Gott Nytt År

47849-235

Om bara en stund ska jag och Freddan iväg på nyårsfest/middag hos Maria och Pierre. Hoppas alla får en riktig trevlig nyårsafton.

- Klänning Fcuk / asos.com
- Pumps Din Sko
- Strumpbyxor Lindex
- Sidenband

Årets..

Bok: Bergdorfblondiner av Plum Sykes
Film: Djävulen bär Prada
Serie: Greys Anatomy
Plåga: Botten Anna
Händelse:  Att jag blev antagen på Handels
Bedrift: Min kandidatexamen
Mål: Alltid göra mitt bästa
Pojkvän: Min Freddan
Vän: Alla i "tjejligan"
Resa: England i januari & Stockholm i november
Plagg: Klänningen
Mest överskattade: Visade sig vara V&R för H&M
Klipp: Page
Fluga: Modebloggen
Giftemål: Tom Cruise och Katie Holmes
Seperation: Britney Spears och K-Fed
Mest omtalade barn: Suri Cruise
Förvandling: Nicole Richie (till det bättre)
Nyårslöfte: Ut och röra på mig mer
Mål inför 2007: Att ta min magisterexamen i vår

Gott nytt år på er Alla !


Biolördag

Det var evigheter sedan jag var på bio. Riktigt synd för just nu går det flera filmer jag vill se. Är nyfiken på Marie Antoinette. Bio är ett perfekt lördagsnöje och eftersom Freddan är här i helgen tänkte vi gå och se den senaste Bond-filmen ikväll. Hört av flera att den ska vara bra och det låter lovande.

Sprungit på stan idag, i ösregn. Köpt champagne och annan dricka tills imorgon kväll. Freddan köpte två tröjor på MQ medan jag kom hem tomhänt. Deras (riktiga) rea börjar nästa vecka och jag har sett ut några godbitar jag vill ha.

Julklappar från pojkvännen

47849-234

Bättre sent än aldrig. I förrgår fick jag äntligen mina julklappar från min älskade pojkvän då vi inte kunde vara tillsammas på julafton. Istället fick vi ha vår egna lilla jul ihop i förrgår. Jag var riktigt förväntansfull över klappöppningen, alltid lika spännande att se vad man får och om det man själv köpt är uppskattat.

Till Freddan hade jag köpt prydnadssaker till hans lägenhet, vilket han verkade vara glad över att få. I det första paketet jag fick låg det jag önskat mig länge, Sex and the city boxen. Har redan tittat igenom en säsong. Man tröttnar aldrig på den serien även fast man sett alla avsnitt flera gånger.
I det andra fanns ett set från hanky panky, världens skönaste underkläder.

Är jätteglad för båda presenterna men vilken tjej skulle inte bli det?


Älskade skor

47849-233

Den här boken är tillägnad kvinnorna som förstår.
Och även männen som inte förstår.
Men som till slut förstår att uppskatta.


Tänk dig en hel bok om skor. I boken Älskade skor får man läsa om kvinnors relation till skor. Det ges många råd, hur man väljer skor till hur man vårdar dem på bästa sätt. Kan man avgöra en mans karaktär genom hans skor och varför samlar vissa kvinnor på högklackat medan andra föredrar ballerinaskor.

Jag är en som kommer att köpa ett exemplar när den släpps nästa år.
.

Frölundavinst

Hockey igår kväll med Freddan. Hade fått riktigt bra platser men så hade vi bokat biljetter för längesedan. Första perioden var inte alls bra, dåligt spel med massor av felpassningar. När första målet kom blev även matchen bättre. Frölunda förtjänade en vinst och nu är de på slutspelsplats. Äntligen får jag säga.

Dagen på jobbet har börjat lugnt. Freddan är kvar hemma och det vill
jag också vara 

Slut på ledigheten

Tillbaka på jobbet efter 3 dagars härlig ledighet. Men det känns inte så tungt för jag ska bara jobba i tre dagar. Direkt efter vi stängt åker jag till Göteborg för att möta upp Freddan. Vi ska se på Frölunda-Modo, något som jag sett fram emot det länge.

