vogue listas. Toppar listan gör tjeckiska supermodellen 
Hana Soukupova i klänning från Erica Davies. Andraplatsen tar Maria Sharapova hem med sin Nikeklänning, och på tredje plats hittar vi Amber Valletta i klänning från Ossie Clark.

Cashmere jacket

image771
Gillar den här vinterjackan i cashmere från
Stella McCartney. Lite väl dyr för min del, men drömma kan man alltid göra. Liknar faktiskt vinterjackan jag köpte för någon vecka sedan, iaf samma färg, modell och dubbelknäppning.

Hårinpackning

image770

Jag är på jakt efter en bra hårinpackning. Är nyfiken på Redkens Heavy Cream i serien
All soft, vilken har fått bra recensioner. Någon som testat dem eller har tips på andra bra hårinpackningar?

Kvällsunderhållning

image769


Höst betyder inte bara mörkare dagar och regn utan även en hel del bra program på tv. Långköraren Top Model är tillbaka på trean och svenska serien Sjukhuset hade premiär igår. Tv-hösten har börjat bra och mer är att vänta, själv ser jag fram emot USA premiärerna av Greys Anatomy och Desperate Housewives.


Tisdag

image767


















- Svart, ribbat linne Filippa K
- Storskjorta Asos
- Jeansshorts H&M
- Vita tygskor Converse



Sista fikan

En tråkig sak som följer med flytten är att de flesta av vännerna kommer bo X mil bort. Alla mysiga fikastunder på stan är ett minne blott. Nu kommer det bli mer sällan och det är tråkigt. Men igår hade vi en sådan där lång-lång-fika i Göteborg. Gick både en och två timmar. Mycket skvaller, skratt och god fika, precis så det ska vara. Om si sådär en månad ses vi alla igen och då är det "Ladies Night" som gäller. Ser så fram emot det.


Teen Choice Awards Fasion

image766

Igår hölls den årliga
Teen Choice Awards-galan. Priser i kategorier så som "Liplock", "Female Hottie" och "Summer TV Show" delades ut. Kvällens värdar var Nick Cannon och Hillary Duff.

Vad kändisarna har på sig är minst lika uppmärksamma som vilka som kammar hem priserna. Mina personliga favorit är Jessica Albas solgula klänning, härligt somrig. Andrea Bowen från Desperate Housewives visar även hon att gult går hem på röda mattan. The Hills - Audrina Patridge bär upp sin paljettbeströdda lbd med bravur. Till det, matchande heels och röda läppar. Bubbelgumssöt var Keke Palmer i vit klänning och rosa pumps.

Måndag


Uppe med tuppen imorse för ett sista besök (?) hos min frisör.
- Vit tunika Vero Moda
- Leggins Gina Tricot
- Jacka Monki
- Ballerinas med rosett Vagabond

Den lilla vita

image763
Vitt är sommarens färg nummer ett, och snyggt mot en brunbränd hud. På vintern är det lätt att se blek ut i denna ljusa färg. Inte helt oväntat bär kändisar som
KristinMischa och Claire vita klänningar så fort solen tittar fram. Tre olika, men lika söta modeller.

Löneshopping

image762
Gårdagens shoppingrunda på ZARA resulterade i två basplagg i höstiga färger. En beige kofta i behagligt material med två små fickor längst ner. Har redan flera liknande koftor i garderoben men den här typen av plagg kan man aldrig ha för många av. Den grå toppen i bomull/angoraull kommer användas både till koftor eller precis som den är, med ett linne under.

Ser en lång framtid tillsammans med båda plaggen.

Familjedag

Sista helgen innan flytten nästa vecka. Har tillbringat dagen med familjen, minus lillebror som är utomlands på semester. Besökt Kungsmässan där det som vanligt blev shopping på ZARA. Lite basplagg och en klänning till ett bröllop som jag ska på senare i höst. Skönt att redan klädsel och skor klara. Efter shoppingturen var vi och tittade på fotboll. Kvällen tillbringas framför tvn tillsammans med en bra film, lutar åt Bring it on again. En film man kan se flera gånger utan att tröttna på.

