Torsdag

image563











Sista rycket innan uppsatsinlämning imorgon

- Svart linne H&M
- Svart a-linje topp Gina Tricot
- Trekvarts-jeans Vero Moda
- Kavaj Eve of Eden
- Ballerinas med rosett Vagabond




Sista tentan godkänd

JAAAA !!

Idag fick jag reda på att tentan i Externredovisning som jag skrev för några veckor sedan blev Godkänd. Det var min absolut sista tenta och jag kommer aldrig mer behöva skriva en till. Hur härligt är inte det !

Bara uppsatsen kvar . .


Onsdag

image562














- Rosa topp med tryck Peak Performance
- Jeans &denim / H&M
- Skinnskärp Sisters
- Trenchcoat H&M
- Vita tygskor Converse



Smile



image561











Oversizetrenden fortsätter hos
Asos. Bomullstoppen med stort smiley på bröstet blev jag föll jag för direkt. Oversize är bekvämt på sommaren när det börjar bli varmt ute och dessutom är snyggt, speciellt med korta shorts till, precis som på bilden.




Tisdag

image558












- Vitt linne H&M
- Mönstrad omlottopp Gina Tricot
- Jeans Nudie
- Guldhalsband med hjärta
- Svart kavaj Eve of Eden
- Svarta ballerinas med rosett Vagabond




Liljekonvalj

image528 

Plockade Liljekonvalj i söndags och nu doftar det sommar i hela huset.
Önskar man kunde känna den här lukten året om.

Best dressed

image554

Inte helt oväntat är det tillställningarna i Cannes som toppar listan när Vogue utser veckans bäst klädda. På förstaplatsen kom supermodellen
Gemma Ward i en klänning från Christian Dior. Tvåa blev Devon Aoki i en Valentinoklänning och tredje bäst klädd i Cannes var Bondbruden Eva Green i en haute coutureklänning från Christian Dior.

Måndag

image553











Sista skolveckan !

- Svart, ribbat linne Filippa K
- A-linje topp Lindex
- Jeans &denim / H&M
- Svart kavaj Eve of Eden
- Vita tygskor Converse




Jeansköp

image528 image528
  
Efter lördagens uppsatsskrivande blev det en sväng på stan, tyckte jag var värd lite shopping efter några dagars intensivt skrivande. Som väntat var det tokmkt folk på stan. På Weekday köpte jag mitt första par Cheap Monday jeans. De är sköna på och precis lagom långa vilket många jeans inte brukar vara på mig.

Cheesecake

image549





Har bakat
frozen cheesecake efter tv-kocken Leila Lindbloms recept. Tänkte bjuda på det imorgon på Mors Dag tillsammans med färska jordgubbar. Hur enkelt som helst att göra och bara några få ingredienser. Dessutom är det så gott.



Pingstafton

image548









Mot skolan för att fortsätta skriva på uppsatsen. Sedan ska jag sova . .

- Vitt linne H&M
- Gul topp Zara
- Jeans Nudie
- Halsband Madebyme
- Svart kavaj Eve of Eden
- Gula tygskor Fred Perry





Scarlett för Louis Vuitton

image547

Vem kan ha missat Scarlett Johanssons uppmärksammade (och ursnygga)
kampanj för Louis Vuitton. Samarbetet blev så lyckat att hon fått äran att fronta märket ytterligare en gång. Bilderna från Fall/Winter 07-08 är ännu mer fantastiska och jag gillar att Scarlett har fått en mer vuxen look. Känns naturligt

Fredag

image546













- Vitt, ribbat linne Filippa K
- Bombullstopp Gant
- Jeans Acne Hex Pure
- Guldhalsband med hjärta
- Svart kavaj Eve of Eden
- Svarta ballerinas med rosett Vagabond



Godnatt

Nu får det räcka med uppsatsskrivande för idag. Suttit framför datorn ända sedan imorse och nu ser jag att klockan är halv ett. Illa med tanke på att jag ska upp och vara fit for fight om sex timmar. Jag hann nästan klart med det som stod på dagens att-göra-lista, resten få ordnas i helgen. Orkar inte tänka klart och sängen lockar mer än att sitta upp ett tag till.

