Gott Nytt År

image992
- Klänning Asos
- Halsband Snö
- Kuvertväska Bianco
- Strumpbyxor H&M
- Svarta pumps Nilsson

Dagen D

Firade "lilla nyårsafton" redan igår med föräldrarna. Åt gott och spelade spel ända in på småtimmarna. Idag har vi sprungit på stan för att ordna det sista inför kvällens nyårsfirande. Kommer bli en lugn tillställning med middag, film och champagne vid tolvslaget. Hade velat skåla in det nya året i rosa bubbel men det får bli ett annan gång. Jag har ett löfte att ge mig själv och det är att börja leva hälsosammare. Och redan imorgon börjar jag. Både kropp och själ mår bättre att ett sundare leverne.

Gott Nytt År allihopa!


Årets..

Händelse: Att jag fick anställning på Swedbank
Händelse 2: Flytten till Karlskrona och sambolivet
Bedrift: Min magisterexamen från Handels
Mål: Alltid göra mitt bästa
Bok: Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson
Plagg: Klänningen
Klipp: Luggen
Modetrend: Organiska plagg
Trend som aldrig fick genomslag: Turbanen
Mest överskattade: Visade sig vara Roberto Cavalli for H&M
Fluga: Facebook
Bloggtrend: Videobloggen
Giftemål: Eva Longoria och Tony Parker
Mest omtalade: Britney Spears
Raising star: Hayden Panettiere
Hollywoodfluga: Bebismagar
Nyårslöfte: Leva hälsosammare
Mål inför 2008: Att ta springa tjejmilen i Stockholm samt ta grönt kort i golf

Gott nytt år till er Alla !

Gånger två

De senaste dagarna har tillbringats i härliga Göteborg. Fikat med vänner från universitetstiden och haft en miniweekend med Freddan. Hockey, övernattning på hotell och mellandagsshopping. Man får passa på att njuta av ledigheten innan semestern är slut. Såhär i efterhand har jag hunnit med alls som skulle göras: umgåts med familjen, träffat alla vänner och bara gjort vad som fallit mig in. Dessvärre har dagarna gått alldeles för fort och det är skrämmande långt kvar tills nästa långledighet.

Söndag

image991
- Hoodie Peak Performance
- Strumpbyxor Lindex
- Varma strumpor från Disney

Organic news

image989image990 
H&Ms
organiska avdelning fortsätter att växa och nu har vårnyheterna börjat trilla in. Härligt härligt! Puderrosa klänningen och ljusa linnet känns som två självklara köp.

Göteborg nästa

Nu åker jag och Freddan till Göteborg för hockey, shopping och övernattning på hotell. Tillbaka imorgon.


Fredag

image988
- Rutig klänning Zara
- Kofta MQ
- Strumpbyxor Lindex
- Utomhus skinnstövlar från Vagabond och Jacka från Bruuns Bazaar

Best dressed

image987
Det är ny vecka vilket innebär att veckans bäst klädda enligt Vogue listas. Toppar listan gör 
Emily Mortimer i klänning från Chloé. Andraplatsen tar Christine Suppes hem med sin Rodarteklänning, och på tredje plats hittar vi Jessica Joffe i en Miu Miu kjol och Alex Gaines topp.

En försmak..

image986

. . . av vårens trender finns på 
H&Ms webshop. Inte mycket som föll mig i smaken dock men vissa godbitar går att hitta.

Torsdag

image985
- Klänning Lindex
- Strumpbyxor Lindex
- Skinnstövlar Gabor

Reabesvikelse

Trött och seg idag efter gårdagens utgång. Känns i kroppen att man somnade sent. Men kul hade vi. Träffade många gamla klasskompisar ute som man sett inte sett på länge. Efter frukosten åkte jag och brorsan till stan för att kolla in mellandagsrean. Vilken besvikelse! Hade hoppats kunna hitta bra basplagg att uppdatera garderoben med, men istället hängde det gamla trasor i trista material på galgarna.

Ris á la Malta och film står på schemat ikväll. Perfekt avslutning på julhelgen.