Lördag

image761

















- Rosa piké MQ
- Kofta H&M
- Jeans Nudie
- Ballerinas med rosett Vagabond
- Neonrosa nagellack Depend



Shoes

image760
Höstens trend lack gäller även på skor och som gammal student vill man gärna hitta godbitar till bra pris. Hos
Wedins finns dessa två lackpumps för under fyrahundra kronor. Det är inte farligt. Den med lägre klack till vardags och de högklackade när det är fest. Eller varför inte tvärtom?

Fredag


- Vitt, ribbat linne Filippa K
- Jeanskjol French Connection
- Scarf Gina Tricot
- Guldsandaler med flätade remmar Bianco
- Neonrosa nagellack Depend

Fikaväder

Mötte upp två vänner för en fika i det regn regniga vädret. Vi var visst inte de enda som skulle spendera eftermiddagen inomhus med en kopp kaffe, halva Varberg tänkte samma sak. Gick knappt att få någon plats, förvånande eftersom det är dagen innan lönen kommer.

Lika trevligt som alltid att träffa tjejerna, för sedan när jag flyttar blir det inte lika ofta. Det kommer bli många resor tvärs över landet för att träffa tjejerna, inga mil stoppar oss.


Vänner

image757
I gymnasiet gick jag och mina närmaste tjejkompisar i samma klass, umgick varje dag, både i skolan och på fritiden. Efter studenten lämnade en efter en Varberg för studera på annan ort. Idag bor alla i olika städer, vissa studerar fortfarande medan andra tagit examen och börjat jobba. Tänk vad som kan
hända på bara några år.

Torsdag

image755















Ska snart ut i regnet för att träffa några vänner över en fika.
- Svart, ribbat linne Filippa K
- Senapsgul kofta Mango
- Jeans Nudie
- Ballerinas med rosett Vagabond
- Neonrosa nagellack Depend



Siden

image754












ingva; melero är för mig ett helt okänt märke, men värt att titta närmare på. Alla plagg är i finaste siden, vilket går att använda både till vardags och fest. Linnet i svart och vitt är verkligen sött, med strumpbyxor till går det säkert att använda som klänning. Priset är däremot inte lika tilltalande. Dyrt!



Best dressed

image753
Vogue har återigen listat förra veckans bäst klädda och vinnaren blev VS-modellen
Karolina Kurkova i en långklänning från Missoni. På andra plats hamnar Charlize Theron i en klänning från Stella McCartney. Trea på listan blev danska Helena Christensen i en klänning av okänt märke.

Morgonpromenad

Imorse trotsade jag och en vän det tråkiga vädret och drog ut på en 1,5 timmes morgonpromenad. Laddade batterierna med en frukost på stan. Varma bagels med cream cheese och thé, himla gott. Lite onsdagslyx!

Nu, dusch och sedan lunch. Sedan fortsätter fixandet här hemma, mycket som ska rensas bort och slängas innan flytten.

Tisdag

image752


















Skön och avslappnad klädsel idag.
- Vit skjorta Topshop
- Avklippta jeansshorts Fornarina
- Vita tygskor Converse



Sensommarlook


image751
Söta klänningar tillsammans med boots och bara ben syns allt oftare.
Kate Hudson bär upp denna outfit på snyggt sätt, ena dagen med t-shirtklänning och andra med en storskjorta. Perfekt senare i höst när det börjar bli för kallt med helbara ben.

Basics needs

Idag har jag gjort tidernas reafynd, tack vare tips från Amanda. Två bastoppar, en vit och en svart, från Petit Bateau för 23,50 kr/styck. 70% sommarrea och med koden "Modette" får man ytterligare 20%. Otroligt billigt!