Uppsatsen å jag

Det är mycket jobb med uppsatsen just nu, från tidig morgon till sen kväll. Efter mötet med handledaren i måndags fick vi ännu mer att göra, eftersom han anser att allt ska vara perfekt. Varenda mening måste vara genomtänkt och minsta lilla ord ska förklaras. Han gör det inte lätt för oss även om jag måste erkänna att språket i texterna är på en högre nivå än tidigare.
Idag har vi suttit i skolan och gjort småändringar på inledning och metod. Kom precis hem för en stund sedan och satte mig direkt vid datorn för att fortsätta skriva. Imorgon ska hela uppsatsen förutom slutsatser mailas till handledaren för bedömning. Blir intressant att se hans kommentarer på måndag.

Torsdag

image545














- Vit topp med tryck VILA
- Jeans Nudie
- Guldhalsband med hjärta
- Svart kavaj Eve of Eden
- Svarta ballerinas med rosett Vagabond




Onsdag

image544











In till stan för att fika med kompis, skönt avbrott i uppsatsskrivandet

- Nudefärgad topp Filippa K
- Jeans &denim / H&M
- Skinnskärp Sisters
- Svart kavaj Eve of Eden
- Vita tygskor Converse




Neonlack

image543

Förutom nagellack i metallicfärger är det neon som är hett på naglarna i sommar. Kändisfavoriten
Essie har nyligen kommit i tre nya färger: Disco Pink, Hello Yellow och Outrageous Orange. Namnen är bara för härliga.

Malm

image542

Favoriten MALM har fått tillskott i familjen med en byrå i
ljusrosa. Hur övertalar man pojkvännen att inreda sovrummet men en rosa möbel?

Best dressed

image541

Vogue har återigen listat förra veckans bäst klädda som för mig är helt okända personer. Vinnaren blev
Lauren DuPont i en Thakoonklänning. På andra plats hamnar Fiona Scarry i en klänning från Gucci. Trea på listan blev Anne Grauso i en klänning från Carolina Herrera

Vitt och lite mönster

image540
Idag kom H&M paketet som jag beställde hem för ett tag sedan, i det låg bland annat dessa två bikinis. En Pucci-inspirerad och en vit. Båda passade bra och det känns som säkra kort i sommar. Kul med lite variation även om den vita inte kommer användas förrän jag blivit brun. Nästa köp blir en svart, något som jag saknar i garderoben.

Vill ha sommar nu !

Måndag

image539













- Svart, ribbat linne Filippa K
- Bomullstopp Mango
- Jeans Nudie
- Guldshalsband med hjärta
- Trenchcoat H&M
- Vita tygskor Converse




Söndag

image538













- Svart, ribbat linne Filippa K
- Cremefärgad kofta MQ
- Jeans Nudie
- Svart kavaj Eve of Eden
- Vita tygskor Converse




Vårklänningar under 400 kr

image537

Det behöver inte kosta skjortan att hitta en fin vår/sommarklänning. Samtliga ovan från
ASOS kostar under 400 kronor och det är inte mycket. Dessutom är de i bomull och finns i alla fina vårfärger. Favoriten i mitten går även att köpa i grönt och svart men gult är hett på sommaren.

Departed

image536

Hyrt film som ska ses ikväll, valet föll tillslut på The Departed som jag hört skall vara sevärd. Kommer få kämpa för att hålla ögonen öppna under hela filmen som är över 2 h lång. Är helt slut, hade kunnat gå och lägga mig nu
och inte vakna förrän imorgon.


Lördag

image535












- Vitt linne H&M
- Himmelsblå a-linjetopp Gina Tricot
- Jeans Acne Hex Pure
- Halsband Madebyme
- Svart kavaj Eve of Eden
- Svart ballerinas med rosett Vagabond




IKEA

Blev ett besök på IKEA med Mamma i eftermiddags. Är på jakt efter en ny garderob och hade hittat en på nätet som skulle passa, typiskt nog hade inte den kommit in till Kålleredsbutiken än. Skönt med ett avbrott i uppsatsskrivandet, har kommit igång med analysen som det är absolut jobbigaste av allt.

Ska slänga mig framför tvn nu och stanna där resten av kvällen. Förskylningen tar verkligen på krafterna.

Fredag

image533













- Vit topp H&M
- Scarf Gina Tricot
- Skinnskärp Sisters
- Jeans &denim / H&M
- Svart kavaj Eve of Eden
- Vita tygskor Converse




Krasslig

Känner mig hängig idag. Satt uppe sent in på natten igår för att skriva klart empiriavsnittet till uppsatsen som skulle skickat till handledaren imorse. Kände redan när jag då att en förkylning var på igång och nu sitter jag här med en näsa som rinner. Tror jag har feber men vågar inte kolla, känner mig alltid sjukare efter jag tagit tempen. Samma visa varje gång, så fort jag blir stressad blir jag sjuk. Typiskt att det ska inträffa i slutspurten av uppsatsen, nu när jag behöver all energi jag kan få.

