Rött som färgklick

47849-47     47849-46
          
När det exklusiva champagnemärket Moet & Chandon hade sin "Fabulous Fete" kom Elizbeth Hurley dit i en röd kreation. Alltid lika snygg.
Jag har själv inte många röda plagg utan istället har det blivit en accesoarfärg i form av pumps och skinnhandskar (letar fortfarande efter en väska). Ett färgglatt inslag helt enkelt.
ASOS har däremot satsat på ett flertal röda klänningar i varierande prisklasser.

47849-45

Tillbaka framåt

Gå tillbaka
eller se framåt
eller gå tillbaka
till att se framåt

Åska och ösregn

Det fullkomligt öser ner utanför fönstret. Hann precis hem ifrån stan med mamma innan det värsta regnet kom. Var inte alls klädd för sånt här väder, tunn tröja och jeans. Köpte present till hemlig person som fyller år om ett tag. Är riktigt nöjd med vad vi hittade. Gjorde även ett riktigt budgetfynd. Nu är åskan nära, bäst att jag stänger av datorn. Ciao.

Rachel Bilson

47849-44



JLO Lingerie

47849-48

Nelly har fått mycket klagomål den senaste tiden pga försenade leveranser. Jag har haft turen att alltid få mina beställningar inom utsatt tid. När jag beställde skjortsen ovan tog det bara två arbetsdagar. Jag kan lova att de är lika sköna som de ser ut. Värda varenda krona.

Möss på fötterna

47849-42
 
Marc Jacobs söta och oerhört populära
musskor som blev en hit i våras finns nu som mystoffla. Det är Topshop som gjort en billigare variant istället för orginalet som går på ca 2500 kr. Är väl ingen idé att hoppas att de finns kvar i affären.

Träningskort

Äntligen (om jag får säga det själv) har jag köpt träningskort. Det var verkligen på tiden. Har inte varit igång sedan i våras och knappt då blev det något av det pga skolan. Nu känner jag mig motiverad att börja igen. Första passet är i eftermiddag. Ska försöka komma iväg 3-4 dagar i veckan, i mån av tid förstås. Köpte ett sex-månaders för då går det ut lagom till våren när kan vara utomhus igen. Tycker det börjar bli för kallt nu.

Vad sugen jag blev på att köpa nya träningskläder.


Miracle

47849-41

I väntan på tåget som skulle ta mig hem, gick jag en sväng på stan. Såg inne på Kicks att Lancome lanserat en uppföljare till storsäljaren Miracle. Den nya doften har fått namnet Miracle Forever. Fastnade för den direkt då den luktade lagom mycket, varken för starkt eller för svagt. Tycker att vissa dofter nästan sticker i näsan. Denna blir att önska sig framöver, synd bara att det är långt kvar till jul. En ny dagkräm fick däremot följa med hem, alltid något.

Fira

Precis hemkommen från en 2 h-föreläsning i ämnet revision. Resten av kvällen ska vi fira Pappa med äta hans favoriträtt, smörgåstårta. På min önskan har Mamma bakat kladdkaka. Ett av det goaste jag vet, tillsammans med vispgrädde. Mums. Antar att en och en annan godisbit också kommer slinka ner. En dag som denna får man unna sig. Nu är jag hungrig.

Grattis Pappa !

Grattis pappa

Grattis pappa på födelsedagen. Ikväll blir det firande med god mat och presentöppning.

Heliga onsdagskvällar

Från kl 21 ikväll och en timma frammåt får inget störa mig. Onsdagskvällarna med Top Model är heliga. I dagens avsnitt är det makeover. Spännande att se vad de gör med alla. Jag undrar varje gång vad de skulle göra med mig. Tänk om de klipper av allt hår. Hjälp !