Slut på lunchrasten och dags att återgå till jobbet

Bosworth

47849-232

Vilken snygg outfit av Kate Bosworth. Ledigt klädd under en shoppingtur på Barneys i NY. Det enda jag hade tagit bort är conversen och bytt ut dem mot ett par ankelboots. Fast ibland går bekvämlighet före stil. Inga high heels under mina shoppingturer i alla fall.

Deprimerad jag blir när jag tänker på hur lång tid det är kvar innan man själv kan gå runt i leggins på stan, utan att frysa.

Juldagen och Annandagsshopping

47849-230Har blivit väldigt lite bloggande de senaste dagarna men så är det väl för alla i juletid. Gårdagskvällen blev väldigt lyckad. Trots att vi
var nere på stan tidigt hade det redan bildats långa köer. Jag som hatar att stå i kö. Inne på Societén var det tokmycket folk. Träffade som väntat gamla klasskompisar som är hemma över jul. Fick de senaste uppdateringarna vad alla
gör och befinner sig någonstans.

Gick upp tidigt imorse för att kolla in rean med Mamma. Blev väldigt besviken på utbudet i vissa affärer. Förra årets plagg hade nedsatt pris medan godbitarna från denna säsongen var till ordinarie. 

Hittade precis en sådan klänning jag letat efter länge. Fint med linne under och tjocka strumpbyxor.

Utgång

47849-228
 
Juldagen är en av årets bästa gå-ut-dagar. Brukar alltid träffa gamla klasskompisar och annat folk man inte sett på länge. Ikväll är det utgång med vännerna, förfest hos Annelie och sedan Societén.

- Mönstrat sidenlinne Mango

- Svart linne H&M
- Jeans H&M

Julafton

47849-226

Bättre sent än aldrig att blogga (och lägga in bild) men det har varit fullt upp hela dagen. Hoppas ni haft en underbar julafton med många fina presenter. I mina paket låg underkläder, parfym, pengar, smink, stegräknare, armband och lite annat smått och gott. Av brorsan fick jag ett presentkort på Asia Spa.

Nu väntar min sköna säng

En timma kvar

En timma kvar på jobbet. Skulle slutat fyra idag men kunde inte säga nej när de frågade om jag kunde stanna en timma till. Ont i ryggen och allmänt trött. Ska bli skönt att komma hem snart. Har slagit in hundratals paket idag men mina egna är inte klara än. Blir att fixa ikväll.


Efterlängtat jullov

Äntligen har jullovet börjat, som jag sett fram emot det. Speciellt när alla vänner varit lediga hela veckan medan man själv suttit och möglat i biblioteket. Och så var det tentan. Satt hela tiden ut, 5 timmar och det behövdes verkligen. Körde fast på redovisningsfrågorna och det resulterade i tokstress. Som tur är kände jag igen de sista frågorna annars hade jag aldrig hunnit. Om 3-4 veckor vet jag hur det gått.

Direkt efter tentan åkte jag till jobbet & kom hem för en stund sedan. Nu är jag riktigt seg i både huvudet och i kroppen, varit en lång dag. Ska pynta resten av rummen ikväll. Granen satte vi in igår.

Jobb imorgon.

Tenta imorgon

Imorgon får det bära eller brista. Orkar inte plugga mer. Har gjort allt jag kunnat och jag får hoppas att det räcker för att klara tentan. Tror aldrig jag behövt läsa så många böcker, avhandlingar och kompediematerial till någon tenta. Huvudet är fullproppat med information om redovisning, finansiering, revision och kreditbedömning.

Direkt efter tentan ska jag iväg och jobba. Ingen vila här inte.

Jullovet är nära..

