Lördag

image1233
- Piké MQ
- Shorts Zara
- Ballerinas med rosett Vagabond

Wii Fit

Det härliga sommarvädret som vi hade för några veckor sedan kom tillbaka idag. Man tror knappt sina ögonen när termometern står på 16 grader redan tidigt på morgonen. Hade en väldigt trevlig gårdagskväll med Freddans syskon. Började med mat, öl och music quiz på ett ställe i stan. Efteråt gick vi hem till ena systern och spelade Wii Fit. Jisses vilken träningsverk jag har idag. Bättre hemma workout finns nog inte.Kan knappt röra mig och det lär inte bli bättre imorgon.

Dagen har bjudit på grillning och sol i sommarstugan. Efter lunchen spelade vi några hål på golfbanan och ett tag var jag riktigt nära att klara poängen för officiellt handikap. Men nära skjuter ingen hare och det är bara att försöka igen.

New colours

image1232

Den populära Rivierakjolen från Topshop nu finns i
flera färgkombinationer på webshopen. Men jag måste säga att den vit/blå/röda är snäppet finare även om jag inte skulle tacka nej till någon av dessa.

Fredagens

image1231
- Bomullstee Filippa K
- Chinos Stockhlm
- Blommig scarf Zara
- Ballerinas Vagabond

Music quiz

Solen skiner och det är helg. Kan det bli bättre? Firandet börjar på stan med music quiz och god mat med Freddans syskon och deras sambos. Inviger mina vita jeans, ett tecken på att sommaren snart är här. Bara brännan som fattas.

Må bästa man vinna!

Torsdag

image1230

- Klänning Lindex
- Skinnjacka Carlings
- Prickiga strumpbyxor Lindex
- Ballerinas Vagabond

Maxi

image1229

- Blommig maxiklänning
H&M
- Jeansjacka Topshop
- Väska Chloé
- Gladiatorsandaler Asos

Ebay fynd

image1228

Underbart söt klänning i bomull. Ibland kan Ebay vara en riktig guldgruva men det gäller att leta för att hitta fynden. Invigningen blir nog på mina vänners 25-årsfest om några veckor. Räknar med fint väder då.

Onsdag

image1227
- Bomullsskjorta Gant
- Chinos Stockh lm
- Ballerinas Vagabond

Blonde glam

image1226

Jag är nyfiken på Redkens serie
Blonde Glam som är speciellt framtagen för oss blondiner. Ska till frisören imorgon och slinga håret och då vore det perfekt att hitta produkter som bibehåller färgen. Någon som testat?

Ny kategori

Att ligga i soffan och läsa en riktigt bra bok är oslagbart. Men ibland finns varken ork eller tid att hitta nästa godbit i djungeln av böcker. Chiclit? Deckare? Biografi? Valen är många. Därför kommer jag i min nya nya kategori I bokhyllan ge er läsare tips på böcker som jag fastnat för.


Måndag

image1224
- Rosa piké MQ
- Jeans Acne Hex Radison
- Silvriga sneakers Lacoste

Mors dag

Idag är det våra Mammors dag och jag önskar jag kunde åka hem men tyvärr är 30 mil för långt att åka. Får fira min mamma när jag ska till västkusten om några veckor. Om en stund ska jag och Freddan till hans mamma för att grilla. Alla syskonen på plats även den nyblivna mamman men lillkillen stannar kvar på sjukhuset. Var och besökte dem igår. Sikken liten bebis, minsta jag sett. Låg och sov på pappas bröst under hela besöket.

Hoppas kunna komma iväg till golfbanan ikväll. Provade nya klubbor idag som jag förälskat mig i. Om det är tack vare klubborna eller min teknik som gjorde att det gick så bra vet jag inte. Återstår att se om några timmar.

Bokreleaser

image1223
Det börjar snart bli dags för en ny bokbeställning. Håller just nu på och läser Champagneflickan: en svensk strippa berättar, mycket intressant läsning.
Det är många spännande bokreleaser på gång, bland annat från
Camilla Läckberg och Jens Lapidus. Jag fullkomligt älskade deras tidigare böcker så förväntningarna på de nya är höga.