Dofta marshmallow

47849-40

En riktig höstdag som denna längtar man tillbaka till sommaren och värmen. Ett sätt att pigga upp sig själv är ordna ett hemma-spa. Då vore det härligt att smörja in sig i marshmallowdoft. Det tycker jag iaf. Shopoholic har nyligen fått in det australienska märket
MOR vars idé är att alla deras förpackningar ska vara vackra att titta på. Serien har allt från handkräm till body butter som just doftar marshmallow (eller peach). De hade definitivt piggat upp en seg plugg-onsdag.

Föreläsningsfri

Vet inte om jag ska skratta eller gråta när föreläsningen bara är 2 h lång. Lägg till en tågresa på 40 min per väg och snart är vi uppe i dubbla tiden. Så onödigt att åka ner för en kort stund men jag måste. Imorgon är det likadant, 15-17. Sämsta tiden. Hela dagen försvinner, om man förstås inte tar tag i plugget på morgonen. Idag är jag föreläsningsfri men ska till bibblan i eftermiddag för att läsa beskattningsrätt. Tentan är snart. Hjälp.

Fått Martin Stenmark - 7-milakliv på hjärnan.


Mysskjorts

47849-3747849-38

Finaste mysskjortsen just nu är från JLO Lingerie och finns bland annat hos Nelly. Ser så mjuka och sköna ut. Jag vill ha ett par, men kan inte bestämma mig för vilken färg. Grått eller rosa?

Beställning gjord. Grått får det bli.

Jessica in Allure mag

47849-36

Jessica Simpson är på omslaget till senaste
Allure Magazine. Bilderna är annorlunda och det är inte varje dag man ser en kundvagn som accesoar på en modeplåtning. Kombinationen är lyckad och jag tycker hon är lite lik Christina Aguilera på bilderna. Måste vara frisyren.

Bild Hollywoodrag

Kärlekens matematik

En mun är hälften av en kyss.
En famn är hälften av en kram.
En kvinna är hälften av ett par.
Men för helheten krävs en karl.


Ur boken "Älskade hatade män"

Rutigt i höst

47849-35
I höst är det rutigt som gäller. Både Alexander
McQueen och Lanvin's kollektioner dominerades av rutiga tyger. ASOS är förstås snabba på att ta till sig trender och klänningen ovan är ett budgetfynd. Lägg märke till den söta rosetten i midjan. Fint till leggins såhär års.


Telefonmöte

Mamma fixade min cykel så nu kan jag använda den imorgon för att ta mig till högskolan. Jag hade aldrig ordnat det själv. Tack.
Väskorna står i mitt rum, halvuppackade. Det är kul att packa ner men att packa upp är så tråkigt. Måste göra klart det idag. Om en halvtimme är det telefonmöte med min grupp. Vi ska ha inlämning av ett praktikfall imorgon. Det ser bra ut just nu men det finns alltid saker som kan bli bättre. Först blir det mat.

Klar för dagen

Varit en lång dag. Gick upp en stund efter sex och sedan har jag åkt tag och buss i mer än fyra timmar. Snabbt slänga i mig lunch innan föreläsningen. Nu sitter jag här och väntar pa att mamma ska komma och hämta mig. Var med om en liten incident med cykeln efter skolan i torsdags så nu går den inte att cykla pa. Min vanliga otur. Hoppas kunna fixa det nu med lite hjälp.

Var tungt att lämna Freddan imorse och jag hade gärna stannat några dagar till men vi har båda mycket att göra i skolan. Den här gången drojjer det inte så länge tills vi ses. Skönt det.

Sensommarkväll

47849-34

Det är otroligt vilket väder vi har just nu. Känns som mitt i sommaren. Jag och Freddan åkte in till stan för att köpa glass en sista gång på Glassiären innan de stänger för säsongen. De är kända för att vara väldigt generösa, jag har aldrig orkat äta upp allt. Tråkig som jag är blev det polka och choklad. Alltid samma smaker.

Imorgon bitti åker jag hem igen. Jag vill inte.