Skinnjeans

image749
Lack och skinntrenden spås bli stor i höst, både på kläder och accesoarer. Har redan införskaffat en
lackväska och kan tänka mig ett par handskar, men kläder, nja. För de som vågar har Cheap Monday ett par fuskskinn-jeans för några hundralappar. Jag står över.

Måndag

image748

















Första dagen på semestern.
- Blommig tunika KapAhl
- Leggins Gina Tricot
- Ballerinas med rosett Vagabond




Bartömning

Gårdagens utgång med tjejerna på banken blev lyckad. Träffades hemma hos S som nyligen flyttat in i ett hus, som jag för övrigt blev kär i. Varenda inredningsdetalj hade en tanke bakom och färgsättningen var precis min stil. Senare på kvällen tog vi taxi in till Societén som hade bartömning. Mycket yngre folk eftersom åldergränsen hade sänkts, och mycket turister. Höll till på uteterassen eftersom det inte gick att vara inomhus utan att smälta bort.


Idag har jag och familjen varit i Göteborg, kollat på fotboll och besökt IKEA. Alla tillbehören till min nyinköpta garderob fanns inte i lager vid förra besöket men idag hade vi mer tur.


Heaven & Earth

image747
Supersöta plagg från nya märket Heaven & Earth finns uppe hos Asos. Härliga klänningar i ljusa bomullsmaterial. Gillar de söta detaljerna som känns lagom. Spetstyg och små knappar som gör det lilla extra.

Lördag kväll

image744
Ikväll är det utgång med några på jobbet, först hem till en av tjejena
 och sedan bartömning på Societén.
- Blus Zara
- Shorts Zara
- Guldhalsband med hjärta
- Armband Snö
- Röda pumps Scorett

Kräftskiva

Igår kväll var det kräftskiva med familjen, och för min del, firande att semestern har börjat. Den inglasade altanen var pyntad till max med ljuslyktor och serpentiner i alla dess färger. Åt havskräftor och drack gott. En trevlig kväll.
Om en stund åker jag och en vän till Göteborg för att gå i affärer och kanske shoppa något kul. Jag hoppas att den hemska rean är över och att höstkläderna kommit in. Känns som sommaren inofficiellt är över, hela veckan har varit regnig och grå. Typiskt höstväder.


Och skatten gick till..

image743

. . ett par ankelboots i skinn från Vagabond. En riktigt bra investering inför hösten. Föll direkt när jag såg dem i butiken och när de satt perfekt kunde jag inte låta bli att köpa dem. Lagom hög klack med tanke på min längd. Nöjd!

Fredag

image742


















Sista dagen på sommarjobbet.
- Blå/vit-randig topp Zara
- Jeans Nudie
- Halsband Efva Atling
- Heels Din Sko




Helrätt

image741

Klockren outfit som
Facehunter fotade under Copenhagen Fashion Week. Kombinationen, skjortklänning och höga klackar tilltalar mig verkligen. Härlig röd färg på heelsen. Och paraplyet såklart, sommarens accesoar nummer ett.
Köpenhamn imponerar mig, hittar den ena snygga outfiten efter den andra.

Torsdag

image740



















- Storskjorta ASOS
- Leggins Gina Tricot
- Ballerinas med rosett Vagabond



Baka kaka

Eftersom det är min sista vecka på jobbet är det min tur att bjuda på "torsdagsfika". Hitills har det bara varit godsaker varje gång och man vill ju inte vara sämre. Funderat länge på vad som skulle passa, vill ju bjuda på något som alla tycker om. Kladdkaka är ett säkert kort och något som jag älskar.

Stått och bakat hela kvällen, och nu luktar det choklad i hela huset. Ska bli gott med något sött imorgon eftermiddag, är alltid sugen vid den tiden på dagen.

Blusar

image739
Lindex har på den senaste tiden fått en riktig uppryckning och nu går det att hitta riktiga snygga plagg till bra priser. Min rosa
kofta som använts flitigt är köpt på Lindex. En söt blus är alltid användar och mixas och matchas
med många olika plagg.