Bild Adlibris

Flera favoriter

Oj det var svårt att välja ut favoriter ur kvällens starka startfält. Var låt har sin charm faktiskt. Såklart hejar jag på Sverige men även Armenien och Norges bidrag är bra. Tycker Urkrainas låt växer efter varje lyssning och det blir en tuff konkurrent till Perelli. Svårt att sitta still i soffan när man hör låten, väldigt medryckande och säkerligen en blivande hit.

Ser nu att omröstningen ska starta, bäst att återngå till tvn.

Heja Sverige!

Lördag

image1222
- Tunika Only
- Strumpbyxor Lindex
- Silvriga sneakers Lacoste

Tidig tvätt

Offrade en av veckans två sovmorgonar för att tvätta. Klockan sju imorse ringde klockan och då var det bara att stiga upp och bege sig mot tvättstugan. Lade in två maskiner och sedan åkte jag och Freddan iväg och köpte nybakade frallor till frukost. Underbart gott. Nu ska vi till stan och springa i affärer. Solen skiner och det ser ut att bli en fin dag. Blir även ett besök på sjukhuset för att hälsa på Freddans syster som fått barn. Ett litet mirakel som har gått igenom mycket.


Fredag

image1221
- Rutig skjorta Lindex
- Jeans Acne Hex Radison
- Skor Converse

Vit dröm

image1220

Detta måste vara nästintill den mest
perfekta klänningen jag sett. Assymetrisk skkärnig, vippiig kjol, volanger. Ja ord är överflödiga. 
En drömklänning om du frågar mig.

Bild Getty Images

Torsdag

image1219
- Transparent blus Zara
- Jeans Nudie
- Skinnjacka Carlings
- Ballerinas Vagabond

Pink & white

image1218

- Blommig blus
Lindex
- Bomullskjol Lindex
- Armband Disney Couture
- Gladiatorsandaler Din Sko

Chinos


image1217

Överallt talas det just nu om chinos. Någon har även kallat dem de nya jeansen. Bär dem antingen ledigt uppkavlade tillsammans med tygskor eller tillsammas med skorta för en mer välklädd look. Mangos webshop har flera snygga varianter, bland annat de hypade i
beige som jag var för sen med att beställa. Annars är dessa i rosa väldigt söta. Men med en röd topp till? Nja..

Onsdag

image1215
- Grått, ribbat linne Filippa K
- Klänning Lindex
- Leggins Gina Tricot
- Ballerinas Vagabond

Nypremiär

Äntligen är det nypremiär av Gossip Girl. Som jag har längtat. Men först blir det mat. Inte fått i mig något sedan lunch då jag hade golfträning direkt efter jobbet och sedan gick jag nio hål på banan.

Ikväll ska jag lyxa till det med en daimstrut som ligger i frysen och väntar på mig. Glass och Gossip Girl är en klockren kombination.

Summer wedding

image1214


- Blommig klänning i silke
Alexander McQueen
- Cashmerescarf Bajra
- Väska Lanvin
- Heels Christian Louboutin

Måndag

image1213
- Tunika Zara
- Jeans Nudie
- Ballerinas Vagabond

Ingen vinst

Det blev ingen vinst för Freddan och svärfar i dagens golftävling även om de spelade bra. Däremot fick jag en fyra timmars promenad som fortfarande känns i benen. Efter tävlingen åkte vi och köpte hamburgare från Max. Ingen av oss hade ätit någon lunch och jag var både trött och hungrig. Blir hängig när jag inte får mat och nu när vi gått så långt och gjort av med en massa energi kände jag av det ännu mer.

Imorgon efter jobbet är det ett besök i motionsspåret som gäller. Blivit sisådär med löpningen på sistone och det är dags att jag tar tag i träningen igen.

På semestern..

image1212

.. vill jag sola i denna randiga bikini från
Juicy Couture. De små detaljerna som den lilla volangkanten och tennismärket på rumpan är ju underbara.

Heldag

Har varit på golfbanan hela dagen och det är en trött bloggerska som nu satt sig i soffan. I ugnen står en hemmagjord pizza som är klar om några minuter. Ska bli så gott med mat, bara ätit frukost idag. Till efterrätt blir det pekannöt- och kolapaj som jag hört ska vara god. Lite lördagslyx med dessert efter maten.