Lindsay åter singel

Lindsay Lohan sägs vara singel igen, orsaken är att hennes ex? inte orkat med hennes vilda festande. Tidigare har hon fått klagomål av sitt filmbolag för att komma sent till inspelningar, vi kan nog gissa varför. Och för ett tag sedan blev hon bestulen på sin väska innehållande en stor mängd smycken till ett värde av 7 miljoner. Livet är inte alltid så lätt, men som man säger: Som man bäddar får man ligga.

Before dinner

47849-39

Gårdagskvällen var riktigt trevlig med god mat och trevligt sällskap. Något som är mindre kul är den hemska skoskaven jag fick av pumpsen som invidges igår. Jag och Freddan lekte lite med kameran innan vi gick och ovan kan du se en del av resultatet. Jag i (för varm) klänning och Freddan i nyinköpt t-shirt.

Middag

Nyss hemkommen. Varit ute och ätit middag och firat Freddans pappa som fyller år idag (imorgon om kl inte slagit tolv än). Allt var riktigt gott. Skönt att komma hem och ta av sig pumpsen som jag invigde idag. Hoppas att gå i dem snart. Nu ska jag sova. God natt


McDreamy är tillbaka

47849-35

Som jag sett fram emot det, säsongspremiären av Greys Anatomy. Igår sändes första avsnittet i säsong 3 i USA och jag har redan lyckats få hem det. Måste se det ikväll, klarar nog inte att vänta tills imorgon. Är mest nyfiken på vad som kommer hända mellan McDreamy och Meredith. Ihop eller inte ihop?

Benen är som gelé

Vill inte veta hur långt jag gått idag. Vaderna värker och helst vill jag slänga mig i soffan och stanna där resten av kvällen. Dagen började med en två timmar lång promenad i det härliga vädret. Känns inte som att vi snart är inne i Oktober. Åt lunch på stan och agerade smakråd åt Freddan. För en gångs skull var det han som shoppade medan jag kom hem tomhänt. Ikväll blir det fredagsmys med Idol och mat framför TVn

Lunchblogg

Hade grupparbete imorse och nu sitter jag och väntar på att nästa föreläsning ska börja. Senare idag åker jag till Freddan. Så längesedan vi sågs. Sett fram emot det hela veckan. Något jag gärna hade hoppat över är resan dit. Både buss och tåg med flera byten. Jag överlever väl.

Idol onsdag

47849-34

Mina gissningar går vägen, hitills har jag tippat rätt både i måndags och igår. Tur eller skicklighet? Ikväll är det damernas och mina röster går till Felicia och Patrizia. Tycker båda sjunger riktigt bra.

För de som vågar

47849-32

Nelly har fått in ett flertal nyheter bland annat denna stickade
klänning. Modellen bär endast underkläder till klänningen. Jag hade velat ha något mer påklätt under, men det känns svårt att hitta något som passar.
Denna koftan känns mer mig, synd bara att den är slut i min storlek.

Friskförklarad

På senaste tiden har jag mått dåligt med kraftig hosta och förskylning. För någon vecka sedan var jag tvugnen att besöka akuten och fick då en remiss till min läkare. Var hos honom idag och gjorde ett lungtest för att se vad som är fel. Har hela tiden trott att jag haft astma. Resultaten på testerna var bättre än normalt, så nu är jag friskförklarad. Orsaken till allt är stress. Måste lära mig att ta det lugnt, även när det är som mest att göra.

Grattis

Fick precis reda på ett en av mina vänner är gravid och ska få barn i början av nästa år. Oväntat med ändå inte. Stort grattis.

Golffruar

47849-30

Varje år arrangerar golftävlingen Ryder Cup, Wives Race Day där fruarna träffas för att mingla. Svenska Elin Woods var som väntat där. Till skillnad från fotbollsfruarna håller sig 
golffruarna borta från skandaler. Har svårt att se vissa gå runt på stan i en genomskinlig tröja.