Juldagen

image984
- Svart linne
- Paljettkjol H&M
- Strumpbyxor H&M
- Halsband Snö (julklapp från F)
- Pumps Nilsson

Paketberg

Julafton var lyckad på alla sätt och vis även om snön uteblev. Tog en härlig sovmorgon innan vi åkte till kyrkogården för att tända ljus hos våra anhöriga. Min kompis fick även en blomma av mig. Sedan blev det julmat och mys innan tomten kom på kvällen. Familjen blev glad för mina presenter och jag kan inte bli annat än tacksam för det jag fick. Myser redan runt i fårskinnstofflorna från Shepherd. Supersköna! Idag ska vi på julmiddag hos farmor och ikväll är det utgång med vännerna.

Hoppas ni alla haft en fin julafton och att julen fortsätter i samma anda

Till er alla

image983

Julafton

image981

Dan före doppardan

Granen är pyntad, julklapparna är inhandlade och det enda som återstår är att slå in de sista, sedan är det julafton. Det blev en sväng på stan idag med, behövde allergimedicin eftersom halsen börjat spöka. Kände igår efter att granen kommit in att allt inte stod rätt till. Julens dofter är härliga men min kropp gillar inte dem.

Ikväll tittas det på Bingolotto och fixas med julmaten innan det blir kaffe/glögg inne hos Farmor.

Söndag

image980
- Svart, ribbat linne American Apparel
- Långkofta Lindex
- Strumpbyxor Lindex
- Skinnstövlar Vagabond


På stan

Vaknade tidigt imorse, kroppen ville inte ta sovmorgon trots att jag somnade sent igår. Mötte upp vännerna för en fika på stan och sedan blev det julklappsshopping med mamma. Så långt jag kan minnas har jag arbetat eller tentapluggat de sista dagarna före jul och det kändes annorlunda att vara ledig iår. Kunna strosa runt i affärer utan att känna att något hänger över mig. Bara vara ledig.

Ikväll blir det julgranspyntning och annat bestyr inför julafton.

Ladylike

image978

Katie Holmes på stan för sista-minuten julklappsshopping. Minst sagt välklädd måste jag säga. Elegant utan att kännas tantigt. Oversizeväskan från Birkin hade gärna fått hängt på min arm under heldagen på stan. Härligt julröd.

Lördag

image976
- Stickad tröja Gant
- Jeans Acne Hex Radison
- Ankelboots i skinn Vagabond
- Utomhus jacka från Bruuns Bazaar

Semester

Semestern har börjat! Om en stund går tåget mot västkusten och julfirande med familjen. Väskorna är färdigpackade och jag har bytt om till myskläder. Tänkte fördriva tiden på tåget med Sweet Home Alabama, modemagasin och skvallertidningar.

Det kommer bli tomt...

Packar

Som väntat blev det ingen packning igår kväll och väskan står fortfarande tom. Vet att det bara är att sätta igång men just nu känns soffan skönare. Vet inte heller jag ska ta med, måste prioritera eftersom väskutrymmet är begränsat och jag har en tendens att alltid ta med för mycket (kläder). Dessutom ska alla julklappar med hem och det har blivit några stycken. Alla paket är inte inslagna än men det ska ordnas i helgen. Skönt att allt är inhandlat, slippa stressa runt på stan sista dagarna för jul. Men ett besök blir det ändå. Alltid något man glömt.

Julsocka

image975






Julens finaste och skönaste socka är denna från Lindex. Perfekt att mysa i under helgen. Ångrar att det inte blev ett köp, stod och höll i dem länge. Finns även i
svart men vit/röd är finare, julens färger.

Onsdag

image974
- Klänning Lindex
- Grå kofta Sisters
- Strumpbyxor H&M
- Guldhalsband med hjärtberlock
- Skinnstövlar Vagabond
- Röda naglar Mavala Juicy

Räknar ner

Bara två arbetsdagar kvar innan julledigheten. Redan på fredag åker jag hem för att fira jul med familjen. Ska bli så mysigt att träffa alla nära och kära. Ska bara njuta och av ledigheten och ta det lugnt. Umgås med alla vänner som är hemma över jul. Eftersom alla bor på olika orter ses vi så sällan.

Ensam hemma ikväll eftersom Freddan är på julbord. Tänkte ta tag i packningen och ordna med allt inför resan hem. Planerna var att julbaka men vi får se om jag orkar, känner redan att det blir en tidig kväll.