CariDee

image532

Söta CariDee med den ursköna personligheten stod som vinnare när finalen av Americas Next Top Model sändes igår. Har gillat den här tjejen ända sedan starten och en mer värdig vinnare fanns inte. Ett av priserna var omslaget till
Seventeen Magazine.

Regnbåge

Färggladast på Maxim Magazines Hot 100 fest var definitivt Lindsay Lohan som kom i ett tight fodral i regnbågens alla färger. Finfin sommarklänning även om jag hade satsat på ett par heels i någon metallicfärg istället för svarta som Lohan hade.

Boktips

image531

Ibland är det omöjligt att hitta en bra bok att läsa, tro mig, jag har upplever samma sak varje gång. Nu när sommaren närmar sig är boktips mer aktuellt än någonsin. Nedan är tre böcker jag verkligen kan rekommendera, i helt olika genre. En hämtad från verkligheten, en deckare och en chic-lit


Snabba Cash av Jens Lapidus
Predikanten av Camilla Läckberg
Singel på nytt av Plum Sykes


Onsdag

image530












- Vit pikétröja GANT
- Jeans &denim / H&M
- Guldhalsband
- Svart kavaj Eve of Eden
- Svarta ballerinas med rosett Vagabond





Stiletto Run

image529

Imorgon går
Stiletto Run 2007 av stapeln i Stockholm. Det är tidningen Glamour som annordnar tävlingen som går ut på att springa 100 meter i stilettskor. De enda kraven är att klacken ska vara minst 7 cm hög och max 1,5 cm bred nedtill. Om jag haft möjlighet hade jag garanterat ställt upp. Kul grej att göra och vinstsumman på 100.000 att shoppa för hade inte suttit fel. Inte för att jag tror att jag skulle vinna, men drömma kan man alltid göra.

Empiri

Igår kväll åkte Freddan hemåt och förutom att jag är ensam igen betyder det att ledigheten är över för den här gången. Skönt att bara vara ledig en hel helg utan att behöva tänka på skolan och vad som måste göras. Har två dagar på mig att sammanställa min del av empirin för på torsdag ska hela kapitlet mailas till handledaren för bedömning. Bloggen kommer därför gå på halvfart de kommande dagarna, annars kommer jag inte hinna bli klar med det jag ska i uppsatsen. Missa en deadline är inte min grej.


Best dressed

image528

Denna veckan tillägnar Vogue best dressed-listan åt The Costume Institutes gala. Hottast på röda mattan enligt Vogue var Cate Blanchet i en klänning från Balanciaga och tätt efter henne kom en skinny Jessica Stam i Dior couture. Tre blev Kate Bosworth i en Pradaklänning.

Måndag

image527














- Grått, ribbat linne Filippa K
- Grå kofta Sisters
- Jeans Nudie
- Halsband Madebyme
- Trenchcoat H&M
- Vita tygskor Converse




Steg

Kalaset igår blev lyckat. Åt och drack gott och lekte med mitt lilla kusinbarn Hugo som redan har blivit 8 månader gammal. Lika söt varje gång, ett litet charmtroll. Såg lite på Eurovision finalen men missade omröstningen, orkade inte hålla ögonen öppna. Lika bra det kanske med tanke på att Sverige floppade totalt. Måste dock säga att vinnarlåten är en hit, även fast jag inte förstår ett ord vad hon sjunger.

Idag har jag och Freddan varit ute på promenad, två gånger om faktiskt. Invigde stegräknaren jag fick i julklapp, just nu är jag uppe i 12.000 steg. Inte illa.

Kalas

image529











Ikväll blir det kalas med släkten för att fira brorsan.

- Svart klänning H&M
- Leggins Lindex
- Klocka DKNY
- Röda pumps Scorett





Detalj

image525
Oftast är det detaljer som gör att ett plagg eller en hel outfit får det lilla extra. På det här linnet är det
rosetten i ryggen som som får mig att tänka wow, kanske för att jag är svag för just rosetter.