Onsdag

image738


















- Vitt linne H&M
- Randig blus H&M
- Jeans Cheap Monday
- Halsband Efva Atling
- Ballerinas med rosett Vagabond



Puh

Tokstressig dag på jobbet, en man kort och tio gånger mer att göra än vanligt. Ingen bra kombination alls. Om jag inte fått i mig kaffe på eftermiddagsfikan hade jag inte orkat. Precis innan stängning fick jag en kund som tog en timma, och det är länge. Allt löste sig tillslut efter mycket krångel. Kunden ska alltid ha rätt men ibland får man faktiskt ge med sig om man vet att man har fel, men vissa gör ändå inte det.

Mötte upp några vänner för en fika efter jobbet, satt ute i kvällssolen ändå tills caféet stängde. Lite tid men väldigt mycket att prata om. Söta Lukas som redan blivit fem månader underhöll både oss och övriga gäster.

Best dressed

image736

Vogue har listat veckans bäst klädda och den här gången är det skådespelerskor som varit mest stylish. Toppar listan gör Claire Danes i en klänning från Stella McCartney. På andra plats återfinns Nicole Kidman i en Pradaklänning. På tredje plats hittar vi Kate Bosworth i en klänning från Jil Sander.

Tisdag

image735














Efter jobbet blir det fika med vännerna.
- Vitt linne H&M
- Topp Filippa K
- Vippig kjol H&M Trend
- Leggins Gina Tricot
- Halsband Madebyme
- Tygskor Skopunkten



Ordning&Reda

image734
En ny kallender är vad som behövs inför hösten. Den rosa i läder hade inte varit fel, gärna tillsammans med ett pennfack i samma färg.
Ordning&Reda har många höstnyheter som tilltalar mig, metallictrenden är tydlig i sortimentet. Mycket silver, guld och glänsande färger.

Sista veckan på jobbet

Idag går jag in på min åttonde och sista vecka på sommarjobbet. Kan knappt förstå att det gått två månader sedan jag började på banken, känns som jag precis började. Har trivts jättebra både med arbetskamrater och själva jobbet, säkerligen en orsak till att tiden flugit iväg. När jag slutar på fredag eftermiddag väntar två veckors semester innan "riktiga" jobbet börjar i Karlskrona.

Måndag

image733




















- Blommig klänning H&M
- Guldhalsband med hjärtberlock
- Ballerinas med rosett Vagabond



Sweather dress

image732










Härlig sweater dress från
MCQ. Perfekt längd för att användas som klänning tillsammans med strumpbyxor och höga stövlar. Grått och rosa är dessutom en söt färgkombination. Nu vill jag hitta ett budgetalternativ till denna dyrgrip.



Bye bye

image731
Jag och mitt hjärta i lördags.

Nu är jag ensam igen.
Saknar.

Omväxlande

Vädret har verkligen varit lustigt idag. I eftermiddags när jag och Freddan var en sväng på stan var det strålande sol och riktigt varmt. Satt ute på klipporna åt och glass. Bara en kort stund senare öste regnet ner och åskan mullrade en bit bort.

Varit ute och ätit middag med familjen, efterråt skulle vi spelat minigolf men eftersom vädret inte tillåter utomhusaktiviteter får det bli en annan gång. Hoppas att solen orkar leta sig fram imorgon, vår sista dag tillsammans innan Freddan åker hem igen.

Lördag

image729image730

Lördag; Vit topp Filippa K, linne i silke Zara, shorts Zara & ballerinas med rosett Vagabond

Lördag kväll; Linne H&M, blus Zara, kjol American Apparel & guldsandaler med flätsde remmar Bianco

Besök

Om en stund ska jag köra till stationen och hämta Freddan som kommer med tåget. Kom och tänka på idag att det är en månad sedan vi sågs senast. Har inga planer för helgen utan tar dagarna som de kommer, blir bäst så. Beror lite på vädret och just nu ser det inte lovande ut. Typiskt att det är högsommarvärme på veckodagarna men när man är ledig, då kommer regnet. Suck.