Grönt är skönt

image973
Näst ut i skaran att lansera en
ekologisk kollektion är Lindex. Ett bra initiativ tycker jag. Har inte kikat i butikerna men utbudet webshoppen är sisådär,  men vi får hoppas att det kommer fler nyheter så småningom. Däremot tycker jag ECO blusarna ser söta ut. Mer miljövänliga plagg till bra priser efterlyses!

Tisdag

image972
- Bomullstopp Filippa K
- Omlottkofta med knyt Mango
- Jeans Gina Tricot
- Ankelboots i skinn Vagabond

Best dressed

image971
 Vogue har återigen listat förra veckans bäst klädda. Vinnaren blev 
Sarah Murdoch i en klänning från Prada. På andra plats hamnar Hilary Swank i en Monique  Lhuilier klänning. Trea på listan blev Diane Kruger i en
Chanel Haute Couture

Rocky Road

image970

Om ni läsare ska baka julgodis måste jag tips om
Rocky Road. Älskar verkligen de små godsakerna. Mixen av choklad, dumle, marshmallows och nötter är oslagbar! En ny godisfavorit faktiskt.

Måndag

image968
- Skjorta Mango
- Svart kavaj JC (gammal som gatan)
- Jeans Nudie
- Ankelboots i skinn Vagabond
- Röda naglar Mavala Juciy

Roliga formar

image967

Hittade dessa roliga tryffelformar hos
Inreda. De vanliga är rätt tråkiga och inte speciellt kul att ge bort i present. Blir genast mycket trevligare om godiset ligger i en söt förpackning. Fanns med flera olika motiv.

Den tredje

Tredje advent idag och åtta dagar kvar till julafton. Tiden rusar iväg och jag har knappt förståt att det är december. Det ser iaf inte så ut när man tittar ut genom fönstret. Vart är snön? Idag är det tvätt, mys och julbak som gäller. Har hittat tre goda recept som ska prövas och det lär bli en hel del provsmakande från min sida. Men imorgon börjar den sockerfria veckan fram tills julafton. Känner att jag behöver det inför frosseriet under dagarna som kommer.

Lördag

image965
- Skjortklänning Zara
- Kofta MQ
- Strumpbyxor H&M
- Skinnstövlar Vagabond

Lukta gott

image964

Att ge bort en parfym i julklapp är uppskattat av alla. I juletid finns det mängder av dofter och det är inte alltid så lätt att veta vad den andra gillar. Bästa sättet att lista ut det är att kika i badrumsskåpet vad som redan finns där. Kanske det finns en likhet mellan dofterna? Exempelvis är de flesta av mina flaskor rosa.
Tre favoriter som hängt med mig länge är Lancome Miracle, Hugo Boss Intense 
och Paris Hilton.

Julklappsshopping

Sprungit runt på stan idag med Freddan för att handla julklappar. Gick trögt i början då jag inte alls hittade det jag sökte men sedan flöt det på bra. Är klara med alla inköp förutom en present till lillebror, den svåraste att köpa till och han tycker säkert desamma om mig. Förra året fick jag ett spabesök som ännu inte är utnyttjat men nästa år ska jag iväg, vet inte varför det aldrig blivit av.

Efter shoppingen blev det besök och fika hos Freddans farmor. Rullade nästan därifrån efter alla kakor man stoppat i sig. Svårt att säga nej till alla hembakade godsaker.

Ikväll blir det god mat och vin framför tvn. Njuta av att vara ledig....


Fredag

image962
- Mönstad topp H&M Trend
- Grå finbyxor Lindex
- Ankelboots i skinn Vagabond

Feminint

image960
Plagg med enkla, feminina detaljer är det finaste. Mint Jodi Arnold är för mig ett nytt märke, och som har förvånansvärt mycket fint. Har plockat ut två favoriter ur kollektionen. Volangtopp med tillhörande skärp och one-shoulder linnet med en oversizerosett. Båda söta och feminina utan att bli för mycket.

Finns hos
Shopbop.

Lucia

image959
- Klänning H&M
- Guldhalsband med hjärtberlock
- Strumpbyxor H&M
- Knästrumpor H&M
- Skinnstövlar Vagabond
- Utomhus jacka från Bruuns Bazaar och varma vantar

Julkortsskrivande

Har precis skrivit klart sista julkortet, det blev visst några stycken. Första året jag och Freddan skickar tillsammans och det kändes konstigt men bra. Tidigare har jag istället varit med på föräldrarnas hälsningar. Till skrivandet blev det glögg och pepparkakor, riktigt gott och jul:igt.