Spiderman

Det blev en sen kväll i Göteborg igår. Biofilmen började vid nio och klockan hade redan blivit tolv när vi kom hem igen. Spiderman 3 var sevärd, mycket specialeffekter, ibland för mycket faktiskt och man märkte tydligt att Kirsten Dunst hade en mer framträdande roll i den här filmen jämfört med de två tidigare. Även fast jag tyckte om trean måste jag säga att Spiderman 1 och 2 var bättre.
Första besöket på Bergakungen gjorde mig inte besviken, satt som en drottning i de stora, mjuka stolarna och delade en stor popcorn med Freddan.


Biofredag

Ikväll blir det bio i Göteborg bmed Freddan, brorsan och hans flickvän som också är på besök. Vi har tänkt att se Spiderman 3. Eftersom jag tycker om de två första filmerna har jag stora förväntningar på denna också. Självklart blir det en massa popcorn att mumsa på i mörkret. Ska försöka att inte äta upp alla innan filmen börjar, svårt för det är ju så gott !

Fredag

image524














- Vitt, ribbat linne Filippa K
- Rosa farfarströja Filippa K
- Acne Hex Pure
- Svart kavaj Eve of Eden
- Svarta ballerinas med rosett Vagabond





Besök

Det är nästan en månad sedan jag träffade Freddan, det är för länge att vänta. Snart slipper jag det, för om någon timma ska jag åka och möta upp honom på stationen. Ska bli mysigt att tillbringa några dagar tillsammans, har både biobesök och kalas inbokat. Nu är det bara att hoppas på vädergudarna är med mig i helgen. Vill ha sol och värme, inte regn och blåst som idag.


Torsdag

image523












Seg och regnig torsdag.

- Rosa topp Peak Performance
- Jeans Nudie
- Trenchcoat H&M
- Vita tygskor Converse





Söt

image522





Det här söta
linnet från ASOS tycker jag om. Gillar de söta spetsaxelbanden och knapparna, men även den utställda formen. Dessutom är vitt smickrande på sommaren. Ja, om man är brun förstås.





Onsdag

image521














- Mönstrad topp Fred Perry
- Skinnskärp Sisters
- Jeans &denim / H&M
- Svart kavaj Eve of Eden
- Vita tygskor Converse





Miss och Miss

image520

Vad har hänt med
Jessica Simpsons klädstil den senaste tiden? Det ena klädvalet är hemskare än det andra. Föredrar helt klart den blonda Jessica med sina söta klänningar. Är det nya pojkvännen John Mayer som har dåligt inflytande?

Sista, eller inte

Ytterliggare två uppsatsintervjuer gjordes igår, de sista trodde vi. Idag fick vi klartecken från ännu en respondent och den intervjun har vi nästa vecka. Bra för uppsatsens generaliserbarhet att vi fick en intervju till men det betyder också ännu mer empiri att sammanställa. Ska inte klaga för jag vet att vissa grupper har haft svårt att hitta personer som kan ställa upp, det problemet har vi inte haft.

Efter skolan blev det fika med en kompis på Avenyn. På kvällen var jag fortfarande mätt av den enorma blåbärsmuffinsen jag åt.

Best dressed

image519

Ny vecka betyder att Vogue listar veckans bäst klädda. Förstaplatsen kneps av
Camilla Belle i en klänning från Peter Som. Tvåa den här veckan blev Elizabeth Banks i en J. Mendelklänning. Kirsten Dunst kom trea tack varje klänningen från Versace som hon hade på premiären av Spiderman 3.

Ebba-kjol

Ebba von Sydows härligt blåa paperbagwaist-kjol vill jag ha! Fint med ett enkelt ribbat linne upptill som låter kjolen stjäla all uppmärksamhet. En outfit att inspireras av, både nu & i sommar.


Måndag

image518











Avslutande uppsatsintervjuer idag och sedan fika med en kompis

- Vitt, ribbat linne American Apparel
- Skjorta i längre modell ASOS
- Jeans Nudie
- Svart kavaj Eve of Eden
- Vita tygskor Converse




Dagens sötaste

image519

Den här pastellrosa kjolen från Jil Stuart är dagens sötaste. Faktum med att hela vårkollektionen är ett enda jag-vill-ha. På catwalken bars denna dröm tillsammans med höga vita heels och matchande topp.