Slog längsta slaget hitills med drivern idag. Annars gick spelet upp och ner, även om jag i överlag spelar bättre nu än för bara några veckor sedan. Imorgon blir det golfvila då Freddan och svärfar ska tävla tillsammans. Förra gången lyckades de vinna hela tävlingen.


Best dressed

image1211
Vogue har listat veckans bäst klädda, och toppar listan gör Jennifer Connelly i en klänning från Balenciaga. På andra plats återfinns Wendi Murdoch i en Christian Lacroix haute couture och på tredje plats hittar vi Kate Mara i en klänning från Zac Posen.

Fredag

image1210
- Blus med puffärmar Topshop
- Chinos Stockhlm
- Ballerinas Vagabond

Färgglad på beachen

image1209

I sommar vill jag glassa runt på beachen i en färgsprakande bikini. Dessa från
H&M uppfyller alla kriterier. Och för 98 kr per del kostar det inte skjortan att beställa båda. Behöver faktiskt några nya bikinis till semestern i sommar.

Morgonspinning

Började dagen på bästa sätt, med en timma långt spinningpass. Tog emot att gå dit men när passet var över kändes otroligt skönt. Skulle egentligen springa en runda efter jobbet men kände att kroppen inte var redo för två tuffa pass på en dag. Istället blev det en runda på golfbanan. Behövde öva på det jag och tränaren gick igenom på tisdagens lektion. Fick även en hint att jag har teoriprov nästa vecka och mina förberedelser inför det är minst sagt obefintliga då boken fortfarande är oöppnad.

Torsdag

image1208
- Klänning Gina Tricot
- Prickiga strumpbyxor Lindex
- Ballerinas Vagabond
- Skinnjacka Carlings (ej bild)

Superhero

image1207
- Superhero tee
Luella
- Blommig volangkjol Gina Tricot
- Kavaj Topshop
- Sandaler Miu Miu

Onsdag

image1206
- Vitt, ribbat linne Filippa K
- Topp Sisters
- Jeans Nudie
- Ballerinas Vagabond

Innan loppet

image1205

Några minuter innan start.
Klädd i löparjacka- och byxor, keps och skönaste joggingskorna från Asics

Vårruset

Sprang Vårruset i Växjö igår. Över femtusen tjejer i alla åldrar sprang eller gick de fem kilometrarna runt den vackra sjön. Vädret var perfekt, precis lagom varmt. Ställde mig i en startgrupp långt fram för att slippa trängas i starten men trots det blev nästan stopp när startskottet gick. Efter någon kilometer blev det bättre och man slapp oroa sig för att springa på någon.

Kom i mål på en helt Ok tid, lite över trettio minuter. Nu såhär efter loppet är jag ännu mer peppad inför Tjejmilen, ser verkligen fram emot att springa den. Då får jag också sällskap av två vänner vilket gör det ännu roligare. Kommer bli en riktig tjejhelg i Stockholm.

Tisdag

image1204
- Vitt, ribbat linne Filippa K
- Cremefärgad cardigan Zara
- Jeans Nudie
- Väska Esprit
- Ballerinas Vagabond

Runt sjön

Så var Vårruset avklarat.

Och tiden, 32-34 minuter . .

Skriver mer imorgon. God natt !


Söndag

image1203
- Blommig klänning KapAhl
- Ballerinas med rosett Vagabond

En aning röd

Tillbringade hela gårdagen utomhus i det fina vädret. Gick en golfrunda på morgonen där jag satte nytt rekord och får du avancera till nästa nivå. Hoppas kunna gå ut på stora banan ikväll när det inte är så mycket folk ute.
Resten av dagen solade vi och hade det gott i sommarstugan. Fick mycket färg även om jag är en aning röd så det blir att smörja in sig idag. Brukar vara slarvig med det när solen tittar fram på vårkanten.

På kvällen grillade vi hos svärmor. Kunde sitta ute på altanen till sent på kvällen utan att frysa. Och det bästa, inga irriterande mygg!

Vippigt värre

image1202
Gina Tricot har verkligen fått sig ett uppsving och det går nu att hitta snygga plagg i bra material. Denna skapelse med hög midja och vippig modell är helt i min smak. Lovely till ribbat linne och vita tygskor.