Koftan

47849-225

Det var inga problem att få tag i H&M-koftan imorse. Tur att jag inte valde att klicka hem den på nätet. Som väntat är den en aning stickig men med en långärmad top under är det inga problem. Ett bra tillskott i min samling.

Hänga på låset?

47849-223

Chansa att koftan finns att köpa på nätet inatt eller ska jag åka in till stan imorgon? Undra om den är lika fin i verkligheten som på bild. Ibland har H&M en tendes att försköna plaggen på bilderna. Koftor kan man aldrig få för många av. Mysigt och snyggt på samma gång.

Idag sysselsätter jag mig med....

47849-222

Bild från Legallyblonde.se

Dofta pepparkaka

47849-225

Pepparkaksdoft är något jag förknippar med julen. Här hemma lukade det flera dagar efter vårt pepparkaksbak. Med
philosophys skrubb the gingerbread man kan du både ge huden en skön behandling samtidigt som man får en härlig doft av pepparkaka. En bra start på julafton kanske?

Skynda skynda Asos

Heldag i bibblan följt av fika med vännerna. Idag var det tugnt att plugga. Tiden gick långsamt och det känns som jag läser om samma saker hela tiden. 
Hade hellre haft tentan på torsdag men någon vill jävlas med oss och lägga den två dagar före julafton.

Min tilltänka
nyårsklänning kom från Asos igår och typiskt nog var den för liten. På posten sa de idag att paketet inte hinner komma fram före jul och detta betyder att jag absolut inte kommer att kunna ha den på nyår. Är jättebesviken för jag gillade verkligen klänningen och den hade varit perfekt.


Handelshögskolan i vår

47849-224

Förra veckan kom mitt antagningsbesked för våren 2007. Där stod det att jag blivit antagen till Magisterprogrammet Redovisning 20 p på Handelshögskolan i Göteborg. Efter mycket funderingar har jag bestämt mig för att tacka ja. Trivs bra med min nuvarande klass men fördelarna har vägt över nackdelarna. Nu ser jag fram emot kursstarten i januari med en ny klass, nya människor och ny skola.

Begravd i böcker

Ännu en (jobb)helg är över och det är måndag igen. Hoppar dagens föreläsning i skatterätt för att tentaplugga istället. Pest eller kolera alltså. Fram tills fredag är tentaplugg prio 1 och bibblan är mitt andra hem. Ikväll ska vi klä en av våra granar och mitt rum ska pyntas med tomtar.


Fransar i vår

     

Style.com spår vad som kommer bli "hett" inför varje säsong. En av vårens stora must-have är fransar, antagligen som detalj på kläderna (bild tre & fyra) eller som ett helt plagg (bild ett & två). Jag är inget stort fan av det men kommer kanske ändra åsikt när våren är här.

Vad tycker du?

Tredje advent

47849-219

Oj oj det är bara en vecka kvar tills julafton. Skrev min önskelista imorse och den blev inte lång. Det enda som jag egentligen önskar mig är en Ipod och det kommer jag få pengar till. Att jag klarar båda tentorna vore inte fel men det tror jag inte går att få i julklapp.

Om en timma ska jag vara på jobbet. Kan bli lika mycket att göra idag om bara regnet håller sig undan.

För varje prinsessa

47849-218

Eleven.se har fått in det tjejiga (kändismärket) Principessa. Boxen har allt en tjej "behöver" för att ordna sitt eget hemma-spa. Vem säger nej till det? Att färgerna är rosa och svart gör inte saken sämre. Det senaste tillskottet Principessa Bellezza Box Beauty Tools Kit  innehåller allt från skumbad, bodylotion till handkräm. När du ligger där i badet, varför inte tända ett Principessa-doftljus.
.

Seg

Usch vad trött jag är. Kroppen vill bara sova. Var kaos på jobbet idag och med två man kort blev det ännu mer och göra. Tjugo minuters rast på morgonen var det jag fick. Ska sätta mig med revisionen nu, om ögonen orkar hålla sig öppna. Ikväll blir det julbak och kanske att några tomtar kommer upp i fönstrerna.