Idol tisdag

47849-29

Både mina favoriter gick vidare i gårdagens avsnitt. Startfältet ikväll känns jämnare men en självklar vinnare är flickfavoriten Danny (bild 3). Vem som kniper andraplatsen är svårt att säga men mitt tips är Markus (bild 4)

Är du nyfiken vad Idoldeltagarna har på sig? I så fall kan du kolla in
idolgarderoben på TV4´s hemsida.


Dunderförskyld

Det blev ingen skola alls idag. Kände redan imorse att jag inte mådde helt Ok och framåt lunch blev det värre. Fick ställa in eftermiddagens arbete. Vilat största delen av dagen och nu sitter jag vid laptopen och försöker skriva lite på ett PM. Det går trögt men jag försöker i alla fall. Näsan rinner och helst vill jag krypa ner under täcket och inte kliva upp förrän jag är frisk. Tänk och det vore så väl.

Älskade hatade män

De gör oss arga,
de gör oss rädda.
Men vi jagar dem
och vill bli sedda.

Vi sparkar ut dom,
och bjuder hem.
Vi kan inte leva
ett liv utan dem

Vi handlar först
och tänker sen.
Vi förblindas av våra
Älskade hatade män

Ur boken "Älskade hatade män"


Helt i onödan

Stor suck. Morgonen kunde börjat bättre. Skulle tagit tjugo över nio tåget till skolan för att göra grupparbete. Fick nu reda på att vi inte kan ses och jag har gått upp helt i onödan. Inte mycket att göra åt men det är rätt surt. Tar ett senare tåg för att grupparbete nr 2 idag. Förskyld är jag med. Jag som precis blivit frisk. Suck.

Idol måndag

47849-27


Mina favoriter inför kvällens Idol Jessica (bild nr 3) och Linda (bild nr 5)

Vilka tror du går vidare?

Viktor & Rolf kollektion

Äntligen finns bilderna på Viktor & Rolfs kollektion för H&M ute på nätet. Det är holländska ELLE som har fått äran att visa dem.

Den söta klänningen med hjärtan vid halsen är en favorit. Glömt att inte markera 9 november i er kalender, jag har redan gjort det.

47849-26


Kilklacken kommer tillbaka

47849-25

Alla som inför sommaren investerade i ett par kilklacksskor behöver inte stoppa undan dem längst in i garderoben, för att efter ha sett bilder från DKNY visning för nästa år ser det ut som att trenden håller i sig.

Hotet inifrån

Bio med brorsan mitt i valspurten.  Inte mycket folk som skulle se film ikväll, jag anar varför. Vi valde tillslut Hotet inifrån med Michael Douglas i huvudrollen. En klart godkänd amerikansk presidentfilm. Nu ser jag fram emot premiären av Djävulen bär Prada som ska komma upp i slutet av oktober. Boken var ju lysande.


Plikt som medborgare

Nu har jag gjort min plikt som medborgare, jag har röstat. Andra gången totalt men första gången i en vallokal då jag vid förra valet befann mig i huvudstaden. Har även pluggat beskattning, ätit söndagsmiddag hos farmor och senare ikväll blir det bio. Känner inte för att titta på valvakan hela kvällen.

Glöm inte att rösta

Idag är det val och om ett tag ska jag och familjen iväg och rösta. När det bara handlar om vart fjärde år tycker jag man ska göra sin röst hörd, för i slutändan kommer du påverkas av utgången oavsett vilken sida som står som vinnare.  Dock är det skönt att hela valrörelsen snart är över och att allt återgår till det normala.

Tröjklänning

47849-25

Efter att ha sett både Mischa och Mary-Kate i glittriga tröjklänningar på Olympus Fashion Weeks efterfester kan man ana att det blir nästa sak att sätta upp på måste-ha-listan.




Fika i solen

Blev ett återbesök i skoaffärerna idag. Köpte ett par svarta stövlar igår men de kändes inte hundra. Tycker det är svårt att köpa skor. Klacken får inte vara för hög och de måste vara sköna att gå i. Jag kanske är för petig men när jag köper skor är det inte för att ställa in dem i garderoben. Hittade ett annat par i den nyöppnade skoaffären. Svarta i skinn med högt skaft och låg klack från Vagabond. Det får bli dem.