Tog en powernap när jag kom hem, de sista timmarna på jobbet var jag helt slut. Min kropp behöver sömn och det fick jag inte mycket av inatt. Well, kul hade vi iaf. Cara Mia var bäst, och jag kan säga att den är lika medryckande live som på radio.


Pink cover

image726
September månads absolut läckraste omslag är brittiska Vogue som pryds av ryska supermodellen
Sasha Pivovarova. Lovely fuschia klänning från Dior och snygg sminkning. Helt i min smak.

Fredag

image725















En mycket trött bloggerska idag.
- Vitt, ribbat linne American Apparel
- Kofta (Okänt märke)
- Jeans Cheap Monday
- Halsband Madebyme
- Ballerinas med rosett Vagabond



Torsdag kväll

image724



















- Halternecklinne H&M
- Silvershorts Mango
- Halsband Efva Atling
- Vita heels Din Sko



Schlagerfinal!

Härlig sommarkväll och om en stund kommer några vänner hem till mig innan. Vi ska på schlagertorsdag, sista för säsongen och passande nog kallar man kvällens tillställning för; schlagerfinal! Måns Zelmerlöv kommer och uppträder. Har satt "Cara Mia" på repeat, den låten lär spelas x antal gånger ikväll. Ska bli kul och höra den live.

Jobb som vanligt imorgon, men på fredagar stänger kontoret tidigt och det tackar jag för. Dessutom kommer Freddan och hälsar på i helgen.


Torsdag

image723


















- Klänning i bomull Lindex
- Skärp med rosett Lindex
- Halsband Efva Atling
- Guldsandaler med flätade remmar Bianco



Lackväska

image722
I lördags hittade jag den pefekta väskan, och det var kärlek vid första ögonkastet. Precis lagom stor för att få plats med alla nödvändigheter och i lack. Letat efter accesoarer i precis det materialet, däribland en väska. 499 :- kostade den, det kallar jag fynd!!

Onsdag

image720

















- Svart linne H&M
- Topp med spets Sisters
- Shorts Topshop
- Ballerinas med rosett Vagabond




Lovely

image718









Gult och grått är två färger jag aldrig använder tillsammans, fråga mig inte varför. Men kombinationen i den här ursöta
toppen är lovely och jag ska nog se över min garderob efter något liknande.

Klänningen i cream och metallic är inte fel den heller.


Best dressed

image717
Så var det dags igen för Vogue att lista veckans bäst klädda. Denna gången toppas listan av modellen
Agyness Deyn i en vintageklänning. Tvåa blev Diane Kruger i en klänning från Jean Paul Gaultier och tredjeplatsen gick till Kate Mara en klänning från Peter Som

Tisdag

image716


















Jobb och sedan fika med vännerna.
- Rosa piké MQ
- Shorts H&M
- Guldhalsband med hjärta
- Ballerinas med rosett Vagabond



Mygg

Jag säger bara; usch för alla mygg! Varit ute och grillat hos en kompis och jag hittade precis flera myggbett på både ben och armar. Det är synd att det inte går att sitta utomhus en fin kväll som denna utan att bli stucken överallt. Har till och med myggbett under min kofta, trodde man var säker med kläder på. Icke. Måste låta bli att klia men det är ju så svårt.

Måndag

image715


















Solen skiner och jag ska till jobbet, ingen bra kombination.
- Randig topp Lindex
- Shorts H&M
- Halsband med fyrklöver
- Ballerinas med rosett Vagabond


Modellsommar

image714

I veckan läste jag ut Lauren Weisbergers bok
Alla var där, och jag tycker den var underhållande. Inte samma klass som debutromanen men definitivt en läsvärd chic-lit. Nästa sommarbok blir Modellsommar, som baseras på den före detta supermodelen Paulina Porizkovas liv. Läsaren får en inblick i det glamourösa men hårda liv som en modell lever i. Något som jag själv är nyfiken och undrat över.