Fredag imorgon och det ska bli härligt. Hoppas på att denna helgen blir lugnare än förra även om det alltid är trevligt att komma "hem", fast då under roligare omständigheter. Läget är bättre nu och det känns väldigt skönt.

Onsdag

image958
- Topp Sisters
- Jeans Gina Tricot
- Halsband Efva Atling
- Ankelboots i skinn Vagabond

Best dressed

image957
Vogue har listat veckans bäst klädda, och toppar listan gör Lauren Davis i en klänning från D&G. På andra plats återfinns Cameron Diaz i en Gucci-klänning och på tredje plats hittar vi Thandie Newton i en klänning från
Chanel haute couture.

Schlagerrysare

Oj oj oj vad spännande det kommer bli och sikken tur att man fått biljetter till Karlskronadelfinalen. Ser ut att bli en riktig schlagerrysare med flera kända ansikten. Undra vilka jokrarna blir?  Åh jag längtar till första mars, för första gången uppleva stämningen och musiken live. Kan bara hoppas att låtarna är bra och att det blir riktiga trallvänliga schlagers.


Tisdag

image956
- Svart, ribbat linne American Apparel
- Kofta Sisters
- Kostymbyxor MQ
- Ankelboots i skinn Vagabond

Nobel

image955
Varje år den tionde december sitter jag uppkrupen i soffan framför Nobelmiddagen och frossar i vackra klänningar. Iår var inget undantag.
Madeleines val föll mig mest i smaken. Vinrött är en härlig färg och passar henne väldigt bra. Den enkla men smakfulla frisyren är pricken över i:et.

Mysklädd

image953
Att svepa om sig en morgonrock en kall vintermorgon är allt bra mysigt. Jag lever just nu i min och därför skulle en ny inte sitta fel.
Juciy Coutures babyrosa variant med broderade emblem ser mjuk och skön ut. Likaså den söta pyjamasen med rosettdetaljer. Ett sovplagg är en perfekt julklapp till flickvännen.

All I want for christmas..

.. är att nära och kära mår bra. Det överväger allt. Varit minst sagt några omtumlande dagar men nu känns det bättre igen. Behöver inte vara lika orolig längre även om känslan inte går över helt. Att ett besked kan vända upp och ner på hela tillvaron. Ångrar inte en sekund att vi åkte även om det blev många mil på vägarna.

Varit hemma från jobbet idag, fanns ingen ork att gå dit, det enda jag ville var att umgås med de som står mig närmast. Min familj.

IKEA

image952
Blev ett IKEA-besök imorse med Freddan, hans syster och sambo. Ett välbehövligt avbrott i tapetseringen och en mysig lördagsutflykt. Som vanligt när man inte ska köpa något kommer jag alltid hem med en full kasse. Likadant var det idag. Hittade bland annat blockljus, nya galgar, glas och köksunderlägg.

The trailer



Jisses vad jag längtar efter filmpremiären! Vårens stora
höjdpunkt. När det finns tid över ska jag plöja igenom skolådan, man tröttnar aldrig..

Lördag

image948
- Tunika Vero Moda
- Strumpbyxor H&M
- Knästrumpor H&M
- Skinnstövlar Vagabond
- Utomhus jacka från Bruuns Bazaar

Halvvägs

Det är om inte ännu rörigare hemma och jag mår dåligt av det. På söndag, om vi är klara med tapetseringen, är det jag som tar fram dammsugaren. Då ska lägenheten skina!

Ögonlocken är tunga efter en intensiv dag. Satte igång med hallen direkt efter jobbet samtidigt som tvättmaskinerna gick på fulltryck, inte en ledig sekund. Vi är klara med grundtapeterna och imorgon ska börja med de r i k t i g a. Även om det känns tungt just nu kommer det bli jättefint när allt är klart. Får tänka positivt.


.. och Idolfinalen, rätt person vann !