Mötte upp Hanna och Tess för en fika i solen och sedan var det iväg igen för att kolla på fotboll. Matchen avgjordes på tredje övertidsminuten när hemmalaget fick en straff. Hjärtat satt i halsgropen.

Söta tofflor

47849-23
Sötaste tofflorna just nu finns hos
ASOS. Perfekta att krypa upp i soffan med eller ta på sig en kall morgon. Priset är bra, ca 100 kr. Hoppas de finns kvar i min storlek när jag gör nästa beställning.

Jennifer klär sig bäst

47849-25

People.com har (efter folkomröstning) listat Hollywoods bäst klädda. Förstaplatsen tilldelades Jennifer Aniston tätt följt av Halle Berry, Jessica Alba, Beyoncé och på femte plats kom Desperate Housewives stjärnan Eva Longoria. Jennifer har väl inte stuckit ut från mängden utan satsar på säkra kort och mycket basplagg. Kanske en orsak till vinsten?

Vem tycker du klär sig bäst?

Starbucks i blåsväder

47849-21

För ett tag sedan blev McDonalds stämda på 22 miljoner för att en kund skållat sig när hon råkade hälla ut sitt kaffe. Denna gången är det den världskända kaffekedjan Starbucks som kommer stå inför rätta. Företaget mailade ut en gratiskupong till alla anställda i sydöstra USA om löfte om en gratisdryck. De anställda kunde i sin tur vidarebefordra mailet till släkt och vänner. När de fick reda på den stora spridning mailet orsakat drog de tillbaka erbjudandet. Nu har Starbucks blivit stämda av en kund som känt sig lurad av företaget. Om hon vinner målet kan hon inkassera totalt 845 miljoner kronor. Vad som händer återstår att se.

Källa:
N24

Morgonpromenad

Solen skiner idag och vädret ser lovande ut. Varit ute på morgonpromenad i någon timma. Resten av dagen blir att ägna sig åt plugg (städning) och en sväng till stan med mamma för att kolla in en nyöppnad skobutik. Den sjunde i raden. Vi måste vara en av de mest skobutik-täta-städerna.

&denim



I paketet jag fick igår låg det ett par röda skinnhandskar och mörka stuprörsjeans från &denim. Tycker det är så svårt med storlekar men jag hade verkligen tur denna gången för allt satt bra. Funderar på att lägga in en beställning till på samma jeans fast i en annan färg. När de kostar under 400:- är det värt det.

Viktor & Rolf

47849-20

Torsdagen den 9 november släpper H&M årets designer-sammarbete och iår är det duon Viktor & Rolf som står för skapandet av kläderna. Damkollektionen består av 35 plagg och den kommer erbjudas tillsammans med en herrkollektion på 25 plagg. Looken är modern couture som möter lyxiga fritidskläder: smoking för dam och herr, cocktailklänningar, sweatshirts och jeans. Färgerna för dam skogsgrönt, hallonrött, svart, hudfärgat och grått.

Källa:
H&M

För tidigt

Klockan hade inte hunnit slå 6 när det var dags att gå upp. Detta är för tidigt för min smak men börjar föreläsningenn kl 8 är det inte mycket att göra. Kommer iofs hem tidigt idag och det är alltid skönt. Ska bara ta mig till stationen först.

H&M paketet är här

Oj, nu fick jag ett sms om att min H&M beställning har kommit till utlämningsstället. Var flera veckor sedan jag gjorde beställningen men jag valde att fördröja den då skinnhandskarna var restnoterade. Kliar i fingrarna, men jag får vänta tills imorgon innan jag hämtar ut det. Bilder kommer då med.

Top Model 6

47849-18

Ikväll är det den efterlängtade premiären av Top Model. Serien är inne på sin sjätte säsong nu och den sjunde börjar snart sändas i USA. På bilden ovan syns alla tidigare vinnare:

- Adrienne
- Yoanna
- Eva
- Naima
- Nicole


Vilken är din favorit?