Lördag

image1201
- Bomullspiké Gant
- Shorts Zara
- Väska Esprit
- Ballerinas med rosett Vagabond

19 grader

19 grader varmt klockan tio på morgonen. Det är otroligt! Vågar man säga att sommaren är här? Känns nästan så när man tittar ut genom köksfönstret och ser grannarna ligga ute och sola. Började dagen med nybakade frallor som Freddan varit och köpt. Riktig lördagslyx!

Idag ska jag försöka få lite färg på min bleka kropp. Bikinin åker med till sommarstugen tillsammans med några veckotidningar och en ny bok som jag tänkte börja läsa idag. Men först blir det en runda på golfbanan.

Igår, idag, imorgon

Denna roliga utmaning har jag hittat hos flera bloggar. Och självklart var jag tvungen att anta den:

För 5 år sedan...

Bodde jag hemma hos mina föräldrar och arbetade på coffeeshop.  Trivdes bra på jobbet men suget efter att studera vidare fanns där hela tiden.  Så jag sökte in till ett ekonomiprogram på universitet och kom in.


Samma år blev jag tillsammans med världens underbaraste kille.

För 3 år sedan...
Tog mitt pick och pack och flyttade till England. Där fortsatte studierna och det var en upplevelse jag aldrig kommer att glömma. Utvecklade språkkunskaperna och träffade många trevliga människor från jordens alla hörn.

  

För 1 år sedan...

Tog jag min magisterexamen efter en minst sagt tuff termin på Handels.

  
För 3 månader sedan...
Började jag min träning inför Tjejmilen. Var kallt och jobbigt i löparspåret men Freddan fick mig att aldrig ge upp.

Igår...

Efter jobbet gick jag på stan och åt isglass.


Imorgon...

Ska jag spela golf och bättra på solbrännan.


Om ett år...
Har jag och Freddan förmodligen flyttat till ett större boende.


Fredag

image1200
- Bomullstee Filippa K
- Blommig scarf Zara
- Chinos Stockhlm
- Ballerinas Vagabond

Piggelin

Vilken värmebölja vi haft idag. Underbart, och det ser ut att fortsätta hela helgen. Efter jobbet blev det glass och promenad. Var sugen på mjukglass men kön till glasstället var så lång att det fick bli piggelin istället. Var skönt att komma ut, kände att jag behövde frisk luft efter att ha suttit inomhus hela dagen.

Har precis ätit tacos och nu tänkte vi plöja igenom några serier som vi missade i veckan. Ibland räcker tiden helt enkelt inte till och då är det perfekt att kunna se allt i efterhand.


No air



Tell me how I'm supposed to breathe with no air
Can't live can't breathe with no air
It's how I feel whenever you aint there
Theres no air no air

Underbar låt!

Torsdag

image1199
- Bomullstee Filippa K
- Stickad klänning Gina Tricot
- Leggins Gina Tricot
- Ballerinas Vagabond


Ljusare tider

Det är otroligt vad man kan hitta på mycket efter jobbet såhär års. För bara några månader sedan blev det mörkt redan innan man slutade och då fanns varken ork eller lust att hitta på något roligt. Därför försöker jag göra så mycket jag kan av dagen under de ljusa månaderna på året. Att det dessutom är så fint väder gör att jag vill vara utomhus så mycket som möjligt. Veckan har både bjudit på löparturer i motionsspåret och flera besök på golfbanan.

Imorgon blir det ytterligare 7-8 kilometer i slingan som uppvärmning inför
Vårruset på måndag. Måste nu bara bestämma mig vilken startgrupp jag ska börja i. Beror helt och hållet på hur snabbt jag tänker springa de fem kilometrarna. Det blir att fundera på efter morgondagens pass, det sista innan loppet går av stapeln.