Fredag

image947
- Tunika VILA
- Jeans Gina Tricot
- Ankelboots i skinn Vagabond
- Utomhus jacka från Mango

På god väg

Mitt och Freddans nästa projekt är att tapetsera om hallen. Har kikat runt efter tapeter och fastnade tillslut för en ljusbeige som vi tror blir bra. Det är synd att mönstrat inte passar i hallen för just nu finns det många snygga fondtapeter i butikerna. Mycket svart, vitt och silver och det är riktigt snyggt.

Idag efter jobbet började vi med grundtapeten och nu är faktiskt halva rummet klart. Men det tar längre tid än man tror. Hoppas vi blir färdiga i helgen för jag orkar inte bo i en sådan röra som det är nu. Rent och snyggt ska det vara!


Strapless

image946
Strapless är utan tvekan den finaste skärningen en klänning kan ha. Känns mer festligt med axelbandslöst och att visa lite hud är aldrig fel.
Jill Stuart och Miu Miu har gjort två drömvarianter i rött och svart. Båda med ett stort plus i kanten, en vippig kjol. Bedårande och hade passat perfekt på nyårsfesten.

Vilka är ni?

Den senaste tiden har antalet läsare mångdubblats och jag kan inte bli annat än glad och smickrad. Samtidigt blir jag väldigt nyfiken vilka de nytillkomna läsarna än? Hur hittade ni Divinabloggen? 
Kan inte säga att jag är den som gör reklam hit och dit för att locka andra bloggare. Ser hellre att ni kommer hit för det jag skriver, och kanske för lite inspiration.

Onsdag

image945
- Rosa farfarströja Filippa K
- Vippig kjol La Redoute
- Strumpbyxor H&M
- Skinnstövlar Vagabond
- Utomhus jacka från Bruuns Bazaar

Heigl på omslaget

image944
Katherine Heigl pryder omslaget av Vanity Fairs januarinummer. Vackra bilder måste jag säga. Katherine är även aktuell i filmen 27 dresses som har premiär nästa år. Året har minst sagt varit lyckat för Greys Anatomy stjärnan.

Tisdag


Mina gamla favoritbyxor kommer visst till användning igen.
- Tunika/klänning Zara
- Stuprör med dragkedjedetaljer Miss Sixty
- Skinnskor Vagabond
- Utomhus jacka från Bruuns Bazaar

Best dressed

image940
Det är ny vecka vilket innebär att veckans bäst klädda enligt Vogue listas. Toppar listan gör
Agyness Deyn i klänning från Giles. Andraplatsen tar Marion Cotillard hem med sin Chanelklänning, och på tredje plats hittar vi Amy Adams i en J Mendel klänning.

Pepping tee

image939


272 dagar kvar till
Tjejmilen och det är väl snart dags att börja träna. Har hittat ett träningsschema på nätet som blir min inspiration när det är som jobbigast. Idag kom min "pepping-tee" som kommer användas flitigt i motionsspåren. Blev glatt överaskad över materialet, viktigt att tyget andas.

Adventsfika

Första advent blev en riktig fikadag. Mötte upp med några vänner för frukost på stan och sedan blev det adventsfika hos farmor. Åt lussekatter, tände första ljuset och öppnade två luckor i julkalendern. Julafton närmar sig med stormsteg och jag har inte handlat några julklappar än, eller jo men jag är långt ifrån klar. Till skillnad från tidigare år behöver jag inte begravas i tentastudier dagarna för jul och det ska bli riktigt härligt. Nu, sova!


Lördag kväll

image938
- Bomullstee Filippa K
- Kjol med hög midja Zara
- Strumpbyxor H&M
- Halsband med hjärtberlock

Kalas

Kom till Varberg igår och imorgon bär det hemåt igen. En intensiv, men rolig helg. Varit på stan en sväng idag och tittar på julklappar (till mig själv). Provade en par underbart sköna löparskor som satt perfekt, kändes som jag gick runt på bomull. De önskar jag mig. Blåa och snygga. Blir ett besök imorgon igen då det är skyltsöndag.

Strax kommer en del av släkten hit för att fira pappa som fyllde år för ett tag sedan. Ska bli kul att träffa mitt lilla kusinbarn Hugo som jag inte sett sedan i somras. Förra gången jag träffade honom kröp han runt men nu har lillkillen börjat gå. Hur söt som helst.