Från
Net-a-porter



 


Sagolikt

image517

Chokladgräddglass med bitar med smak av mörk choklad och vit choklad, pekannötter, valnötter och kakaoöverdragna mandlar

Behöver jag säga att det smakade gudomligt gott. Utan tvekan den godaste glassen jag ätit. Nu vill jag prova de andra smakerna också, jag är fast !



Signerad

image515

Igår när Camilla Läckberg var på mitt gamla jobb fick jag hennes
senaste bok signerad. Jag måste skynda mig att bli klar med Predikanten som jag läser just nu så att jag kan börja på den nya. Den verkar riktigt spännande, precis som alla hennes böcker. Hitills har ingen gjort mig besviken.

Lördag

image514










Till biblioteket för studier & eventuellt en sväng på stan

- Gul topp med tryck Cheap Monday
- Jeans Fornarina
- Vita tygskor Converse





Make a statement

image513

Det är inte svårt just nu att hitta snyggs tee's med roliga tryck och budskap, även i de lägre prisklasserna. Dessa från Asos gillar jag skarpt.
Pick flowers not fights hade jag gärna haft på mig idag tillsammans med jeans. Alla i 100% bomull till priset av 300 kr. Inte illa.

Första uppsatsintervjuerna

Igår hade vi de första intervjuerna för D-uppsatsen. Satt hemma hos en av tjejerna jag skriver med och gjorde telefonintervjuer med två banker i Stockholm. Gick smidigt och det var skönt att vi inte behövde göra personliga intervjuer på plats. Hade både högtalartelefon, bandspelare och laptops som hjälpmedel. På måndag har vi de avslutande intervjuerna och sedan börjar sammanställningen av den insamlade empirin. Börjar se ett slut på uppsatsen nu.

Limited edition

image512

Just nu hos
Blush finns ett limited edition erbjudande med tre Hanky Panky trosor i härliga rosa färger. Jag har redan några par som används flitigt, finns inga skönare trosor. En perfekt present att få från pojkvännen, min har redan anammat tipset. Blir lika glad varje gång.


Torsdag

image511








Mot skolan för att genomföra de första uppsatsintervjuerna

- Vitt linne H&M
- Svart topp med knappar Filippa K
- Jeans Nudie
- Halsband med fyrklöver
- Svart kavaj Eve of Eden
- Vita tygskor Converse





Kontraktsskrivning

Idag var jag på Swedbank för att träffa min framtida chef i sommar samt skriva på anställningskontraktet. Fick information om arbetstider, utbildning, lön och mycket annat. En vecka innan jobbet börjar kommer vi ha en utbildningsdag för att lära oss systemen. Vet redan nu att det är mycket man ska kunna, kommer bli en utmaning men samtidigt nyttigt att kunna inför framtiden.

Känns som jag kommer trivas på banken och jag är glad över att jag fick jobbet, speciellt när jag hörde att det var över hundra ansökningar till några få platser.

Onsdag

image510










Varit och ordnat med sommarjobbet, nu blir det ombyte till något mer "pluggvänligt"

- Vitt linne H&M
- Cremevit kofta MQ
- Kostymbyxor STOCKH LM
- Guldhjärta
- Svarta ballerinas med rosett Vagabond




Längtan efter sol och bad

image509


Härlig bild på Kate Bosworth och pojkvännen under deras semester på Hawaii. Vill också befinna mig på en sandstrand med klarblått vatten och någon jag tycker om. I september är kanske min tur att njuta av värmen . .

Bild People

"Majat"

Dagen inleddes som vanligt med en morgonpromenad/joggingrunda. Typiskt nog dog batterierna till Ipoden efter bara några minuter så idag fick det bli träning utan musik idag. Tyst och tråkigt, musiken motiverar mig oavsett om det är schlager och uptempo.

I eftermiddags åkte jag och familjen iväg och "majade" på vår vanliga ställe. Samma plats varje år. Var mycket folk ute idag, satt på filtar och fikade i det fina vädret. Var så otroligt fint där vi var, grönt så långt ögat kunde se. Hade i förväg preparerat med allergimedicin, för jag vet hur det blir om jag slarvar.


Tisdag

image508














- Vit topp Filippa K
- Rosa ziptröja Fornarina
- Jeans Miss Sixty
- Vita tygskor Converse





80's

image507

Tuff t-shirt i oversizemodell i 
Katharine E Hamnett stil med texten Made in the 80's. Precis vad jag är. Snyggt att användas som klänning tillsammans med leggins, alternativt jeans.

Finns hos Asos