Bodegan

Det blev en lugn utgång igår. Först sallad och dricka ute hos Johanna och sedan bio inne i stan. Såg ungdomsfilmen Ciao Bella som utspelar sig kring Gothia Cup. Rolig handling och klassiska skämt, satt och skrattade högt emellanåt. Efter filmen blev det Bodegan som hade säsongsavslutning, synd för jag gillade verkligen stället men inte varit där tidigare i sommar. Skön stämning och go musik.

Lördag kväll

image713



















Kvällen bjuder på utgång med en kompis.
- Rosa babydollklänning ASOS
- Halsband Efva Atling
- Vita heels Din Sko



Like perfect

image712

Jakten på den perfekta trenchcoaten fortsätter och
denna från Asos
är nästintill perfekt. Härlig färg, passform och skärning. Rosettskärpet i midjan är pricken över i:et. Me like!

Lördag

image711



















- Klänning H&M
- Vit bikinitopp H&M
- Guldsandaler med flätade remmar Bianco



Simpsonize Me

image710




Jag har blivit simpsonajsad, ganska likt mig
måste jag säga. Eller vad säger ni?

Nyfiken?



PAX

Direkt efter jobbet (den lugnaste fredagen hitills) åkte jag och familjen upp till IKEA för att köpa garderober till mig. Behöver ha ett ställe att förvara alla mina kläder när jag ska flytta till Freddan, eftersom nuvarande utrymme inte räcker på långa vägar. Vill ha ordning omkring mig, även i garderoben. Helst ska allt hänga snyggt på galge efter typ av plagg; koftor, toppar, linnen osv. Och sådant kräver utrymme. Köpte tillslut ett garderobssystem ur PAX-serien i ekfanér. Blir ett besök till om några veckor eftersom allt inte fanns i lager.

Fredag

image709



















Finally friday och fint väder är utlovat. Härligt.
- Vit tunika Vero Moda
- Leggins Gina Tricot
- Vita heels Din Sko



Öken

Precis hemkommen från stan där jag varit och fikat med en kompis. Första kvällen på länge man kunde sitta ute utan att frysa, får ta vara på sådana här tillfällen. Annars har dagen gått väldigt långsamt. Inget som helst att göra på jobbet och det kändes som tiden kröp fram. I slutet var vi så uttråkade att vi åt resterna av "fredagsfikan" för att ha något att göra. Facebook och andra få-tiden-att-gå-aktiviteter användes flitigt idag.

Lipplumbers

image707

Har länge varit nyfiken på lipplumbers och igår klickade jag hem
Lip Injection från Too Faced som ska ge 20 procent fylligare läppar. Ska bli riktigt spännande och se om det ger resultat eftersom produkten fått blandad respons.

Torsdag

image706

















Långdag på jobbet och sedan fika med en kompis.
- Vitt, ribbat linne American Apparel
- Kofta Lindex
- Jeans Acne Hex Pure
- Ballerinas med rosett Vagabond



Page

image704image705

Vackra Eva Longoria har klippt att sitt långa hår till en axellång page och jag måste säga att jag gillar det. Klär henne riktigt bra. Samtidigt tycker jag hennes hår är så fint, så på ett sätt var det synd att klippa av det. Vad tycker ni hon passar bäst i, långt svall eller page?

Kunde inte låta bli att lägga märka till vigselringarna,
inte illa.

Höstlooks

image703

Inför hösten har Shopbop listat fyra olika "höstlooks"
Rebel Chic
Original Aesthete
Preppy Flirt
Uptown Girl

Jag är mest Uptown girl, fastnade för den söta koftan och tunikan. Men de söta preppyplaggen är inte fel de heller.

Vilken look är DU?

Onsdag

image702



















- Blommig tunika KapAhl
- Shorts Zara
- Halsband Madebyme
- Tygskor Skopunkten