Gästföreläsning

Hade redovisning imorse av praktikfallet. En i min grupp hade printat ut en översikt på overhead och det var till stor fördel för oss, speciellt med tanke på att inga andra hade det. Alltid bra att sticka ut ur mängden. Efter det hade vi gästföreläsning med en doktorand från Handelshögskolan i Jönköping som pratade om familjeföretag. Nu blir det mer plugg i form av boken Revision . Hann faktiskt läsa ut fyra kapitel på tåget hem. Inte ofta jag är så effektiv.


Dubbla uppsättningar

För en "vanlig" person kan det vara svårt att veta vad man ska ha på sig på morgonen, och oftast behåller man samma kläder under hela dagen. Lindsay Lohan påträffades av paparazzis under två shoppingturer på samma dag i London, med två olika outfits. Skulle vilja sett hennes bagage när hon flög från USA. Rekommenderad vikt måste ha överskridits flera gånger om.

47849-16     47849-15

Liten och söt

Var uppe på sjukhuset för att träffa mitt nyfödda kusinbarn. Hugo ska han heta.
Låg och sov under hela besöket förutom när han var hungrig. Skrek inte en enda gång utan han var så lugn och snäll. Inbäddad i små filtar med en massa gosedjur runt sig. Han hade fått en hel hög med kläder och av oss fick de ett "mitt första år album"

Top Model - Nik

47849-14

Mycket fashion week idag.

Imorgon sänder TV3 första avsnittet av Top Model 6 och det är lika spännande
varje gång att se vilka deltagarna är. Tyvärr slutar många av tjejernas karriärer efter programmets slut men någon som verkar ha lyckats är Nik som kom tvåa i säsong 5. Högra bilden är från Max Azrias visning där hon var en av modellerna.

Front row: Marc Jacobs

47849-13

Borta i New York pågår Olympus Fashion Week för fullt och alla designers
tävlar vem som har den kändistätaste front row. Detta skapar rubriker
och bilder på celebriteterna skickas ut världen över. Gratis reklam med andra ord.
På Marc Jacobs Spring 07 kunde man bland annat se Mischa Barton, tennisstjärnan Maria Sharapova samt Victoria Beckham.


Lustigt sammanträffande

Imorse var tåget försenat med 25 minuter så jag kom sent till föreläsningen i beskattningsrätt. Var likadant på hemvägen. Tycker det är dåligt av SJ. En sak om det händer någon enstaka gång men nu är det ofta. För mig är det inte hela världen om jag kommer några minuter efter vi börjat men alla kan kanske inte göra det med jämna mellanrum.

Efter föreläsningen gjorde jag och några till klart ett praktikfall som vi ska gå igenom nästa vecka. Det kom fram att en av tjejerna kommer från samma stad som mig och att hon inte för så längesedan bott på samma område. Vilket lustigt sammanträffande.

ASOS leverans

När jag kom hem efter dagens föreläsning låg ett paket till mig på bordet, från ASOS. Lika spännande varje gång att se hur produkterna man beställt ser ut. Blivit besviken en eller två gånger då plaggen antagligen varit för stora eller för små. Svårt ett veta när man inte kan prova dem. Den svarta klänningen från fcuk är jag nöjd med, antagligen med ett skärp/sidenband i midjan eller bara helt neutralt. Clutchen var större än väntat men det är bra för då får jag plats med mer saker i den.

Så illa det gick

47849-18

Bild på mig och brorsan från gårdagens bowling. Hur det gick för mig ska vi helst inte tala om så ni kan nog lista ut vilken placering jag fick.

Bebis information

Vikt: 4 kg
Längd: 52 centimeter


Min nyfödda släkting är ingen liten kille.

Ett kusinbarn är fött

En av mina kusiner fick en liten pojke imorse. Stort grattis.
Älskar små barn och speciellt nyfödda, de är ju så söta.
Ser redan fram emot besöket, hoppas det blir någongång i veckan.