Slutar aldrig att förvånas över vissa kunder. Vissa saker är fräckare än andra.

Namnhalsband

47849-212

Att få en personlig julklapp är något som alla uppskattar. Ett tips är att ge bort ett namnshalsband till syster, kompisen eller flickvännen. Danska internetshoppen Supastar är en av många som säljer så kallade Carrie-halsband. Det är bara att välja ett av fem olika typsnitt. Jag fastnade för detta.

Dags igen

Nu har tentaplugget dragit igång på allvar. Suttit i bibblan hela dagen förutom en paus för lite julklappsshopping. Jobbar hela helgen och då finns det ingen tid för att leta presenter till släkt och vänner. Kommit en bit på vägen men det är skönt att jag har en vecka kvar. Ikväll blir det julkortsskrivande, för imorgon är det sista dagen att posta dem. Längtan efter riktig mat är stor, trött på alla antibakteriella produkter jag äter till både frukost och lunch.


Nomineringar

15 januari går den 64e Golden Globe galan av stapeln borta i USA. Igår annonserades nomineringarna och mina favoritserier har chansen att kamma hem flera tunga titlar.

Greys Anatomy är nominerade i klassen "Bästa dramaserie". Både Patrick Dempsey (McDreamy) och Ellen Pompeo (Meredith) är nominerade i "Bästa prestation i dramaserie" manlig och kvinnlig.
Det är förvånande att Desperate Housewives bara fått en nominering detta år (Bästa komediserie)

Vilka tycker du ska vinna?

Update: Marcia Cross (Bree) & Felicity Huffman (Lynette) från DH är båda nominerade i klassen "Bästa prestation i musikal/komedi" kvinnlig. Konkurrent till vinsten är bland annat Ugly Betty

Hela listan över nomineringar finner du
här

Slutat blogga?

Ja man kan nästan tro det, men så är ett samband mellan att blogg.se aldrig vill fungera och att jag varit sjuk de senaste dagarna. Mitt i pepparkaksbaket i måndags började jag må riktigt illa och efter det var det kört. Var sängliggande hela tisdagen men hög feber och det var först igår jag orkade stå på benen. Idag mår jag bättre men inte helt ok. Har knappt kunnat äta något förutom riskakor och lite blåbär och suget efter en fet hamburgare finns där hela tiden. Hoppas magen är med mig till helgen.

Frusen

Fy sjutton vad det regnade innan idag. Trots full mundering med både regnbyxor och seglarjacka letade sig regnet in genom kläderna. Hade tänkt ett steg längre när jag packade skolväskan och tog med mig ett par extra strumpor, de behövdes kan jag säga. Skoletter är inget att rekommendera när regner öser ner. Tåget var försenat med mer än en halvtimma på ditvägen.
Känner mig fortfarande frusen och blir nog inte varm mer idag. Kvällen vigs åt pepparkaksbakning och glöggdrickande.

Regn och rusk

Jag vill verkligen inte gå idag men jag har en föreläsning som inte går att missa. Det fullkomligt öser ner regn utanför fönstret och ibland känns det som huset ska lyfta för att det blåser så mycket. En glädjande nyhet som håller hoppet uppe är att det ska bli kallare till helgen, och kanske att vi i södra sverige får snö nästa vecka. Hoppas hoppas.

Nobelfesten

Då var det slutjobbat för den här helgen. Många härliga kronor som kommer trilla in på kontot inom kort. Inte lika hysteriskt som igår men fortfarande mycket folk. Ska sätta mig med beskattningen fram tills sju då nobelfesten börjar. Lika spännande varje år att se vad alla har på sig. Visst vore det kul om Madde kom med något uppseendeväckande, som urringningen hon hade för några år sedan. Om några timmar vet vi.