Hett

image1197

Kombinationen, visa mycket hud och samtidigt se elegant ut, är en konst i sig. Men om det är någon som klarar det är det
Gisele Bundchen. Titta bara hur hon bär upp sin vågade galaklänning med bravur. Och vilken klänning dessutom. Älskar den djupa skärningen i ryggen.
Bild Getty Images

Tisdag

image1196

- Randig blus H&M
- Cremefärgad kofta MQ
- Jeans Gina Tricot
- Ballerinas Vagabond

Sommar & regn

image1195


- Blus
Topshop
- Blommig kjol Topshop
- Rosa gummistövlar Asos
- Armband med "Dream"-buskap KyssJohanna

Måndag

image1194

- Topp Stockhlm
- Jeans Nudie
- Halsband Efva Atling
- Ankelboots i skinn Vagabond

Sextio mil

Är tillbaka i Karlskrona efter några härliga dagar hos föräldrarna på västkusten. Nu är det slut på ledigheten och imorgon väntar jobbet igen. Inget jag ser fram emot alls, hade gärna varit ledig några dagar till men sådan tur har jag inte. Får istället se fram emot semestern i sommar även om det känns avlägset just nu.

Blev som sagt inget "majande" i torsdags då det spöregnade hela dagen men i eftermiddags tog vi bilen och åkte iväg på picknick. Besöker samma ställe varje år och idag var inget undantag. Solen stod högt på himmeln och det var varmt nog att sitta under bokträden i t-shirt och dricka kaffe.


ELLE

image1193

Söndag och solen skiner för fullt. Senaste
ELLE blir dagens nöje. Ser att mina bleka fossingar behöver få lite färg efter att ha gömt sig i stövlar hela vintern.
Visst är det härligt att bara kunna ta på sig sandaler när man ska ut. Men det bästa är väl att gå barfota på gräsmattan. Det är sommar för mig!

Best dressed

image1192

Vogue har återigen listat förra veckans bäst klädda. Vinnaren blev skådespelerskan
Rinko Kikuchi i en Yves Saint Lauren haute couture. På andra plats hamnar Anh Duong i en klänning (också) från Yves Saint Laurent. Trea på listan blev Lake Bell i en Marchesaklänning.

Lördag

image1191
- Rutig klänning Zara
- Leggins Gina Tricot
- Skinnjacka Carlings
- Ballerinas Vagabond

Fotboll

Är proppmätt efter lax- och potatismiddagen. Smällde dessutom i mig en kolapaj efteråt och det skulle jag inte gjort. Efter fotbollen som vi ska åka och titta på om en stund, får det bli en promenad. Annars är ju en tripp till golfbanan lockande. Slå en boll eller två.

Vädret är lika strålande idag också, lagom varmt för leggins och ballerinas. Ska in till stan en snabbis innan fotbollen för att hämta en väska jag lagt undan. Precis en sådan som jag letat efter länge. Sådant blir man glad av!

Fredag kväll

image1190

- Bomullstee Filippa K
- Kjol med hög midja Zara
- Halsband Snö
- Strumpbyxor Lindex
- Svarta pumps Nilsson

Ledig

Jisses vad det är härligt att vara ledig. Kunna stiga upp från sängen när kollegorna redan är på jobbet. Äta frukost i lugn och ro och sedan göra precis vad som faller en in. Idag har varit en sådan dag. Och solen skiner, riktig sommarvärme ute. Tog med lillebror och hans flickvän till golfrangen för att slå några bollar och sedan stan för att titta på vårkläder. För ovanlighetens skull var det Freddan som kom hem med fulla kassar. Själv behöver spara på slantarna eftersom det är många golfprylar som måste inskaffas. Igår hittade jag en vagn att köra golfbagen med, inga mer ömma axlar efter en dag på golfbanan.

Ikväll blir det släktkalas för lillebror som fyllt år. Smörgårtårta står på menyn. Mums!


Marstrand

image1189


Tänker mig denna outfit en sommardag under seglingsveckan i Marstrand
- Randigt linne
Topshop
- Sailorshorts 3.1 Phillip Lim
- Halsband med ankare Asos
- Tygskor Keds

Torsdag

image1188
- Tee Filippa K
- Linnekavaj Jc
- Jeans Acne Hex Radison
- Ballerinas Vagabond

Maj

Det är redan maj, vart har tiden tagit vägen? Men vi går åt rätt håll, mot varmare dagar och ljusa kvällar. Sommaren närmar sig med stormsteg. Utanför fönstret däremot kan man tro att vi är mitt i hösten. Regnar och blåser som sjutton. Skulle egentligen åkt iväg till något mysigt ställe och haft picknick men vädret tillåter inga utomhusaktiviteter idag. Istället blir det utflykt med Freddan och familjen.

Hoppas ni får en trevlig 1a maj!