Middag och bowling

Vilken härlig lördag och vilket väder. Stannade inte länge på Kungsmässan men jag hann ändå med att köpa en svart kofta. Solen stod högt på himmeln under fotbollsmatchen, vilken slutade med vinst 0-2. Hunnit plugga en stund och nu ska vi iväg igen. Bowling och middag med familjen. Senast jag spelade vann jag och det vore inte fel att göra det ikväll igen.


Louboutin kavalkad



47849-1347849-12


"Varför ska skor vara bekväma? Skorna jag gör åt kvinnor är inte bekväma, de är däremot skyhöga och snygga" Citat från skaparen Christian Louboutin.

Inte många timmar

När jag vaknade för en stund sedan kändes det precis som jag gått och lagt mig. De timmar jag sovit inatt kan räknas på en hand, om inte mindre.
Förskylningen tar kål på mig.
Idag ska jag iväg norrut med familjen. Först ett snabbt stopp på kungsmässan, var evigheter sedan jag var där. Och sedan ska vi kolla på fotboll i Göteborg. Om det inte vore helg hade jag stannat hemma och pluggat men ibland måste man vara ledig. Nu blir det frukost innan vi åker.

Vaknade mitt i natten av ett mms från Freddan. Gulligt.


Power-dog-walk

Även hunden kan bli trött efter en lång powerwalk.


47849-10

Bild
Funpic


Emmygalan

Den 27e augusti gick årets Emmygala av stapeln. För alla er som inte såg det live sänder Tv4plus en repris idag kl 18.55-21.30.

Vid årets upplaga blev Desperate Housewives utan pris, det är att jämföra med tidigare år då serien vann hela 3 kateogorier varav bästa skådespelerska i komedi serie (Felicity Huffman)

47849-9


Bild
Getty Images

Utbrott

Blir snart galen på vår skrivare. Har krånglat hela dagen och jag har inte tid för sånt här. Nu måste jag sitta kväll och göra klart det sista. Borde inte vara tillåtet en fredag. Något som jag däremot inte tänker missa är Idol. Mycket roligare och kolla på nu när de bästa är kvar. Har redan hittat mina favoriter.


Skynda att fynda

Igår kväll klickade jag hem en beställning bestående av:

* Klänning från fcuk
* Svart clutch

Passa på att fynda på Asos stora sommarrea. Upp till halva priset (och mer) på utvalda klänningar, toppar, jeans och accesoarer.

Med koden HSBC182106 får du 15 % rabatt på hela sortimentet, även nyheter.

47849-7
47849-5


Bilder
www.asos.com


Ändrade planer

Jag tar tillbaka det jag skrev imorse om mjukstarten på terminen. Plötsligt har vi fått väldigt mycket att göra framöver. På onsdag ska jag och två kurskamrater lämna in en miniuppsats samt förebereda en muntlig redovisning där vi har kommenterat 5 st företags årsredovisningar. Hitta brister samt komma med förbättringar. Detta blir att klura på i helgen. Tur är att vi lyckades få reklambranschen.

Ösregn och mulet. Deprimerande
Ännu en bok såld idag.

Sista föreläsningen

Helgen börjar tidigt denna veckan, har sista föreläsningen idag. Skönt mjukstart på terminen. Alla grupparbeten har inte kommit igång än utan det är planerat så att vi ska göra allt innan jul. Som om man inte har annat att göra då? Helt fri från plugg blir jag (tyvärr) inte, då jag måste läsa inför nästa veckas föreläsningar. Hostan är tillbaka och jag sov inte alls bra inatt. Vill verkligen bli frisk så jag kan följa med Maria och träna. Kommer bli förslappad annars. Till sist vill jag önska Hanna en trevlig helg i Nice.

Hur nyttig är din frukost?