47849-211

2005 års klänning

Rika vänner

Hade stora förhoppningar på filmen "Rika vänner" men det visade sig att den var urusel. Så dålig att jag till och med somnade mitt i handlingen.
Solen skiner och om en timma ska jag vara på jobbet. Ätit frukost och tänt andra ljuset på min egenkomponerade adventsljusstake. Skulle pluggat nu imorse men som vanligt lovar jag mig själv för mycket.

Min namnsdag

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det min namnsdag.
Gårdagskvällen blev lugn för jag skulle upp tidigt idag för att jobba. Om det var mycket folk förra helgen var det desto mer idag. Kön ringlade sig över halva affären. Ska jobba imorgon med fast då börjar jag 12. Kan ta sovmorgon och kanske hinna plugga lite. Hyrt "Rika vänner" som jag tänkte se ikväll. Hört att den ska vara bra.

Pumps under 200 kr

47849-210

Så här i julklappstider kan det vara bra med lite budgetfynd. Dessa pumpsen finns på DinSko och kostar 180 kr, billigare än så kan det inte bli. Finns i färgerna guld, rött och svarta som jag själv önskar mig i julklapp. Kan tillägga att de är sköna att gå i & det är ett krav när jag köper skor.

Ingen sidenblus för mig

Som bestämt sidatt jag uppe och inatt och väntade på att dagens "Gift of the day" skulle släppas på H&M's sida. Klockan slog tolv och jag var beredd på att klicka hem sidenblusen. Efter bara några sekunder kom det upp en ruta sold out. Chansen var över för den här gången men jag tänkte inte ge upp för det. Imorse när butiken öppnade var jag där och fick tag på en blus i svart och en i guld. Vilken tur att jag inte fick tag på en inatt. Kvaliten kändes inte alls bra och storlekarna var konstiga. Tur i oturen så at säga

Rosettmani

47849-209Blivit mycket tjat om rosetter den senaste tiden, men jag kan inte hjälpa att jag tycker det är så fint. Senaste upptäckten är fru Beckhams härliga klänning. Väcker ha-begäret i mig.















Sidenblus i sikte

47849-208

Ikväll 00.00 gäller det att vara beredd om H&M's sidenblus ska bli min. På bilden ser den riktigt lovande ut och priset är lysande. Gift of the day är ett smart drag av H&M och hitills har deras erbjudanden varit bra.
.

Grupparbete X2

Precis avslutat dagens första grupparbete. Finputsade det sista och nu är det mailat till läraren (igen). Den här gången kan han inte hitta något att klaga på. Vill bara få det klart nu.

Resten av min andra grupp är på gästföreläsning, när de är klara ska vi gå på lunch. Resten av dagen ska vi sitta med  PM3 i finansieringen och förhoppningsvis (om vi e effektiva) blir vi klara idag.

Kundkväll

Varit en sväng på Gekås med mamma & brorsans flickvän (som är på besök). Trevligt utflykt såhär mitt i veckan och skön paus från plugget. Köpte lite småplock och två julklappar. Ska iväg på kundkväll på en affär här i stan. Finns mycket fint och kanske hittar man fler saker att ge bort i jul.

Nyårsdrömmar

47849-207

Jag tar tillbaka det jag skrev häromdagen, att årets nyårsklänning var Camerons
silvriga. Drömmen är den svarta paljettprydda klänningen med ubersnygga rosetten från Chloé. Perfekt på nyår. Andra lbs att sätta upp på önskelistan
är den här & den här

Bild: Net-a-porter

Bell-sleeved

47849-206  47849-205
 
Greys Anatomy stjärnan Ellen Pompeo dök upp på en fest i Hollywood i en "bell-sleeved" Balenciaga blus. Samma plagg hade även modellen/skådespelerskan Carolyn Murpy en månad tidigare. Vem gör det bäst?