På Kellogs hemsida kan du göra ett test hur nyttig din frukost är? Jag kom inom rekommenderade gränser. En vanlig dag brukar min frukost bestå av havegrynsgröt, bröd & juice / mjölk. När jag fick reda på hur mycket socker vanlig juice innehåller gick jag över till brämhults. Sägs att den ska innehålla minst socker. Bäst hitills är frukosten jag och pojkvännen åt när vi var i Egypten. Större utbud har jag aldrig sett. Det fanns verkligen allt där: pannkakor, flera sorters juicer, bröd, frukost, flingor och kakor. Det sistnämnda känns så fel att äta på morgonen men ibland kunde man inte hålla sig borta från det.


47849-4

Bild Waynes coffee

120 högskolepoäng

JAAA jag klarade externredovisningen också. Två av två tentor godkända.
Trodde aldrig det skulle gå vägen, inte när de låg dagen efter varandra. Allt slit och alla timmar man suttit i bibblan gav resultat. Nu i efterhand var det värt det. 120 högskolepoäng är avklarade och det åter 40 p innan jag får min magisterexamen. Vilken motivationskick.
Nu blir det artikelkompendieläsning, till och med det känns Ok just nu.


Tvångssyndrom

Såg Outsiders tidigare ikväll, dagens avsnitt handlade om tvångssyndrom. Tror vi alla lider av någon form av denna "sjukdom". Jag är en av dem...
Har jag stängt av kokplattorna?
Är kaffekokaren utdragen?
Sitter plattången fortfarande i?


En endaste gång har jag bränt en kastrull och det var faktiskt inte för så längesedan. Däremot har jag vid ett flertal gånger fått åka hem för att dubbelkolla. En gång gick det så långt att jag fick åka 14 mil extra för jag trodde att just plattången satt kvar i väggen. Lyckligtvis gjorde den inte det.

Adlibris

Förrförra fredagen beställde jag kurslitteratur hos adlibris. På deras sida står det att leveranstiden är 2-5 arbetsdagar. Nu har det gått en och en halv vecka och jag väntar fortfarande på min beställning. På nätet står det att paketet lämnat sorteringsterminalen och det måste betyda att jag snart får det.
Satte upp en lapp i skolan idag med böcker jag vill bli av med. Inom en timma hade tre st intresserade hört av sig. Hoppas jag får sålt resten också, de ligger och tar upp värdefull plats i garderoben.


47849-3


Godkänd tenta

Jag klarade tentan i finansiering. F*n vad gott !

Så härligt att kunna släppa den och istället koncentrera mig på de nya kurserna. Hatar att ha ämnen bakom mig. Vill se frammåt, inte blicka bakåt.

47849-2

En dag som denna passar en bild på Einstein utmärkt.

Det går frammåt

Har faktiskt fått gjort lite nytta idag, kommit några kapitel frammåt i inkomstskatte-boken. Att det finns så mycket man ska tänka på trodde jag inte. Termer och bestämmelser hit och dit.
Ytterliggare en timma plugg blir det innan jag kan lägga ner för dagen. Har inte kommit så långt som jag hoppades. Film senare ikväll. Mona Lisas leende kanske.

Hostan känns bättre som tur e. Hoppas den har gått över tills morgondagens föreläsning.

Höstväder

Det var inte alls roligt att vakna imorse. Mest på grund av att jag sovit dåligt, legat och hostat hela natten. Att det sedan är grått och trist ute gör det inte bättre. Känns att hösten är på ingång.
Idag måste jag verkligen ta tag i plugget. Har några kapitel som måste läsas inför morgondagens föreläsning. Skulle gjort det i veckan men jag har inte riktigt orkat. Lathet från min sida. Ska ta en kopp te och hoppas att hostan försvinner.

47849-1

Premiär

Första inlägget i min alldeles egna blogg. Detta nya projekt får bli på prov. Vet inte om jag varken orkar eller har tid att bli en aktiv bloggare. Men risken finns ju att man fastnar i träsket precis som alla andra. Jag får nog ta och sova på saken. God natt !