Platsbesök Swedbank

En vecka idag tills inlämningen av det sista PMet i vår finansieringskurs. Den här gången är ämnet kredithantering och imorse var hela klassen på platsbesök på Swedbank. Chefen för Halmstad-kontoren pratade först om banken och sedan var det fritt fram för alla grupper att ställa frågor om sina ämnen. Vi skriver om "bedömningsvariablernas betydelse för beslut och uppföljning av krediter". Fick tillbaka PM2 igår och även denna gången blev det godkänt.


Fluffigt

  

Jessica Simpson i en snygg svart fluffklänning, precis en sådan jag letat efter länge. Beställde hem H&M's variant men den var en besvikelse så jag returnerade den. Klänningen är perfekt till julens alla fester med ett par röda pumps. Jessica valde däremot svarta högklackade i lack. Enda minuset är snörningen i ryggen, inte riktigt min stil.


Nyårsfodral

47849-198

Vilken fullträff! Detta måste vara årets nyårsfodral. Härlig metallicfärg och snygg
ryggringning. Cameron passar jättebra i sitt bruna hår, ser mer vuxen ut och även klädstilen har fått en makeover.

Uppehåll

Ny vecka, igen. Även denna helgen rusade iväg och det är bara tjugo dagar kvar tills julafton (& 18 tills tentan). Föreläsning i skatterätt i eftermiddag och jag har knappt räknat något i boken sedan förra veckan. Jo två uppgifter imorse men det räknas inte. En glädjande nyhet är att regnet verkar hålla sig borta från västkusten idag och solen tittar fram bakom molnen.


Julklappstips #2 Tidningsprenumeration

47849-197


Att ge bort en prenumeration på en tidning i julklapp är uppskattat. Det finns en tidning för alla smaker vare sig du vill läsa om det senaste modet eller säsongens godaste maträtter. Mina förslag (nedan) är vad jag skulle ge bort men du kanske har tips..?

Till Mamma
M-Magasin

Till Pappa
FotbollGuiden

Till Lillebror
Kalle Anka & Co

Till Lillasyster
Julia

Till Pojkvännen/Storebror
KING

Tlll Vänninnan/Storasyster
ELLE

Adventsdop

47849-196

Varit med familjen på dop idag. Hugo var så söt och snäll under hela ceremonin. Grät inget alls. Ätit gott hela eftermiddagen och nu blir det godis till filmen vi var och hyrde. Adventsmys senare ikväll, tända första ljuset och dricka glögg. Tjuvstartade igår kväll med en kopp innan jag somnade.

- Klänning H&M
- Pumps Scorett
- Strumpbyxor Lindex
- Sidenband

Mysa i cashmere

47849-195

Kom hem från jobbet för någon timma sedan. Slagit in många paket i fina julpapper och tipsat kunder om böcker att ge bort i julklapp. Önskar jag hade någon tid att läsa vanliga böcker och inte bara kurslitteratur. Med dessa mysiga hoodies i cashmere hade motivationen definitivt varit bättre. En lyxigare variant från juicy couture.

Bild:
Goldenstate

Ensam på skolan

Fredagskväll kl sju, hela skolan tom på folk förutom i en datorsal på tredje våningen i O-huset. Där satt jag & Mari och försökte få våra budgetar att diffa 0. Efter mer än sex timmars ändringar hit och dit blev vi äntligen klara. Blev ett glädjetjut när balansräkningen stämde. Det kallar jag lycka.

Bloggskrivande i Idol-pausen. Erik är den självklara vinnaren ikväll. Det är hans version av vinnarlåten jag vill höra på radion. Helt perfekt ...


Julmånaden

47849-196

Rockefeller Centers årliga julgranständning

December, årets julmånad är här. Tittar ut i det plusgradiga och blåsiga värdret och undrar när det ska bli snö och kallt ute. Har inhandlat en chokladkallender som ska invigas när jag kommer hem från skolan i eftermiddag. Sedan ska vi även tända räkna-ner-dagarna-till-julafton-ljuset. I helgen åker ljusstakarna upp. Sett att många redan tänt sina.